Depressziós vagyok, de a szüleim nem veszik észre. Mit
tegyek?
Figyelt kérdés
Mostanában NAGYON más vagyok. A viselkedéseim, a szokásaim nagyon megváltoztak, depressziósnak érzem magam. Persze vannak komolyabb okok. Nem vagyok pszichohonder, nem akarom magam otthon diagnosztizálni, de kitöltöttem egy tesztet, ami szerint szakemberhez kéne fordulnom. Mit mondjak a szüleimnek? Miért nem veszik észre, hogy milyen borzasztóan érzem magam?
Nem kérek az olyan üzenetekből, hogy 'just do it' vagy 'a hülyék haljanak' meg ilyesmi. Nem leszek öngyilkos.
Mondd el nekik,hidd el meg fogják érteni! Nekem is volt ilyen problémám! A szüleit mindenben segíteni fognak neked
2013. jún. 16. 17:11
2/10 anonim válasza:
Ismered a "néma gyereknek anyja sem érti a szavát" közmondást? Manapság egyre igazabb. Sajnos a mai szülők némelyike túl elfoglalt a saját dolgaival ahhoz, hogy észrevegye, ami amúgy kiszúrja a szemét. Mindig ledöbbenek azon, amikor például tinilányok kisbabát hordanak ki anélkül, hogy anyucinak és apucinak feltűnt volna a terhesség. Oda kell menni hozzájuk, és megmondani, hogy nem érzed jól magad a bőrödben. A többi már jön magától, amikor nekiálltok beszélgetni. Nem kell erre előre felkészülni!
2013. jún. 16. 17:12
3/10 anonim válasza:
Egyetertek az elottem szolokkal - nem varhatod el, hogy gondolatolvasok legyenek; ezenfelul nyilvan el vannak foglalva a sajat problemaikkal, a levertseget meg valoszinu amolyan kamaszkori hangulat-ingadozasnak hiszik. Menj oda hozzajuk es szolj nekik; ha pedig nem segitokeszek, szolj az iskolaorvosnak.
2013. jún. 16. 17:17
4/10 A kérdező kommentje:
Mondtam apukámnak, adott homeopátiás dolgokat, azt mondta majd jobban leszek. Nem vagyok jobban.
Anyukámnak nem merem elmondani, mert félek, hogy túlaggódja.
2013. jún. 16. 17:17
5/10 anonim válasza:
Menj el a háziorvoshoz és neki mondd el, ö át tud utalni szakorvoshoz, ha szükséges, vagy pszichológushoz. Ezzez nem kellenek a szüleid és 15 évesen már ehhez elég önállónak kellene lenned.
2013. jún. 16. 18:00
6/10 anonim válasza:
A sulidban biztos van pszichológus.
2013. jún. 17. 06:46
7/10 anonim válasza:
Meki bácsi vagyok, ééérrteeeeem!!!
2013. jún. 19. 18:13
8/10 Nevem Panni válasza:
Engem nem vesznek komolyan. A gondjaimat és az érzéseim. "Majd kinövöd" - mondja anyám. Persze, neki is megvan bőven a saját baja, de nem esik jól, kicsit sem.
2018. máj. 6. 16:13
9/10 anonim válasza:
Mond el nekik. Ha ne csinálsz semmit, nem lesz semmid
2022. ápr. 12. 16:39
10/10 anonim válasza:
en mondtam nekik le se szarjak azt mondjak mindened megvan ez is a hulye telefoniatt van el figom kobozni es a k..va eletbe nem kapod vissza
mar egy eve tart a depressziom. Mas orvosok is javasoltak pszihologust anyam nem hajlando felhivni. Szoval szivhatok
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!