Mit szóltok anyámhoz?

Figyelt kérdés

A mostnál kezdem, aztán leírom a múltat is. Közeledik a mindenszentek, anyám idős, elmegy tesómékhoz mert megfázott. Megyünk a fiammal apám meg a rokonok sírjához. Finoman megkérdeztem telefonon, bemehetnénk-e ha nincs otthon. 80 km-ről megyünk. Hát NEM!

Fiatalkorom óta tudom, a nővéremet jobban szereti. Mindig fontos volt neki a külsőségek. Tesóm elismertem szép lány volt és okos. Második házasságában sógorom értelmiségi! Testvérem lánya sokat nyaralt ott. Először akkor vettem észre anyámban furaságot amikor a fiam született. Már az is szájhúzogatós volt, hogy fiú. /Jaj, miért nem kisleány/A kórházban nem látogatott meg, mert messze lakunk. Egy hét múlva nézte meg. Aztán észrevettem, egy kicsit sem szereti... Amíg apám élt nem volt baj. Aztán született egy lányom is. Őt úgy ahogy elfogadja. Bár mikor elment hozzá, 2 éve - akkor 17 éves volt- hazaküldte még aznap. Sírva jött éjfélkor a lányom a vonatról, hogy a mama nem marasztalta. Fiamról kisregényt írhatnék... Nemrég 5 év után látta, hát most sem szereti. Ha felállt a székről: miért nem tud megülni egy helyen. Ha többet ült: miért nem mozog hiszen fiatal. Kontroll és birtoklás mániás. Mindig tudni akar mindenről ami körülötte történik. Kiment a gyerek a mosdóba. Anyám: Hova ment, mit csinál? Nem nyúl hozzá ugye semmihez? Mikor kisebb volt fiam csak az Ő felügyeletével mehetett be szobába, a spájzba nem. Apám halála óta a konyha kivételével minden helyiséget bezár. Mindig mondja: Egyedül gyere. Azért szoktam menni, mégiscsak az anyám. Megjegyzem kettesben vele nem is rossz társaság, igen szórakoztató is tud lenni.

Amióta testvérem a 2. házasságában él azóta az én családom nem kell. A sógor segít udvari dolgokban /mert őt fogadja el/ azonkívül fizetett segítsége van anyámnak a faluban./ Mondta többet fognak majd örökölni, mert hát ugye ők segítenek meg őket választotta ha kora miatt jobban lerobbanna." Hát ugye közelebb vannak, meg nagyobb a lakás".Tudom, hogy igazából nem ez az ok... A mostani húzásán végképp kiakadtam. Először van ,hogy megyünk és Ő nem lesz otthon, hát a felügyelete nélkül nem mehetünk be a házba. Miért is? A konyha kivételével az összes szoba helyiség be lenne zárva. /Ezeket mindig zárja, ha misére megy is/ tehát csak a konyhába tudnánk amúgy is megpihenni. Gondolom azért mert a fiammal mennék. Ő vezet autót. Én eddig egyedül mindig tömegközlekedéssel mentem. Most kicsit élvezem, hogy lett jogosítványa. Nagyon el vagyok keseredve. Hogy tehet egy anya ekkora különbséget a két lánya között. A fiam semmit nem ártott neki, miért utálja ennyire? Már az is megfordult a fejemben mi lenne ha lemondanék az anyai örökségről és megszakítanék vele minden kapcsolatot. Bár lehet ez a lemondásom nélkül is meg fog történni, hiszen a nővérem a mindene. Tehát, engem úgy-ahogy elfogad, bár mindig érezteti velem, hogy a tesóm közelebb áll hozzá. A lányomat hát, mondjuk úgy elviseli. Férjem mintha nem is létezne számára. A fiamat meg ki nem állhatja. Szerintetek hogyan viszonyuljak hozzá? Van értelme a kapcsolat tartásnak?

2020. okt. 31. 16:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%
Én már rég simán megkérdeztem volna, hogy mégis mi a baja velem, a fiammal, lányommal, férjemmel. Mivel őszinte választ ógysem kapnék, nem erőltetném a kapcsolatot. Minek?
2020. okt. 31. 16:47
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezt kellene tennem.
2020. okt. 31. 16:49
 3/16 anonim ***** válasza:
78%

Mégis miért kellene bemenni a konyhájába, ha nincs otthon? 80 km, kb. 1 órás út, mit kell kipihenni?

Egyébként ha normálisak lennének, akkor nyilván a testvéredhez mennél, ha ott van anyukád, nem az üres házba, de a leírtak miatt én nem tartanám vele a kapcsolatot.

2020. okt. 31. 16:53
 4/16 A kérdező kommentje:
Anyám falun él.Az út kb. másfél óra aztán ugyanennyi vissza. A nővérem sem ott lakik ahol anyám. Tőle 50 km-re.
2020. okt. 31. 17:03
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha zárja a szobaajtókat is amikor misére megy és nem is vagytok jóban, plusz nem is szereted (bocs de a kérdésedből ez jön le) ezen nem kellene meglepődnöd.

Azt én se értem hogy miért kell megpihenni másfél óra után amikor csak ültök a kocsiban.

2020. okt. 31. 17:10
 6/16 anonim ***** válasza:
71%
De minek akarsz bemenni????
2020. okt. 31. 17:21
 7/16 anonim ***** válasza:
30%
Üljetek be egy kávézóba. Mit kell pihenni másfél órás út után?
2020. okt. 31. 17:27
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
nem, nincs. És kifejezetten szemétség tőled, hogy kiteszed ennek a gyerekeidet és a párodat. Amikor azt mondod "mégiscsak " az anyám, ott kapj észbe, hogy ha csak ez az indokod a kapcsolattartásra, de minden más ellene szól, akkor ne tedd ki magatokat ennek a mérgező szülőnek.
2020. okt. 31. 17:39
 9/16 A kérdező kommentje:

Végülis a temetőkben is van már WC, ha úgy adódik... 3 faluba megyünk, nagyszüleim, apám, keresztanyám sírjához. Valószínűleg semmiképp sem mentünk volna be de jó tudni, hogy nem is tehetnénk meg!

5-ös nem tudod honnan veszed, hogy nem vagyunk jóban. Írtam anyám kimondottan kellemes is tud lenni... Az kezd az agyamra menni, hogy nem bírok neki megfelelni sehogysem. Az a tömérdek visszautasítás amiben részem volt... Születésnapján látogattuk meg utoljára. Sok év után jött velem a két gyerekem, mert autóval mentünk. Mondom eddig én egyedül. Fiamnak lett autója. Anyám reakciója: 'Akkor most már nem is jössz majd magad?' Lányom meg is sértődött. 2 órát voltunk ott. Tudom el kellene engednem csak nem könnyű tudomásul venni, bármit bárhogy teszek sosem leszek számára olyan mint a testvérem.

2020. okt. 31. 17:54
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Furcsa hogy el nézed hogy ennyire látványosan utálja a gyerekeit.
2020. okt. 31. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!