Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon betegesen ragaszkodok...

Nagyon betegesen ragaszkodok az anyámhoz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mindig amikor elutazok, pánikrohamot kapok hogy x napig nem látom az anyámat. Emiatt mindig arra gondolok, hogy majd mikor egyetemre megyek (most vagyok 11. osztályos), akkor hogy fogom feldolgozni hogy alig leszek itthon. Emiatt minden este pánikolok, gyakran nem is tudok aludni. Én is tisztában vagyok azzal hogy ez nagyon durva, de egyszerűen nem tudok mit tenni ellene. Tippek?

2019. márc. 7. 01:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Pszichiáterhez menj el! Itt valami komoly, régóta gyökerező probléma lehet!
2019. márc. 7. 03:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Pszichoterapeutához menj, ne pszichiáterhez. Véleményem szerint a lelki okát kell ennek feltárni.
2019. márc. 7. 03:49
 3/10 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem meg normális dolog, hogy ragaszkodsz hozzá. Talán sokszor csak őrá számíthattál, csak benne bízhattál meg vagy elvesztettél valakit aki számodra fontos volt és most tudat alatt félsz, hogy nehogy őt is elveszítsd. Én 19 éves vagyok de nem bírnék ki 1 hetet se anyukám nélkül.
2019. márc. 7. 07:55
 4/10 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Pszichoterápiára van szükséged. A leírtak komoly problémára utalnak. Ha ezt nem dolgozod fel féligmeddig, agyonverheti az első egyetemi félévedet is rögtön. Vedd komolyan!

Na eddig volt a megoldás. Most a kiváncsiság. Egyke vagy? Több vetélés után születtél és túlféltettek? Anyukád egyedül él?

2019. márc. 7. 09:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus tud neked segíteni.

Nem fogsz elszakadni tőle, van már okostelefon, tudsz vele videóchatelni

2019. márc. 7. 09:15
 6/10 anonim ***** válasza:
27%
Néha ki kéne mozdulni a 4 falkavezérnek kőzül
2019. márc. 7. 12:15
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
Ezért nem kell a gyereket a hálószábába altatni,de a nők ebbe profik,és tönkre teszik a gyerekeiket..
2019. márc. 7. 21:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Fiú vagy, vagy lány? Keressetek anyukádnak egy partnert!!!
2019. márc. 8. 11:03
 9/10 anonim ***** válasza:
30%
Talán fel kellene nőni.
2019. márc. 8. 17:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Azt gondolom, hogy édesanyád túlságosan magához nevelt. Ezt most vagy valami céllal tette vagy nem, ezt nem lehet így pár sor alapján megmondani. Illetve nem is akarom meggyanúsítani, hogy kiakar(t) sajátítani. Általánosságban már 14-15 éves korban kezdődik a leválás, de természetesen ennek is meg van minden életkorban a normálja. Neked is egyszer muszáj lesz leválni, mert a saját életedet kell élned. De ez nem azt jelenti, hogy amint elköltözöl akkor 0 kommunikáció és látogatás. Attól még, hogy leválsz ő ugyan úgy a te anyukád lesz és te ugyan úgy az ő gyereke. Ez nem változik. Ahogy a szeretet sem változik. Hidd el, nagyon bánni fogod majd később, hogy ott ültél mellette 0-24 és nem mentél sehova a barátaiddal/pároddal. Na meg azt is tartsd szem előtt, hogy ha a későbbiekben lesznek párkapcsolataid akkor ezt a beteges ragaszkodást senki nem fogja eltűrni és előbb-utóbb ott fognak hagyni. Ez az élet rendje, hogy felnövünk, kirepülünk a családi fészekből és elkezdjük a saját életünket építgetni lépésről-lépésre. A szülők dolga pedig az, hogy támogassák a gyerekeiket (nem anyagiakra értem), büszkék legyenek és örüljenek a gyerekeik sikereinek. Sajnálom, hogy ezt le kell írnom, de elfog jönni egyszer az az idő is mikor ő már nem lesz, reméljük nagyon-nagyon sokára. Akkor mi lesz veled, felkötöd magad? Mert az nyilván nem lesz helyes döntés, csak mondom. Anyukádat nem tudjuk milyen, de neki is hagyni kell téged leválni. Ha ő nem hagy (és ha innen gyökeredzik a probléma) akkor meg ő veszi el a jövődet és önző módon maga mellett tart, ami azért (is) szar mert az a személy foszt meg téged a jótól akit te nagyon szeretsz, ahogy ő is téged csak ő mondjuk nem feltétel nélkül. De ahogy az elején írtam: nem akarom gyanúsítani, főleg nem ismeretlenül!

Mindenképp keress fel egy szakembert :)

máj. 29. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!