Mit gondoltok az efféle "nevelésről"?
Amikor középiskolás voltam időnként kitalálta a tesóm hogy menjünk moziba. A szülők erre rákaptak, és kikötötték hogy szombat délután indulunk. Én sosem szerettem a moziba járni, úgyhogy kedvem se volt az egészhez. Amikor megpróbáltam velük beszélni hogy de én nem szeretnék menni akkor megkaptam hogy ez egy közös családi program amin részt kell vennem, elmegyek és kész, nincs vita. Merthogy nem húzhatom ki magam így a közös élményekből.
Indulás előtt még próbáltam beszélni velük, de akkor is elzavartak, hogy ne húzzam ki a gyufát. Akkor kocsiba ültünk, nem szóltunk egymáshoz egy szót sem, én végigbőgtem az utat, még a mozi előtt is folytak a könnyeim, amire odajött anyám és odasúgta hogy azonnal fejezzem be a hisztit mert mindenki engem figyel és szánalmas vagyok.
Végignéztük a filmet, hazajöttünk és ennyi. Ez kb még 3-4x ismétlődhetett meg.
Most komolyan, ennek mi értelme volt? Konkrétan mintha berugdosnának egy légvárba, hogy akkor is jól fogod érezni magad. Láttok ebben ti akármi logikát, hogy mit akarhat a szülő ezzel? Vagy tényleg az én hibám, amiért megpróbáltam a "családi program" útjába állni?
Nem tehetek arról hogy ki nem állhatom a mozikat. Tesóm és apa szinte rohannak a kajáért, amit aztán állat módjára falnak be. Apa mindenkinek beszól, a film rohadt hangos, általában alig bírom ki hogy ne pisiljem össze magam stb.. Értitek.
3 oldalnyi ember próbál rávilágítani, hogy tévedsz de nyilván mindenki hülye te meg helikopter...
A tinédzserek közel 100% nem akar a családjával időt tölteni, rosszul nevelik őket, senkit nem érti meg őket, a szülők idegbetegek, nem hagyják őket élni, vagy leszarjak őket vagy ráakaatkodnak...előbb vagy utóbb..a gyengébbek útobb akik normális családban nőttek fel (kivétel van de a leírás alapján nem te vagy az) rájönnek, hogy a szüleiknek több dologban volt igazuk mint nem..
De sajnos te meg a serdülő korig sem értél el lélekben mert attól lesz igazad ha nem olvasod el a válaszokat...
Szóval benned akkora traumát okozott a normális viselkedésre való nevelés mint másnak egy nemi erőszak...aha...oke...most képzeld magad más gyerekeknek milyen rossz lehet akik már óvodában megtanulják a normális viselkedést és évekig kínozták őket előtte azzal a huyleseggel amit nevelésnek hivnak
Ha párod lesz akkor nem csináltok majd semmit csak ami neked tetszik?
A munkahelyen mi lesz veled?
Szegény szüleid igyekeznek 2 kamasszal egyben tartani a családot, akik ebben a korban mindent akarnak csak velük lenni nem...aztán amikor meg már nem lehet majd bánják
14 évesen égeti őket egy gyerek, aki azért sír, hisztizik amit meg egy óvodás is megért...egy családban vagy igazából bármilyen közösségben soha nem lesz olyan program ami mindenkinek megfelel..egyszer ennek nem fog tetszeni máskor annak ennyi
Márpedig 2 lázadó kamasszal a kamasz lesz az akinek nem fog tetszeni ezt garantálom mert nehéz olyat mondani ami neki tetszik..
Persze ha bibibi nem olvasom el a vaazokat akkor igazad lesz...aha...
Édes, drága gyermekem!
Mi, apáddal nem azért rángattunk el a moziba mert rosszat akartunk neked. Egész nap bennt kukksolsz a szobádban, és most ugye suliba se mehetsz. Mi csak ki akarunk zökkenteni a konfort zónádból, hogy nem nyomkodd egész nap azokat a játékokat. Ha ez szerinted rossz nevelés, akkor valamit nagyon elrontottunk.
Azt miért nem írod le a kedves barátaidnak (ha itt keménykedsz), hogy 8-ban bepisiltél mert az osztályfőnök leszidott??
Amint megmutatom ezt a kérdést apádnak, lesz ne mulass!!
Én még nem kommenteltem de bele gondoltam a regényedbe.
Egyik út. Programokat szervezek a családnak, beszélgetek és törődök a gyerekeimmel. Az, hogy egyes programm nem úgy tetszik valakinek mint a többinek.... hát így járt. Majd legközelebb ő választhat mit csináljon a család. A lényeg, hogy együtt legyünk.
2 órát úgy is kibírnék, hogy a falat kell bámulnom. Amúgy.
És akkor amiről te beszélsz. Adjak a gyereknek egy gépet, amúgy ne is szóljak hozzá, mert lehet zavarnám, meg amúgy egy az egyben tojjam le. Bevágom egy sötét szobába, boldogítsa magát. Kész.
Hát nem tudom, én inkább leszek akkor "szörnyű anya" és akkor is az első opciót választom.
Amúgy alapból azt akartam írni, hogy legközelebb válassz te valamit. Mivel te kibírtad a mozit ezért mindenki más is bírja ki amit te szeretnél. Bár így, hogy végig hisztizted és bőgted elvesztetted az alku pozíciót.
"Amikor középiskolás voltam..."
Vagyis még most huszonévesen is ezen kesereg, hogy mit tettek ellene a szülei.
Ezek után teljesen megértem azokat akik nem akarnak gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!