Gonosznak érzem magam,hogy utálom anyám emiatt. Ez normális,ahogy nevelt?
Sziasztok!
22 éves lány vagyok. Apukám meghalt,amikor gyerek voltam,azóta anyu nevel egyedül engem és a nálam 7 évvel fiatalabb öcsémet. Mostanra olyan lettem,mint egy időzített bomba,ha csak hozzám szól,köszön már megtudnám ölni. Hol is kezdjem?
Erősen vallásos édesanyám,amit rám is erőltetett.Ha nem mentem el egy vasárnap a templomba vagy nem néztem meg vele egy hitgyülekezetet,akkor csúnyán ordibált velem,hogy a pokolban fogom végezni.Félelembe tartott,elhitette,hogy rosszat érdemlek,ha nem csinálom,amit ő (ima,gyülekezetbe,templomba járás stb). Volt,hogy nekem jött,mert nem néztem meg vele egy Jézusos filmet.
Úgy nevelt,hogy a szex,a fiúk rossz dolog a világon és bűn. Nem is volt egészen eddig barátom.Most udvarol egy fiú,aki normális,de nem vagyok szerelmes belé,nem is tetszik!Mást szeretek titokban (vele még alakulóban sincs). Anyunak elmondtam ezeket,mire azt mondta,hogy nem érdekli,hogy én kit szeretek.Az a fontos,hogy engem szeressenek és,ha akarom,ha nem azzal legyek,aki udvarol és ne várassam...feküdjek le vele. Én viszont nem olyannal akarom az elsőt,akihez még csak nem is vonzódom! Hogy mondhat egy anya ilyet? :(
A Gimnáziumba sokszor voltam megalázva,bántalmazott. Anyu erre azt mondta,hogy megérdemlem és ne utálkozzak.Annál jobb,ha bántanak én akkor is szeressem őket. Próbálta elfojtani a természetes érzelmeimet.Gondolom emiatt lettem mára robbanó bomba.
Jelenleg főiskolára járok,még 2 évem van,addig nem tudok elköltözni se,nincs pénzem,magamnak keresem meg diák munkából,hogy tudjam fizetni a kollégiumot,a vonatbérletet,a kaját.Igen magamra főzők külön. A testvérem,aki fiú..ő érték a családban anyu szemében.Ő mindent velem ellentétben megkap anyagilag.Minden fizetve van neki,alá van rakva. Ez is fáj. Tőlem anya kér pénzt a számlákba is,tőle nem. Piszok nehéz,hogy még haza is adjak,koleszt is fizessek,kaját is,bérletet és még azért öltözködjek is vagy esetleg jegyzeteket,könyvet vegyek a suli miatt.
Még tudnék mesélni...ez csak a jéghegy csúcsa. Már nem bírom úgy érzem,főleg most,hogy online oktatás van,itthon vagyok. Mindenben kritizál,beleszól. Rám förmed,hogy meglopom stb..nem értem honnan vesz ilyeneket.
Nem tudom,hogy hova menekülhetnék ,de félek,hogy belebolondulok ebbe :(
A sulit meg szeretném befejezni és utána elhúzni innen
22/L
Kamu de nem csak azert amit masok irnak.
Egy 22 eves hogy tud igy fogalmazni? 20 vagyok de en erzem gaznak hogy kb egy 10 szellemisegi szintjén irtad vagy.
Aki ilyeneket ir hogy udvarol egy fiu de en nem vagyok bele szerelmes! De van valaki mas akivel meg semmi se alakul
Hat.. Eleg gaz vagy ez az egyetlen jo szo erre a nevetseges valamire amit idehanytal.
Főiskolára jársz és azt írod, hogy "észttelenül"??? 3. #.
Agyam eldobom!
"Látom, sokan nem mozognak otthonosan gyerekbántalmazás tárgykörében, hogy a leírtakat megkérdőjelezik."
Szerintem senki nem azt kérdőjelezi meg, hogy létezik-e gyermekbántalmazás. Létezik. Ez az iromány azonban ettől függetlenül hemzseg az alapvető ellentmondásoktól, látszik, hogy az írójának semmi köze ahhoz a világhoz, ahova a történetét helyezte. Ezért kamu. Ettől még elhiszem, hogy másokat bántanak a szüleik, és ez nekik rossz.
Oké, de ha az illető nem tudja, hogy a hit gyüli nem templom, illetve hogy a templom nem hit gyüli, onnantól nem hisszük el neki, hogy ilyen körökben mozgott valaha is. Ez olyan, mintha azt akarná elhitetni, hogy Debrecenben nőtt fel a Lánchíd mellett. Oké, hogy bántalmazták, de attól még nem kell ilyen hülyeségeket mondania.
Persze ettől még akinek jól esik, higgye csak el, teljesen mindegy.
Miért kéne tudnia, ha ez az anyja mániája? Nálunk pl. vannak reformátusok a családban, én mégsem voltam sokáig tisztában azzal, hogy a református pap az nem pap, hanem lelkész, a mise az nem mise, hanem istentisztelet, a keresztyén meg nem nyelvbotlás, hanem ők tényleg így mondják. Ha meg valakit kifejezetten zavar az anyja vallásos őrülete, akkor nyugodtan elhatárolódhat tőle annyira, hogy ne legyen tájékozott ezekben. Ahogy pl. szülők sincsenek képben a gyerekeik mániáiban, pl. amíg a gyerek a zenekar zenészeinek összes hajszálát név szerint számon tartja, addig a szülők kb. annyit tudnak, hogy "a fiam az ilyen hangos zenéket szereti".
A bántalmazottság ott tesz erre rá egy lapáttal, hogy bántalmazásos környezetben felnőni az olyan, mintha egy konzervdobozban nőne fel az illető. Nagyon érzi, hogy nagyon nem oké, nagyon szenved tőle, de mivel sose látott mást, ezt kell elfogadnia normálisnak és ez nagyon nehéz az agynak.
ez az egész nem gyermekbántalmazás, ne keverjük a dolgokat
egy idióta, kis pics@vagy, aki nem bír magával jó dolgában
Költözz el, tartsd el magad
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!