Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok az efféle...

Mit gondoltok az efféle "nevelésről"?

Figyelt kérdés

Amikor középiskolás voltam időnként kitalálta a tesóm hogy menjünk moziba. A szülők erre rákaptak, és kikötötték hogy szombat délután indulunk. Én sosem szerettem a moziba járni, úgyhogy kedvem se volt az egészhez. Amikor megpróbáltam velük beszélni hogy de én nem szeretnék menni akkor megkaptam hogy ez egy közös családi program amin részt kell vennem, elmegyek és kész, nincs vita. Merthogy nem húzhatom ki magam így a közös élményekből.

Indulás előtt még próbáltam beszélni velük, de akkor is elzavartak, hogy ne húzzam ki a gyufát. Akkor kocsiba ültünk, nem szóltunk egymáshoz egy szót sem, én végigbőgtem az utat, még a mozi előtt is folytak a könnyeim, amire odajött anyám és odasúgta hogy azonnal fejezzem be a hisztit mert mindenki engem figyel és szánalmas vagyok.

Végignéztük a filmet, hazajöttünk és ennyi. Ez kb még 3-4x ismétlődhetett meg.

Most komolyan, ennek mi értelme volt? Konkrétan mintha berugdosnának egy légvárba, hogy akkor is jól fogod érezni magad. Láttok ebben ti akármi logikát, hogy mit akarhat a szülő ezzel? Vagy tényleg az én hibám, amiért megpróbáltam a "családi program" útjába állni?

Nem tehetek arról hogy ki nem állhatom a mozikat. Tesóm és apa szinte rohannak a kajáért, amit aztán állat módjára falnak be. Apa mindenkinek beszól, a film rohadt hangos, általában alig bírom ki hogy ne pisiljem össze magam stb.. Értitek.

2020. nov. 26. 13:45
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
75%

#18 Lányként nem volt nagy kedvem se betonozni, se kerítést építeni tiniként, de kibírtam azt a pár órát, mert a családom ezt szerette volna csinálni. Nem kell mártírkodni ilyenek miatt(mintahogy a kérdező teszi), hogy most párszor 2-3 óra olyan programra, amit a család szeretne.

2020. nov. 26. 14:43
 22/39 Savlekotő ***** válasza:
33%
Lehet nézni otthon filmet,zabálni is lehet otthon,cirkuszolni is,lehet otthon,nem kell ehhez mozi,magyarok végig üvöltik a közös nyaralást is ez a közös meg egy kamu,idegenek együtt mutatkoznak mert mutatni kell h család de közben otthon se bírnak egy légtérbe lenni nem hogy moziban nyaralva.. Vicc az egész.
2020. nov. 26. 15:05
 23/39 anonim ***** válasza:
76%
Megértem, ha nincs kedved moziba menni, és hogy miért, de egy ilyen miatt sírni meg hisztizni ezt túlzás. Ez pont az a kategória, amit még a családért el lehet viselni akkor is, ha nincs hozzá kedved. Majd te nem rángatod el a gyerekeidet olyan programokra, amikhez nincs kedvük, ez a tanulság.
2020. nov. 26. 15:14
 24/39 A kérdező kommentje:

eeez igen megjöttek ám az értelmes emberek :D micsoda példás szülő lesz belőletek, remélem ti is ugyanígy ráerőltettek mindent a gyereketekre, ahelyett hogy másik alternatívát ajánlanátok :D 100% begyöpösödött magyar gondolkodás

Nem vagyok elkényeztetve, imádom a házimunkát és utcsó, igen én szívesen betonoznék is akár, te szegény pára

Én egy szórakozásról mondtam volna le önként, nem értem ettől miért lennék elkényeztetett? xD Az meg hogy kiröhögtök amiért kilencedikesként emiatt bőgtem, titeket minősít, bocs hogy vannak érzéseim i guess :DD

El se hiszem hogy komolyan három oldalnyi ember jött ide csak oltogatni, senki nem tudott rendes érveket hozni, csak mindenféle jelzőkkel dobálózni, éljétek csak ki a feszültséget amit a mekiben nem tudtatok levezetni a krumplisütőnél :D

De ti nyugodtan bánjatok hasonlóan a gyereketekkel ilyen szituációba, az első lépés lesz affelé hogy érzelmileg eltávolodjon tőletek, hajrá hajráá

