Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy ismerősöm aki sorra szüli a gyerekeket. Terhesen cigizik, a párjaval együtt a lakásban cigiznek a gyerekek mellett. A nő életében nem dolgozott volt már rendőrségi ügyük is mivel Facebookon azt hazudták, hogy beteg a gyermekük és adományokért kuncsorogtak. Aztán persze kiderült a hazugság. A férfi állandóan dolgozik 12órázik vagy napokat a munkahelyen van. Hisz a városban már van egy hírneve és senki sem akarja rendesen alkalmazni így csak feketén tud dolgozni azért hogy eltartsa a gyerekeket és az asszonyt. A nőnek már 3 gyermeke van egyet a voltférjének az édesanyja nevel a másik kettő velük él és most is terhes. Ha nincs pénzük( mert a pénz elmegy cigire, drága ételekre) akkor a férfi anyját húzzák le pénzzel a gyerekekre hivatkozva. Közben ugy mondanom se kell hogy nem ételt vesznek hanem cigit. Nem tudom, hogy mit tehenék, hogy segítsek a gyermekeken. Járnak óvodába és nem tudom megérteni hogy az óvonők miért nem szólnak. Úgy volt egyszer hogy a gyámügy elveszi tőlük a gyerekeket de ez nem történt meg. Tartok attól, hogy hiába jeleznék a gyámügynek semmit sem tennének. Nekem nincs gyermekem én ebben a témában abszolút nem vagyok jártas. Lépni sem mertem mert hallottam és a saját szemmel láttam, hogy aki a nő ellen van azt elkezdi fenyegető üzenetekkel bombázni és zaklatni valamint nem gondoltam, hogy nekem mint kívülálló bele kéne szólnom.(Gondolom azt nem kell mondanom sem, hogy a nő a családi pótlékok miatt szül állandóan most meg ugye a CSOK reményében) Szerintetek mit tegyek?

2020. nov. 11. 11:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
Helyi gyámhatóságnak leírni névtelenül ezeket, vagy elmondani, névtelenséget kérve.
2020. nov. 11. 11:57
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2020. nov. 11. 12:00
 3/14 anonim ***** válasza:
22%

Nehéz ügy, talán el lehetne hívni az asszonyt valami női csoportba, ahol fejlődhetne. Nem feltétlenül a gyámügynél kell jelentgetni az illetőt, mert mondjuk kva egészségtelen, amit művel, másrészről viszont lehet, hogy tök szeretetben élnek. Ki tudja? Te igen? Nem tudom, hogy fel bírnád-e vállalni annak a felelősségét, ha elveszik a gyerekeket a szüleiktől?

Egyébként pedig ezt a tévhitet egyszer és mindenkorra el kéne felejteni, hogy valaki a CSP miatt szül, az az összeg egy légypiszok ahhoz képest, amibe egy gyerek akár alap ellátása is kerül. A Csok, meg a babaváró már inkább, de annak meg feltételei is vannak, hogy fel tudd venni.

Egyébként sok értelmiségi, melletverős fiatal pár is felveszi, csak mondom, ahol gyereket se akarnak igazán, vagy ugyanúgy "csak" otthon van a nő 4 gyerekkel, de hát ugye ők fehérek, meg diplomásak,LOL. Nézd, nem mondom, hogy alaptalan az aggodalmad, meg jó az, amit látsz, megértem a tenni akarásod és a jószándékod is, de azt hiszem a dolog nem olyan fekete-fehér, mint amilyennek látod.

2020. nov. 11. 12:06
 4/14 A kérdező kommentje:
#3-as köszönöm szépen a válaszod. Annyival javítanálak, hogy tudom, hogy hogy élnek. Ordibálások minden nap, anya apa egymást veri, a legkisebb gyerek mások harapdál az oviban, a nagyobbik gyerek veri a kisebbet. Nemhiába akarták már egyszer elvenni tőlük a gyerekeket. Nem azzal van bajom ha valaki felveszi a CSOK-ot hanem ha azért szül. A két gyereke után emelt családit kap. Az meg hogy otthon van egész nap és nem csinál semmit tények hisz életében nem dolgozott. Amikor épp nem volt terhes akkor se ment el dolgozni hanem a férje főnökét hívogatta előleg miatt. A férje még a 60 kilót sem súrolja ebből gondolhatod, hogy nem viszi túlzásba a magára felhúzott asszonyi szerepet
2020. nov. 11. 12:13
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Értem, hát ez szomorú. Esetleg akkor a helyi családsegítőt lehet bevonni.
2020. nov. 11. 12:16
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ
2020. nov. 11. 12:19
 7/14 anonim ***** válasza:
71%

Először is. Ilyenért még a legputribb kisebbségiektől sem vesznek el gyermeket.

Értesítheted a gyámügyet, de nem fog érdemben történni semmi.

Az, hogy kivonult 1-2x a gyámügy sem jelenti, hogy kiakarták emelni a gyerekeket. Ha gond van kapnak 1 listát mit kell korrigálni, csak nagyon nagyon végső esetben emelnek ki gyereket családból, de ahhoz nagyon súlyos elhanyagoltságnak bántalmazásnak kell történnie.

Én személy szerint őszintén megmondom:rühellem mikor gyermektelen akar más életébe okos lenni.

Tudod ha annyira de annyira rossz lenne a helyzet az óvóda a védőnő a háziorvossal vagy gyemrekorvossal karöltve már rég lépett volna.

Az, hogy terhesen dohányzik (igen undorító) vagy mire költenek.. Nem jogosít téged semmire sem fel, mert semmi közöd más pénztárcájához.

Had kérdezzem meg Te ki vagy a történetben?

Férjem nevelőszülőknél nevelkedett, nehogy azt hidd hogy olyan szuper dolog.

2020. nov. 11. 12:39
 8/14 A kérdező kommentje:
#7-es köszönöm a válaszod. Pont amiatt nem léptem mert nem tudtam, hogy lenne e egyáltalán bármi haszna. Az hogy van e gyermekem vagy nincs szerintem egyáltalán nem fontos mert vak nem vagyok, látom ha valami nem normális és nem a gyermek érdekeit nézik. Nem a nevelésébe szólok bele hanem kikértem egy anonim oldalon emberek véleményét akik talán jobban otthon vannak a témában mint én. Nem tudom mondjuk ha a te szomszédságodban hallanál látnál ilyeneket elfordítanád a fejed mondván, hogy nincs jogod beleszólni?
2020. nov. 11. 13:12
 9/14 anonim ***** válasza:
77%

Nekünk van is a családban férjem húgáék. Képzeld járt ki hozzájuk a gyámügy sokáig. Érdemben semmi sem történt! Pedig jelzett az ovi, az iskola.. Sőt eredetileg azért költöztek A-ból. B-be mert ott a szomszédok jelentették őket. 4 gyerek van, sógornőmék isznak, a gyerekek neveletlen vadrácok, lopnak, koszosak és nem azért mert elvannak hanyagolva. Nem. Szimplán olyanok mint a disznók..

No ezért írtam, hogy hidd el lopikula nem fog történni.

2020. nov. 11. 13:28
 10/14 A kérdező kommentje:
Ezért írtam ki a kérdést és nem a gyámügyre mentem egyből,hogy ilyen esetekben egyáltalán tesznek e valamit mivel nem értek hozzá. De azért akárhogy is de borzasztó hogy ezt megengedhetik maguknak a "szülők"
2020. nov. 11. 13:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!