Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim élvezik, hogy...

A szüleim élvezik, hogy depressziós vagyok?

Figyelt kérdés

Kb fél éve tart az állapotom, de kiskorom óta melankolikus típus vagyok. Egyáltalán nem találom a helyem sehol. Egyre rosszabbodnak a napjaim, nem értem, minek élek, tehetségtelen is vagyok, hiába próbáltam megtalálni azt, amit szeretek, mert nem érdekel SEMMI.

Még szüleim is mondták nekem, hogy szerintük depressziós vagyok és én is sokszor panaszkodtam nekik, hogy nagyon nehéz nekem így élnem. Majdnem sikerült pszichológushoz mennem, de végül lebeszéltek róla és nincs a közelben szakember. Egyedül pedig nincs kedvem gyógyítgatnom magam. Attól is el fog a sírás, hogy még ők sem törődnek velem, pedig mindent megtettem értük, hogy büszkék legyenek rám. Ennek ellenére sokszor éreztették velem, hogy nekem nem való komoly munka, mert nem értek semmihez. Baráti közösségem sincs, egy senkinek érzem magam. Egész nap a szobámban vagyok és alig eszem. Őket ez sem érdeklik. Anyum videó-chaten elérhető, de esküszöm, hogy nem tudom megmondani utoljára, hogy mikor beszéltem vele. Nagyim megtudta, hogy majdnem minden nap sírok, de mintha meg sem hallotta volna. Nagybátyám úgyszintén.

Jogosan utálhatom őket vagy hagyjam őket vagy mi van?

18/l

2020. nov. 16. 16:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy élvezik. Egyszerűen csak nem törődnek veled.
2020. nov. 16. 17:08
 2/19 anonim ***** válasza:
99%
Nem hinném, hogy élvezik, de a leírtak alapján biztos, hogy nem érdekli őket. Mindenképpen szükséged lenne segítségre. 18 éves vagy, jogilag felnőtt, egyedül is intézheted. Keresd fel a lakóhelyedhez tartozó szakrendelést, vagy ha iskolába jársz, felkeresheted az iskolapszichológust is. Azt mindenképpen tartsd szem előtt, hogy a pszichológus csak segíteni tud, a változást neked kell akarnod és neked kell saját magadon dolgoznod akkor is, ha szakemberhez jársz.
2020. nov. 16. 17:13
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem tudják, hogy mi ilyenkor a teendő, vagy homokba dugják a fejüket, nem akarnak tudomást venni a problémáról. Sajnos az idősebb korosztály még ma is szégyelli, ha pszichiáterhez, vagy pszichológushoz kell fordulnia valamilyen probléma miatt, inkább próbálják nem tudomásul venni. 18 évesen vedd kézbe a sorsodat, ne az előző és még azt is megelőző generációra támaszkodj, keress magadnak szakembert és járj el hozzá. Ha nem sikerül egyedül találnod, kérheted a háziorvosod segítségét is.
2020. nov. 16. 17:19
 4/19 anonim ***** válasza:
10%
"Jogosan utálhatod őket "...ezt gondold át. Először is tudod milyen állapotban vagy. Ez egy jó kezdet. Pszichológust nem csak személyesen lehet felkeresni, online rengeteg van, én magam is tudok ajánlani, Skype.on elérhetőek, mondjuk nyilván nem olcsó, olyat kell keresni aki pro bono vállal. Gyerekként melankolikus voltál,ezzel lehet valamit kezdeni. Nem hiszem, hogy egy gyerek csak úgy melankolikus. Tudod az a baj, hogy ez a GYIK egy felszínes megoldás. Itt vagy savazát kapsz vagy hogy menj pszichológushoz. Én magam nem is értem emberek miért itt dobják partiba a mentális betegségeiket nem hiheted hogy itt majd valaki tényleg segíteni fog.
2020. nov. 16. 17:25
 5/19 A kérdező kommentje:
4# azért, mert jobb kiírni magadból, ha nincs más ember, akiben megbízhatsz. Én sem értem, amikor "jobb" állapotban vagyok, viszont ezért van kitalálva ez az oldal, hogy valami mozduljon. Vagy mit tudom én.
2020. nov. 16. 17:39
 6/19 A kérdező kommentje:
1# Irigy vagyok, hogy másnak (nyilván nem mindenkinek) normális szülei vannak. Aztán meg kérdezik a szüleim, hogy most mi a baj? Ha egy kicsit is rosszul mutatom az arcom, akkor jön a szomorú pofi, de akkor sem csinálnak semmit értem.
2020. nov. 16. 17:41
 7/19 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy suliban sem törődött velem az osztályfőnököm, aki suli pszichológus egyben, pedig látta, hogy mennyire félek ott lenni emberek közt és senkivel nem beszélgetek. Ezért sincs kedvem lépést tenni, mert senkit sem érdeklem. Magamat meg végképp nem. Bocs a rinya miatt, de sok hónapja bennem vannak ezek a gondolatok, muszáj leírnom.
2020. nov. 16. 17:44
 8/19 A kérdező kommentje:
Ja, és, ha azt mondom nekik, hogy senki se törődik velem, akkor milyen hálátlan idióta vagyok. Vicces helyzet... Na mindegy.
2020. nov. 16. 17:55
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

sok hónapja bennem vannak ezek a gondolatok, muszáj leírnom.

írhatnál naplót. ha nem a fejedben kattognak a gondolatok, hanem kívülre kerülnek, időnként már az is segít. nem kell papírra sem, jó egy word is..

2020. nov. 16. 17:57
 10/19 A kérdező kommentje:
Oh, ezt akartam már csinálni. Köszönöm :)
2020. nov. 16. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!