Anyukam miattam akar ongyilkos lenni?
Sziasztok!
Anyukam par napja eltunt otthonrol egy veszekedes utan, ami az uj parja es koztem zajlott le. A neveloapukank, akit imadtunk a testvereimmel, 8 honapja hunyt el. A halala utan anyukamnak mar 4 honappal uj parja volt. Roviden, nem jovunk ki vele. Egyik este az anyukam nem jott haza munkabol, es felhivta a testveremet, hogy miattunk meg fogja magat olni. ( azert, mert nem segitunk eleget a hazimunkaban ) az uj parja kozben egesz nap undorito uzenetekkel bombazott, a telefont csak neki vette fel anyukank. Az egesz csalad erte izgult. Most irt nekunk a ferfi, hogy o elhozta tolunk, es majd valamikor visszajon haza hozzank, de egyedul nem engedi kozenk.
Hogyan lehet azt feldolgozni, hogy az anyukank miattunk akarta megolni magat? Indoklasa szerint azert, mert nem segitunk eleget otthon. ( segitunk otthon, o kicsinyli a mennyiseget, de mindig probalunk egyre tobbet segiteni. )
En 18 eves vagyok, a hugom 12
Na nem azért, de te is megemelhetnéd a feneked.. gondolom az új párja felvilágosította, hogy nem kell kiszolgálnia téged teljesen, mert már 18 vagy, egyetemista és ez a probléma fő forrása.
Szorítsd be a házimunkát, mint fix dolgot a szórakozás/szabadidő rovására(ahogy mindenki teszi). Továbbá ne hibáztasd anyukádat amiért talált valakit, akit szerethet, ennek nincs időkorláta, teljesen normális dolog az egyik szerettünk elvesztése után több hónappal mást szeretni, jó lenne, ha abbahagynád a hibáztatást. Anyukád egyébként szemét érzelmi zsaroló, rossz módszert választott arra, hogy rájöjj, hogy ő szolgál ki titeket pedig nem lenne neki muszáj(téged) kiszolgálnia.
Megemberelhetnéd magad, anyukád új párját nem kell szeretned neked pláne nem a nevelőapád, hiszen felnőtt vagy, ő csak anyukád új párja számodra, nem a te párod, elviselni el kell, ha meg megbánt valamivel, anyukádnak elmondhatod, hogy kezelje a dolgot, de el kell fogadnod, ha nem neked ad igazat(pl házimunkafelosztásban)
Nagytesóként meg segíteni kellene a kicsit, hogy jobban kijöjjön az új párral, nem áskálódni ellene és összefogni.
Szemétség egyébként, hogy gyámügyes magára hagyhat egy 12 évest, és semmi következménye nincs. Jelenteni kellene, szerintem ha másnak jelented, lesz következménye, ők sem érinthetetlenek!
Emeld meg a feneked és végezz házimunkát! Javaslom vezessetek házimunka táblázatot, ott reálisan látszik, ki mit csinált, és majd rosszul fogod magad érezni attól, hogyha kiderül, hogy a 12 éves hugid kisgyerek létére sokkal többet segít nálad(már ha van valami normális önértékelésed)
Vegzunk hazimunkat, irtam is. Nem takaritunk minden nap ket orat, mert nem is lehetne. Nem tudom, mibol gondolod, hogy logatjuk a fenekunket itthon. Eljarok bevasarolni, mosok, vasalok, teregetek, felmosok. Nem hinnem, hogy szukseges lenne reszedrol ez a lekicsinyo, vadlo stilus.
Nem ellenzem a kapcsolatot, ameg nem kezd el nekunk beszologatni, nem vag kozbe a szavunkba, ha az anyukankkal probalunk bedzelni, nekunk sincs problemank, azon kivul, hogy mennyire faj a jelenlete. Nem ereztettuk egyikojukkel sem, nem szolunk bele kivel ismerkedjen. Most sikerult egy labilis elmeallapotu emberrel osszeallnia, ami nem volt tul szerencses, mert edesanyam sem tul stabil.
A testveremmel nem szovetkezunk, hibas volt a kovetkeztetesed.
Ha elolvasod meg parszor a kiirasomaz, biztosan talalsz meg par dolgot, amibe belekothetsz:)
Itt valamit a pasi kavar... Mi az, hogy nem engedi haza????
Valamivel nagyon befolyásolja őt.
"teljesen normális dolog az egyik szerettünk elvesztése után több hónappal mást szeretni"
Több hónappal??? 4 hónap telt el, mi 4 hónap??? Sok műtétre tovább váratják az embert mint ahogy az anyja újra bepasizott, hol élsz te? 🤦♀️
Akkor te most a nővér vagy a húg vagy...?????
A kérdésben te vagy a 18éves, és 12éves húg - aztán a 3-asban meg nővérről beszélsz...
#15: na és még ez is.....
kamukérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!