Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hiszi azt anyukám, hogy...

Miért hiszi azt anyukám, hogy 3 nap hiányzástól már megbukok?

Figyelt kérdés

Folyton azt mondja, hogy "ha nem érzed magad jól nyugodtan maradj otthon"

Én meg vagy 10x elutasítom mondván, hogy áhh bemegyek holnap, mindn okés jól vagyok.

Aztán este felé már taknyos is vagyok, nem csak a torkom fáj, tuti felfáztam.

Anyám mégegyszer megkérdezi, hogy biztos nem maradsz otthon?

Én belementem, mondtam, hogy háát de. (szipogva, bedugult orral) szerintem igen.

Másnap meg már délelőtt kizavar (betegen!!!) az ágyból, hogy nyomás tanulni, kérd el a leckéket, mert ki fogsz bukni, ki fogsz esni a többiektől, el fogsz maradni.

De anya 3. óra van. majd délután kérem el a leckét. Miért kell már most ennyire ráizgulni?

De tovább erőlködött.

Írtam a csoportba. Ofő egyből írt vissza, hogy várjak már, hát még van 4 óránk, majd délután. Na tessék.

Beteg voltam. szédültem, bedugult orral, hulla fáradt voltam, mert nyitott szájjal aludtam. FÁjt a fejem. Tudjátok milyen rossz volt, hogy kizavarnak betegen az ágyból délelőtt?

Másnap reggel 8-kor: anyám bemasírozik a szobámba és mondja: Megengedtem, hogy otthon maradj, de az nem azt jelenti, hogy egész nap lustálkodhatsz!

Én, szájon át lélegezve lihegtem lázasan, hogy anya. kérlek. hagyjál. békén.

És megsértődött.

Délután újból bejött, és idegesen pattogott megint, hogy semmit sem tanulok.

Én meg nézek rá, kérdezem, hogy mivan? egész eddig tanultam! Mi bajod van?

aznap lement a lázam, háziorvos még nem is tudott róla, délután akartam volna neki szólni pedig.

3. napon anyám dettó ugyanez, én meg egyre jobban, már csak a napi 2 csomag zsepi maradt.

4. napon már mentem suliba, bár még mindig dőlt a taknyom.

Érdekes minden leckém be volt pótolva (nem is értem hogyan lehet elmaradni. Aznap megcsináltam mindet amikor feladták) és még tanultam is. azon a 4. napon 4-esre feleltem töriből.

Mi baja volt anyámnak? Valakinek volt hasonló tapasztalata?

2020. okt. 23. 20:39
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Az osztályhoz képest én voltam a rekordtartó. Más lázzal, köhögéssel 2 hétig otthon maradt volna. a leghosszabb idén 1 hét és 2 nap volt.

Erre én meg csak 3 napot hiányoztam.

2020. okt. 23. 20:40
 2/14 anonim ***** válasza:
83%

Anyukádnak jó lenne megérte i, hogy ha beteg vagy pihenned kell! A többieket meg csak idegesíted azzal, hogyha még órák közben írsz a leckéjért. (tapasztalat)

Másrészt megfáztál és nem felfáztál, mert akkor folyamatosan WC-re kellet volna menned.

Állj a sarkadra anyukáddal szemben és magyarázd meg neki, hogy akkor fogsz meggyógyulni és vissza menni hamarabb a suliba ha pihensz pár napot és nem minden nap tanulsz.

2020. okt. 23. 20:59
 3/14 anonim ***** válasza:
84%

Én annak idején a fél suliból hiányoztam konkrétan. De olyan szinten, hogy már túl sok lett volna elvileg. Súlyos krónikus betegségem volt. Ennek ellenére voltam kitűnő tanuló, s mikor egészséges voltam, jártam matek versenyekre, amiken rendszerint sikerült az első 3-ban végezni.

Egyszer mentem el betegen, mert az fontos verseny volt, de eredmény akkor 0. Olyankor én nem tudok gondolkozni. Attól, hogy kimaradsz, ha beteg vagy, nem fogsz lemaradni, főleg nem megbukni. Gondolom nem épp hogy kettes tanuló vagy mindenből, hogy így rágörcsöl anyukád.

2020. okt. 23. 21:12
 4/14 A kérdező kommentje:

2: Rosszul nem voltam, csak padlóra vert. Igazad van, MEGfáztam. :) Volt pár pillanat amikor még a számon is alig kaptam levegőt, úgy lihegtem szétrobbanó fejjel. anyámnak sem tudtam visszaszólni, nemhogy tanulni...

