Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok az efféle...

Mit gondoltok az efféle "nevelésről"?

Figyelt kérdés

Amikor középiskolás voltam időnként kitalálta a tesóm hogy menjünk moziba. A szülők erre rákaptak, és kikötötték hogy szombat délután indulunk. Én sosem szerettem a moziba járni, úgyhogy kedvem se volt az egészhez. Amikor megpróbáltam velük beszélni hogy de én nem szeretnék menni akkor megkaptam hogy ez egy közös családi program amin részt kell vennem, elmegyek és kész, nincs vita. Merthogy nem húzhatom ki magam így a közös élményekből.

Indulás előtt még próbáltam beszélni velük, de akkor is elzavartak, hogy ne húzzam ki a gyufát. Akkor kocsiba ültünk, nem szóltunk egymáshoz egy szót sem, én végigbőgtem az utat, még a mozi előtt is folytak a könnyeim, amire odajött anyám és odasúgta hogy azonnal fejezzem be a hisztit mert mindenki engem figyel és szánalmas vagyok.

Végignéztük a filmet, hazajöttünk és ennyi. Ez kb még 3-4x ismétlődhetett meg.

Most komolyan, ennek mi értelme volt? Konkrétan mintha berugdosnának egy légvárba, hogy akkor is jól fogod érezni magad. Láttok ebben ti akármi logikát, hogy mit akarhat a szülő ezzel? Vagy tényleg az én hibám, amiért megpróbáltam a "családi program" útjába állni?

Nem tehetek arról hogy ki nem állhatom a mozikat. Tesóm és apa szinte rohannak a kajáért, amit aztán állat módjára falnak be. Apa mindenkinek beszól, a film rohadt hangos, általában alig bírom ki hogy ne pisiljem össze magam stb.. Értitek.

2020. nov. 26. 13:45
1 2 3 4
 11/39 Ibw4x ***** válasza:
64%

Megértelek valamilyen szempontból, de középiskolás korban ilyen miatt tombolni, bőgni és durcázni elég gáz haver... Ahelyett, hogy próbáltad volna normálisan megbeszélni velük, hogy nem azt akarok és kerestél volna megoldást, ami pl. mindenkinek tetszik, inkább elkezdtél sírni..

Peace, és máskor ne bőgj ilyen miatt :DDD

2020. nov. 26. 14:14
 12/39 anonim ***** válasza:
83%
Te kezelted rosszul a helyzetet, ez tényleg csak hiszti. Ők szerettek volna valami közös csalási programot, a tesódnak volt javaslata, így azt választották. Előfordul, hogy ehhez nem mindenkinek van kedve, de akkor nem az a megoldás, hogy elkezdesz sírni meg jelenetet rendezel, mintha minimum kínoznának. Túl hangos? Tegyél két kis vattadarabot a füledbe és máris jó lesz. Akkor is megpróbálhatod jól érezni magad, ha éppen olyan program van, amit nem szeretsz. Ne rontsd el mindenkinek az egészet. Máskorra pedig meg lehet beszélni, hogy olyat csináljatok közösen, amit te is szeretnél. Néha nem ártana mások nézőpontját is figyelembe venni és nem csak a sajátodat nézni.
2020. nov. 26. 14:15
 13/39 anonim ***** válasza:
90%

Tinikoromban egy csokira se volt penzunk sokszor, moziba is talan parszor voltam akkoriban. Hu de orultem volna ennek a programnak...szar lehetett neked kerdezo, hogy 2-3 orat az ertekes idodobol a csaladra kellett szannod hetvegen :(( Ugy sajnalom :(

Igaza volt anyadnak, szanalmas, hogy orakat bogsz emiatt.

Film kozben meg fogod magad, es kimesz pisilni, en is mentem mar ki, biztos, hogy nem fogok emiatt szenvedni. Ne legyel mar ennyire eletkeptelen, komolyan :D

2020. nov. 26. 14:17
 14/39 anonim ***** válasza:
81%

Olyan szempontból értelek, hogy iszonyat introvertált vagyok és teljesen kiégek ilyen szociális programok után, meg tudnak őríteni. De az azért kicsit durva, hogy középiskolás létedre akkora hisztit csinálsz belőle, hogy még sírsz is.

Azt mondjuk nem értem, hogy egy ilyen dologra mint a mozi, ami szórakozásra lett kitalálva, miért rángat el a családod mindenáron ha te nem szereted, de megnézel egy filmet és vége. Nem azt mondták, hogy kimegyünk a földre kapálni 5 órát.

Igazából szerintem se te, se a szüleid nem jól kezelitek ezt, mert nekik is nyűg úgy elrángatni téged hogy nem akarsz menni (meg ha nem élvezed akkor úgy is teljesen feleslegesen mész), neked viszont nem kéne ekkora ügyet csinálni belőle.

2020. nov. 26. 14:28
 15/39 anonim ***** válasza:
82%
Mi a véleményem?hogy egy elkényeztetett kis liba vagy, hatalmas problémákkal.
2020. nov. 26. 14:29
 16/39 anonim ***** válasza:
69%
Kis pisis.😂👶🏻🍼🧻🚽
2020. nov. 26. 14:31
 17/39 anonim ***** válasza:
71%
Amúgy kérlek nyugtass meg, hogy lány vagy :D
2020. nov. 26. 14:32
 18/39 anonim ***** válasza:
17%

Milyen hülye szar véglények vannak itt, te jó ég...

Berugdosnálak titeket valami unalmas helyre, ahová nem akartok menni, ott maradtok 2 órát, aztán majd jöhettek vissza a gyakorira fröcsögni. :)

2020. nov. 26. 14:36
 19/39 Ibw4x ***** válasza:
79%
Nem arról van itt szó, te bunkó! Hanem arról, hogy középiskolás létére bőg a moziban a tömegben és hisztizik.
2020. nov. 26. 14:39
 20/39 anonim ***** válasza:
81%
Középiskolásan viselkedtél úgy, mint egy középsőcsoportos óvodás...?
2020. nov. 26. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!