Egyes szülők miért nem tartják tiszteletben a gyerekeik kérését?
Haverommal történt még tavalyi sztori. Amikor érettségiztünk, az anyja megkérdezte, mit szeretne kapni. Ő mondta, hogy mivel akkor már 3 éve edzett, nem ártana otthonra 1-2 súly, vagy újabb eszköz. Az anyja ekkor megpróbálta egy aranynyakláncra rábeszélni. Haverom ezt elutasította, mondván úgysem hordaná.
Erre mit kapott? Persze, hogy aranynyakláncot. Azóta kapja az ívet, hogy miért nem hordja?
Értem, hogy a súly nem feltétlen érettségi ajándék, a nyaklánc meg tipikusan az. De nem az lenne a fontos, hogy az érintett kedvében járjunk? Vagy fontosabb megfelelni a környezetnek, mert mindenki ékszert vesz ész nélkül? Akkor kiről szól mégis a ballagás?
Mondjuk, ballagási ajándéknak inkább egy arany holmit szokás adni, mint súlyzót, viszont az is igaz, hogy fiú ne hordjon arany nyakláncot, meg semmilyen nyakláncot, de nem baj, ha van otthon pénzt helyett, tartalékként.Lehet, karácsonyra megkapja a súlyzót is.
Viszont a ballagás elég nagy dolog! Vége az ifjúságodnak, ha úgy vesszük.Most már felnőttként kezelnek, és úgy is kell élned, olyan gondolkodásmóddal.
6-os vagyok. Én is inkább pénzt akartam 20 évesen és wellnessezni ballagàsi ajándékként. Már örülök az ékszernek 25 évesen, mert magamnak nem vennék de jó, hogy van.
Utolsó: szerintem a férfi aranyláncnak Maffiózó/újgazdag beütése van
Szerintem az ajándékozásban az ADÁS a lényeg nem a KAPÁS.
Az ajándékozó magából ad, a saját értékeinek megfelelő akármit, a saját lelkét.
Az ajándékozott úgy kell, hogy fogadja. Hogy kapott valamit az ajándékozótól.
Legyen az egy rajz a gyerekétől-unokájától, könyv a nagypapájától, varrókészlet a nagymamától.
Ha valaki arany ékszert ad, ő azt adja, mint neki fontosat, az ő lelkéből fakadó értéket. Úgy kell nézni, fogadni, értékelni.
14
Köszönöm a kioktatást.
Boldog karácsonyt.
Édesanyám (szüleim) érettségi ballagásra egy gyűrűt vettek ajándékba.
Igaz, egy hónappal késöbb, mert szabódva mondta: kisfiam, csak most tudtuk megvenni.
Édesanyám, édesapám 30 éve elment.
A gyűrűt rendszeresen nem, csak családi alkamakkor hordtam, de mindig eszembe jut ez, ha meglátom, amikor a régi dolgokat nézem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!