Van-e köztetek olyan, aki apa nélkül nőtt fel, és lehetősége sem volt megismerni?
Sziasztok!
Aziránt érdeklődnék, hogy van-e olyan köztetek, aki apa nélkül nőtt fel, mert nagyon korán hunyt el az apja, vagy eltűnt? Szóval olyan, aki a mai napig nem tudott semmilyen interakcióba lépni az apjával, és már felnőtt.
Tudom, furcsa kérdés, de épp írok egy fiktív sztorit, ami alapvetően egy szatíra lenne (keményebb fekete humorral), de a karakterek személyiségét szeretném komolyan kidolgozni, és az egyik karakternek kb. ilyen körülmények között nőtt fel.. :D
#10: Nem volt annyira ritka, mint gondolod. Sokszor láttunk filmfelvevős apukákat nyaraláskor vagy kiránduláskor is. Nálunk segítség volt, hogy a papának a szakmai filmekért a szövetkezet biztosította a felszerelést. De magának is beszerezte volna valószínűleg, nagyon komolyan űzte a hobbiját. Örök hála érte egyébként neki, imádom a régicsaládi filmjeinket újranézni (már videón és dvd-n).
Természetesen Magyarországon volt. 50-es években alakultak a szövetkezetek, az államosítások során.
Huh, nem is számítottam ennyi válaszra! :) Igazából arra lennék kíváncsi, hogy milyen hatással volt rátok, hogyan éltétek meg azt, hogy sosem ismertétek az apátokat, és a jelenben ezt hogyan élitek meg? Nagyjából látjátok-e, hogy a személyiségfejlődésetekre milyen hatással volt ez az egész? Van-e bármilyen összefüggés abban, ahogy viszonyultok önmagatokhoz, más emberekhez, az emberi kapcsolataitokhoz és aközött, hogy apa nélkül nőtettek fel? Ez érdekelne igazából.
Egy válaszoló sok mindent kifejtett, bár ott más személyekről volt szó, nem saját magáról írt, de azért az is kimerítő volt!
2-es vagyok. Hááát mivel elég kicsi voltam, így én egész életemben azzal voltam, hogy abszolút nem hiányzik mert nincs aki hiányozzon, nem ismertem. Tehát, ha faterra gondolok az olyan, mintha egy teljesen idegen ember lenne.
Viszont 2 hónapja az egyik orvosom elküldött pszichológushoz. Ő például, ahogy beszélgettünk a férfiakkal való kapcsolatomról, párkapcsolataimról egyből azt mondta, hogy azért ragaszkodok annyira az aktuális partneremhez mert félek attól, hogy ő is minden szó nélkül lelép, mint apám. Hiszen miért nem keresett, miért hagyott hátra miközben nemis ismert igazából? Akkor mit várok egy olyan férfitól, akivel évekig együtt vagyok, megismer és benne van a pakliban, hogy elhagy. Remélem érted, mit szeretnék ezzel mondani :)
Szóval tudat alatt mégiscsak kihatással van az életemre ezekszerint.
A családom szerint hülyeség, én még nemtudtam eldönteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!