Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha anya mindenért...

Mit tegyek ha anya mindenért ordibál?

Figyelt kérdés

Pl.: Miért nem látja a macskámat? (A helyén alszik) Látta hogy beírtak a krétába matek házit, miért nem azt csinálom? (Már kész van) Miért koszos a macskám tálja? (Kb. 2 másodperce fejezte be az evést?) Miért nem tudom megjavítani a számítógépét? Nem is érti miért vagyok ötös infóból. Miért nem találja a kocsikulcsát? (A zsebében volt) Jegyekért is szeret veszekedni. Miért lett négyes? Miért nem lett hibátlan? Miért nem kaptad meg az összes plusz pontot? Miért nem tudtad az egy hónappal ezelőtti dogát is ilyenre megírni? Ilyen figyelmetlenséggel sosem lesz érettségit. Miért vagyok az ágyam alatt? (Éppen a papucsomat próbáltam kihalászni) Ugye nem képzelem, hogy kopogni fog mielőtt bejön?

Ha elmondom az okot kitalál valami mást amin veszekedhet. Teljesen kikészülök tőle, ahányszor meghallom a hangját, vagy a lépéseit olyan mintha összemenne a tüdőm és nem kapok levegőt. Nem merek kijönni a szobámból mert tudom, hogy akkor 2 másodperc múlva elkezd veszekedni. Persze azon is szokott veszekedni, hogy miért nem kommunikálok vele többet. Egyszer nekem esett, hogy miért sírok és tönkretette egy nagyon kedves értéktárgyamat, mert nem mondtam el neki. És elég fájó módon tud sértegetni is. Bármit elmondok neki 2 perc múlva biztosan kihasználja ellenem. A legrosszabb amikor alvásból riaszt fel, olyankor nagyon frászt szoktam kapni és ilyenkor még álmos vagyok ezért még csak fel sem fogom, hogy miért kiabál.

2020. dec. 4. 20:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Hu 10-es, kicsit irigyellek most. Én mikor belementem ilyenbe apámmal, kb 1 témában eredmény 1 év múlva volt várható, addigra kihullott az össze hajszálam és a lelkem darabokban hevert (képletesen). És volt vagy 4-5 különböző terület. Az eredmények fontosak voltak, de máig nem tudom megérte e az egész vagy csak valahogy el kellett volna költözni. (Akkor még nem tudtam elköltözni)
2020. dec. 4. 22:51
 12/14 anonim ***** válasza:
84%

Az én szüleim is hajlamosak ilyen viselkedésre. Próbáld meg ignorálni. Ha úgy érzed jogtalanul teszi, egyszerűen engedd el a füled mellett, mintha meg sem hallottad volna: menj tovább, csináld tovább a dolgodat.

Ez bátyámak bevált, bár ő úgy érzem alapból mindig is jobban élvezte anyánk kegyeit, valahogy jobban szereti őt, még ha ezt képtelen is bevallani, így kevésbé hajlamos rászállni.

2020. dec. 4. 23:50
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
El tudom képzelni a helyzetedet, mert az én anyámban is van erre hajlam, de nem addig a szintig, hogy már fizikai tüneteket okozzon nekem. Azt hiszem, felnőtt státuszba kell magadat emelned. Lelkileg emelkedj felül rajta, ő szerencsétlen, boldogtalan és primitív. Ne hagyd, hogy felhúzzon, fel se vedd, maradj tök nyugodt, ne állj le vele vitatkozni, hanem az áradjon belőled, hogy nem tud a lelki békédből kibillenteni. Merthogy azt szeretné. Hatást szeretne kelteni, mintha lenne valamihez hatalma (mondjuk rajtad uralkodni), mert a saját életét el...ta, mások uralkodnak őfelette. Amúgy mit dolgozik? Ha leszúr mondjuk a jegyed miatt, tök nyugodtan válaszolj, hogy Hát anya, ez így sikerült. Ha a macska hollétéről kérdez, akkor is halál nyugodt, már-már cinikus hangon mondd, hogy a macska a helyén van. Lényeg, hogy te higgy magadban, tudd, hogy nem tettél rosszat, és ha te ezt a rendíthetetlen határozottságot sugárzod, az meg fogja zavarni. Kibillented a játszmájából, mert nem úgy reagálsz rá, mint a) egy rajtakapott rossz gyerek, aki védekezik b) egy dühös szemtelen kamasz, aki felesel. Hanem ehelyett az érett, magabiztos, nyugodt felnőtt pozíciójából állj vele szemben, és ez rettentően dühíteni fogja, mert azt látja, hogy erősebb vagy nála. (Én érzem az erőt a leírásod alapján benned.) És abba fogja hagyni a játszmáját, mert érzi, hogy szánalmassá vált, fölébe kerekedtél. Meg fogja tanulni, hogy veled ezt nem lehet. Nevelhető. Amúgy ha ennyire borzalmasan elviselhetetlen szipirtyó, akkor gyanús, hogy valami pszichiátriai baja van, mondjuk borderline. Másokkal hogy viselkedik? Úgy képzelem, hogy mézesmázosan előadja magát tökéletes mintaemberként.
2020. dec. 5. 01:23
 14/14 anonim válasza:
100%

Az én anyám is ilyen volt. Már 1-2 hete nem ilyen velem, sem a bátyámmal. Én képtelen voltam elkerülni, beültem a gép elé és játszottam a haverokkal vagy a bátyámmal, bár ez nem segítene neked szerintem, de azt megpróbálhatod, hogy kevesebbet vagy körülötte, hogy elkezdjen hiányolni, utánna ha lecsesz, hogy miért nem vagy vele, mond neki, hogy : mert mindig leszidsz. Ezt tudom neked tanácsolni.

15F

2020. dec. 5. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!