Amikor a pofátlan vendég a saját anyád, mit csinálsz?
Amikor anyád jön vendégségbe hozzád és a 11 éves testvéredet bátorítja, hogy nyugodtan másszon fel és feküdjön bele ruhástól a galériágyba, majd mikor szólsz, hogy azért utcai ruhába ugyan ne feküdjön már be, akkor még anyádnak áll feljebb, mert "bezzeg a macska ott feküdhet".
Elkezdték kinyitogatni az összes szekrényajtót, mert papucsot kerestek, holott épp hoztam, de már túrtak fel mindent.
Hiába a papucs, cipőben végigjárnak mindent, mert nekik úgy kényelmes, kezet csak úgy mosnak, hogy rájuk szólok, de akkor is megsértődnek és szappant nem használnak.
Még ő van vérig sértve, ha bármiért szólok, vagy megeresztek egy nézést, amiből tudja, hogy mi a véleményem.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Ha nem tetszenek nekik az általad, a saját lakásodban felállított szabályok, lehet hazamenni szép gyorsan. Tök ki volnék bukva, ha a lakásomban cipőben flangálnának, meg befeküdnének az ágyamba utcai ruhában. Ez azonnali kitiltást eredményezne.
F/48
11 es akkor hozzon jàtszósruhaàt ami tiszta, nem utazott benne a bkv n , nem ült le benne oda, ahol a csovesek fekszenek! Ez undorito!
A macska meg gondolom egesznap bent van, tiszta!
El kell mondani anyukadnak, hogy nalad ezek a szabalyok vannak es tartsa be oket, ha nem tudja akk Te menjel hozzajuk! Ne hivd at oket tobbet!
Sajnos vannak ilyen emberek!
Intelligencia kérdése.
Aki vendégségbe megy, mindegy, hogy kinek az otthonába, a fiáéba, vagy idegenébe, alapból alkalmazkodik, nem turkál, mert nem az övé.
Lehetőleg ne hívjátok őket magatokhoz.
Ha igen, eleve tedd ki nekik a papucsokat, irányítsd őket
a fürdőszobába. Főleg most, járvány idején. Most amúgy is lemondanám a vendégséget, nehogy anyád elkapja.
Szerintem (minden él és felütés nélkül) csak annyit jegyezz meg legközelebb: úgy döntöttem, hogy egy darabig most NÁLATOK találkozunk.
(Ha nagyon csipkés a lelked, lengess be egy lakásfelújítást vagy hasonlót.)
Ha nem tisztelik az otthonodra vonatkozó szabályaidat, akkor találkozzatok máshol. (Ha nem náluk, akkor akár egy vendéglőben - tudom, ez sajnos most felejtős. De mikor sok évvel ezelőtt anyósom vonatkozásában átálltunk erre, mintha súlyos kövek gördültek volna le a szívemről. Kaját más főz, nincs vita a cipőn, nem stíröli a szekrényeket. Kb. minden pénzt megér!)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!