Remélem majd a karma visszaadja a kedvességeteket, mondjuk egy csöves megerőszakol a házatokban és majd a végén azt mondja hogy "fura, általában az emberek szeretik ezt :O" Majd ne merjetek sírni, meg itt hisztizni gyakorin hogy lelkileg azóta se tudtatok felépülni

Vagy tudjátok mit, írjátok ki nyugodtan a fájdalmatokat, én élvezettel olvasnám az összeset <3 ;D

Na én itt le is zártam, remélem eddig elolvastad, és remélem már kigondoltál egy szaftos választ erre is. (megsúgom hogy többet nem nyitom meg a kérdést, sem az üziket, úgyhogy szívesen hogy elvettem ennyi időt az életedből, vissza már nem kapod :DD)

2020. nov. 26. 15:19
 25/39 anonim ***** válasza:
80%
Azt hogy nyámnyila vagy
2020. nov. 26. 15:20
 26/39 anonim ***** válasza:
76%
En irtam egy sort..a Kerdezo pedig egy regenyt...szerintem most is bog...
2020. nov. 26. 15:26
 27/39 anonim ***** válasza:
86%

csak a többieknek, ugyanis ez a kislány nem fogja olvasni.. (persze ;) )

remélem mind annyira rossz szülők leszünk, hogy családi programokat próbálunk úgy szervezni, hogy mindenkinek a kedvére is legyünk időnként, és a testvéreket arra tanítsuk, hogy egymás kedvére is tegyenek :S jézusom, már most hányingerem van attól, hogy nem akarom hagyni, hogy a középiskolás lányom teljesen fölöslegesen zokogjon egy apró nemtetszés után az utca közepén, és ezzel hatalmas céltábla legyen egy nehéz világban :S

remélem annyira rossz családi körülményeket tudok majd teremteni a gyerekeimnek, hogy az legyen a legnagyobb problémájuk, hogy moziba kell menni..

a kérdezőnek van igaza, a nevelés szörnyű, amit a szüleitől kapott, ha egy nemi erőszakot összeképes hasonlítani egy moziba menéssel..

csókoltatlak kérdező, és a tesódat is :)

2020. nov. 26. 15:31
 28/39 anonim ***** válasza:
75%
Kezeltesd magad, mert komoly gondok vannak az idegeiddel...
2020. nov. 26. 15:31
 29/39 anonim ***** válasza:
82%

Azt hiszem félreértettél engem is, és a legtöbb hozzászólót. Természetesen voltak néhányan, akik bunkózni, trollkodni próbáltak, de rávilágítottak a lényegre hogy milyen is vagy. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint ahogy válaszoltál a válaszolóknak. Átkokat és sértéseket szórsz mársokra, és gyűlölködőknek nevezed őket, holott a többségük nem tett ilyet.

Ha pedig egy családi programot nem tudsz elviselni, és ezért egy hisztit vágsz le az a szégyenedre válik, nem pedig a szülőére. Persze lehetne fejtegetni a dolgot, de annak most itt nincs helye.

ÉS hidd el hogy még csak ki sem nevettünk a legtöbben, inkább csak elszörnyedtünk hogy hogyan tudsz így viselkedni, majd minderről így gondolni. Ráadásul még fel is vagy háborodva, holott nem lenne miért. Mindannyiunk életében, amikor gyerekek voltunk volt olyan amire nem szerettünk volna menni a családunkkal, és ez teljesen természetes. De megtettük, mivel elvárták tőlünk, és nem hisztiztünk. Persze próbáltunk hisztizni hogy megoldjuk a dolgot, de rájöttünk hogy csak saját magunkat hozzuk vele szégyenbe. Az az igazi szégyen, ahogy téged olvaslak, hogy neked nem esik le hogy szégyenbe hozod magad a viselkedéseddel, és ha bele gondolaok, azért ez humoros.

ÉS nem arról van szó hogy nem írhatod ki a fájdalmad és a szenvedésedet. Mindenkinek szüksége van arra hogy kiadja magából; és most sem az volt a probléma hogy ki akartad adni magadból a bánatod. Az a baj, hogy milyen is vagy és ezért ítélnek el téged az emberek.

Amúgy pedig nem hiszem hogy te miattad lesz igazán fontos hogy megírjam ezt a választ. Bizonyára még sokan el fogják olvasni ezt a kérdést, és tanulnak a hibádból, hogy ők ne kövessék el a te ostobaságodat.

2020. nov. 26. 15:32
 30/39 anonim ***** válasza:
67%

karma....bruhahahaha......

noch dazu valami ezo-izés is vagy? :-D

2020. nov. 26. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!