Amióta az eszemet tudom mindig engem hibáztat anya mindenért és ez nekem nagyon rosszul esik, miért van ez így?
Valószínűleg Ő is ezt kapta az édesanyjától/szüleitől.Mesélt neked a gyerekkoráról?
Felvetetted már neki, hogy úgy érzed mindenért beléd köt?Ha igen, mit reagált?
Ha bármi kérdésed van még ezzel kapcsolatban írj priviben! :)
Köszönöm a válaszokat!
Gábor, elvileg voltak összetűzések a szüleivel neki is és a testvérének is.
Én 44 éve hallgatom, most jutottam el odáig, hogy nem állok vele már szóba.
Energiavámpír [link] abból - az enyém - a hibát kereső. Egy az egyben.
Az anyud tipikus kiállhatatlan mártír alkat.
Persze, az életét is adná érted, ha kéne, de normálisan nevelni, azt nem tud. Mindig te vagy a hibás, te vagy a sz r... tökéletes bűnbak vagy minden tönkrement, vagy eltűnt dologhoz, mindig kéznél vagy, amikor valakin ki kell töltenie szadista hajlamait, de azért nagyon szeret téged. Sok szülő ilyen vagy hasonló, meglepően sok. Lelki nyomorékot csinál a gyerekéből, DE meghalna érte. A régimódi nevelés az oka. Sok felnőtt szajkózza, hogy a "régi szép időkben" még "embert" neveltek belőlük. Embernek embert, na de milyet? Idegbeteg, elviselhetetlen természetűt. Mert olyan jót tesz a gyereknek, ha néha apuci a nadrágszíjával ad hangsúlyt a mondsnivalójának, meg úgy egyébként a kölyköket ingyen cselédnek meg feszültséglevezető eszköznek nézték. Aztán meg lehet nézni, milyen emberek lettek azokból, akik ilyen nevelésben részesülnek: legfőbb jellemzőik: csőlátás; tekintélyelvűség; türelmetlenség; agresszió; érzelmi zsarolás; empátia hiánya; előítéletesség; mindenért a környezete hibáztatása; önkritika hiánya; állatkínzás és gyerekbántalmazás támogatása... és még lehetne sorolni. Ezek aztán a jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!