Mit tegyek ha anya mindenért ordibál?
Pl.: Miért nem látja a macskámat? (A helyén alszik) Látta hogy beírtak a krétába matek házit, miért nem azt csinálom? (Már kész van) Miért koszos a macskám tálja? (Kb. 2 másodperce fejezte be az evést?) Miért nem tudom megjavítani a számítógépét? Nem is érti miért vagyok ötös infóból. Miért nem találja a kocsikulcsát? (A zsebében volt) Jegyekért is szeret veszekedni. Miért lett négyes? Miért nem lett hibátlan? Miért nem kaptad meg az összes plusz pontot? Miért nem tudtad az egy hónappal ezelőtti dogát is ilyenre megírni? Ilyen figyelmetlenséggel sosem lesz érettségit. Miért vagyok az ágyam alatt? (Éppen a papucsomat próbáltam kihalászni) Ugye nem képzelem, hogy kopogni fog mielőtt bejön?
Ha elmondom az okot kitalál valami mást amin veszekedhet. Teljesen kikészülök tőle, ahányszor meghallom a hangját, vagy a lépéseit olyan mintha összemenne a tüdőm és nem kapok levegőt. Nem merek kijönni a szobámból mert tudom, hogy akkor 2 másodperc múlva elkezd veszekedni. Persze azon is szokott veszekedni, hogy miért nem kommunikálok vele többet. Egyszer nekem esett, hogy miért sírok és tönkretette egy nagyon kedves értéktárgyamat, mert nem mondtam el neki. És elég fájó módon tud sértegetni is. Bármit elmondok neki 2 perc múlva biztosan kihasználja ellenem. A legrosszabb amikor alvásból riaszt fel, olyankor nagyon frászt szoktam kapni és ilyenkor még álmos vagyok ezért még csak fel sem fogom, hogy miért kiabál.
Az én szüleim is hajlamosak ilyen viselkedésre. Próbáld meg ignorálni. Ha úgy érzed jogtalanul teszi, egyszerűen engedd el a füled mellett, mintha meg sem hallottad volna: menj tovább, csináld tovább a dolgodat.
Ez bátyámak bevált, bár ő úgy érzem alapból mindig is jobban élvezte anyánk kegyeit, valahogy jobban szereti őt, még ha ezt képtelen is bevallani, így kevésbé hajlamos rászállni.
Az én anyám is ilyen volt. Már 1-2 hete nem ilyen velem, sem a bátyámmal. Én képtelen voltam elkerülni, beültem a gép elé és játszottam a haverokkal vagy a bátyámmal, bár ez nem segítene neked szerintem, de azt megpróbálhatod, hogy kevesebbet vagy körülötte, hogy elkezdjen hiányolni, utánna ha lecsesz, hogy miért nem vagy vele, mond neki, hogy : mert mindig leszidsz. Ezt tudom neked tanácsolni.
15F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!