Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy ismerősöm aki sorra szüli a gyerekeket. Terhesen cigizik, a párjaval együtt a lakásban cigiznek a gyerekek mellett. A nő életében nem dolgozott volt már rendőrségi ügyük is mivel Facebookon azt hazudták, hogy beteg a gyermekük és adományokért kuncsorogtak. Aztán persze kiderült a hazugság. A férfi állandóan dolgozik 12órázik vagy napokat a munkahelyen van. Hisz a városban már van egy hírneve és senki sem akarja rendesen alkalmazni így csak feketén tud dolgozni azért hogy eltartsa a gyerekeket és az asszonyt. A nőnek már 3 gyermeke van egyet a voltférjének az édesanyja nevel a másik kettő velük él és most is terhes. Ha nincs pénzük( mert a pénz elmegy cigire, drága ételekre) akkor a férfi anyját húzzák le pénzzel a gyerekekre hivatkozva. Közben ugy mondanom se kell hogy nem ételt vesznek hanem cigit. Nem tudom, hogy mit tehenék, hogy segítsek a gyermekeken. Járnak óvodába és nem tudom megérteni hogy az óvonők miért nem szólnak. Úgy volt egyszer hogy a gyámügy elveszi tőlük a gyerekeket de ez nem történt meg. Tartok attól, hogy hiába jeleznék a gyámügynek semmit sem tennének. Nekem nincs gyermekem én ebben a témában abszolút nem vagyok jártas. Lépni sem mertem mert hallottam és a saját szemmel láttam, hogy aki a nő ellen van azt elkezdi fenyegető üzenetekkel bombázni és zaklatni valamint nem gondoltam, hogy nekem mint kívülálló bele kéne szólnom.(Gondolom azt nem kell mondanom sem, hogy a nő a családi pótlékok miatt szül állandóan most meg ugye a CSOK reményében) Szerintetek mit tegyek?

2020. nov. 11. 11:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezért írtam, hogy nagyon nagyon súlyos bántalmazásnak, elhanyagoltságnak kell történnie ahhoz, hogy kiemeljenek valakit, vagy pedig olyan mértékű rossz körülményeknek, hogy el se hiszed.

Ha bele gondolsz hány meg hány kisebbségit vehetnének el a szülőktől mert rossz körülmények között élnek,de még sem teszik,de nem is kell a kisebbséget emlegetni mert sima mezei családok is vannak ugyan olyan szinten.

A gyámügynek sem érdeke minden gyermeket kiemelni a családból.

Szóval azon kívűl hogy futsz 1 felesleges kört, szerzel pár kellemetlen talán látogatást a gyámügy részéről a családnak érdemben ne számíts többre. 🤷‍♀️

2020. nov. 11. 15:15
 12/14 anonim ***** válasza:

Sajnos ilyen a világ, hogy egy csomó olyan embernek adatik meg a gyerek, hogy nem érdemlik meg.

Nem nagyon lehet ez ellen semmit sem tenni, mert semmilyen törvény nem tiltja azt, hogy cigarettára költsed a pénzed és hogy dohányozzál a terhességed alatt. Nem követnek el ezzel semmi törvénybe ütközüt.

Ha bűncselekményt vagy szabálysértést észlelsz, azt kötelességed jelenteni, de ahogy leírtad, nem történt semmi ilyesmi.

Ez nagyjából az a kategória a törvény szerint, hogy a nevelési elveik nem egyeznek a tléddel.

Gyámügy semmit nem fog tenni, amíg komoly bántalmazás nem bizonyítható (fizikai bántalmazás, éheztetés, stb.)

2020. nov. 11. 22:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Volt osztálytársam felesége 3 gyerek mellett végig dohányzott, terhesen is. Mind a 3 gyerek szellemileg visszamaradott lett, kisegítőbe kellett járniuk.
2020. nov. 13. 13:07
 14/14 anonim ***** válasza:
Legfeljebb kapnak szociális támogatást.
2020. nov. 14. 19:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!