De most igazából nem is ez a gond. hanem az, hogy miért hiszi 3 napra is, hogy kibukok?

2020. okt. 23. 21:24
 5/14 A kérdező kommentje:

3: egyáltalán nem. egy kettesem van, a többi mind 4-es ötös. 3-mas is van, de nagyon kevés. legrosszabb tantárgyi átlagom 3.89

amúgy meg amikor bejárok teljesen nyugodt. Semmi nem probléma neki. Hazahozok egy kettest? Jólvan ki nem xarja le...

hiányzok 3 napot? úristen megbukok, utcaseprő leszek.

az a 3 nap alatt annyi történt, hogy matekból a köbgyököt vettük (11.-es formában) és irodalomból janus pannoniusról kellett a tk alapján írni 5 mondatot.

Tanulni se kellett volna, hiszen a matek simán megy.

2020. okt. 23. 21:27
 6/14 A kérdező kommentje:
Meg amúgy is ő mondta, hogy ne menjek. Ha ennyire nem akarja akkor minek mondta?
2020. okt. 23. 21:53
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Jajj ez a picsogás, itt nevetek:D

Szegény, nem aludtál jól és szájon át kellett venned a levegőt? LOL

Csak nem fiú vagy?

Anyukád azt gondolta, hogy majd csinálsz magadnak reggelit, takarítasz, rendet raksz a szobádban kicsit, kihasználod hogy lazán tanulhatsz egy kicsit előre, meg pihenhetsz napközben, elmehetsz a boltba orrcseppért, hogy tudj aludni, meg ilyenek..

Én rendkívül toleráns vagyok, de se lázad, se hasmenésed, se hányingered, náthából is enyhe, hisz nem köhögsz, nem folyik a zöld takony az orrodból..

Beveszel/befújsz egy tantumverdét(érzéstelenít) meg egy otrivin orrcsepp az orrodba is meg is vagy. Mit játszod a hattyú halálát?

2020. okt. 24. 11:15
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

Anyád álomvilágban él.

Nekem volt olyan osztálytársam, aki 12.-ben több mint 100 órát hiányzott, mégis jobb jegyekkel végzett, mint én.

Meg nem egy olyan volt, akinek nem volt fizika/kémia füzete (nem csak pár lecke nem volt meg neki, hanem füzete se volt), aztán mégis jobb felmérőket írt mint én. 🤷‍♀️

2020. okt. 24. 14:27
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, apám is ilyen volt mint anyud vagy a 7-es.

Egyszer 3 napig 39+os lázam volt egy bedurrant mandula miatt, és ki se tudtam kelni az ágyból, de jött a beszólogatás közben meg utána is.

Az ilyen, komolyan mondom, ne vállaljon gyereket.

A legjobb amit tehetsz hogy veszel egy nagyon nagy levegőt, és leülsz vele.

"Anya van egy perced? Figyelj meg szeretném kérdezni, rám haragszol-e, mert megbetegedtem, vagy nem bízol benne, hogy megcsinálom a leckét? Nézd, készen vagyok, még annak ellenére is, hogy nagyon rosszul vagyok, pihenni szeretnék hogy egészségesen tudjak visszamenni suliba.

Megkérhetlek hogy bízz bennem és ne olvasd a fejemre hogy itthon vagyok? Amikor sokszor kérdezted hogy beteg vagyok-e, úgy gondoltam, támogatod hogy itthon lehessek és gyógyulhassak, de most úgy érzem, kétségbe vonod a szándékaim, kétségbe vonod a betegségem. Kérlek bízz bennem és ha legközelebb esetleg lebetegszem, hagyj 1-2 napot pihenni, amíg a legrosszabb része lemegy" stb.

Ha lelketlen anyád, ez se hatja majd meg, de legalább megpróbáltad és tudod majd, számíthatsz-e rá vagy sem.

2020. okt. 24. 17:13
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Látszik, hogy ide tinik járnak, a kérdezőnek csak el volt dugulva az orra és kicsit fájt a torka(nem köhögött!) maradjon otthon(most covid idején)de viselkedjen már tizenévesként, öltözzön fel, csináljon kaját, végezzen házimunkát, mit mártírkodik eldugult orral?? Nem is folyt, nem is kopott ki az orrán a bőr a sok törléstől. Erre találták ki az orrcseppet, ha akart volna, egy pillanat alatt elmulasztja a “súlyos betegségét“, hogy teljesértékű sulimentes napja legyen. Rosszul aludtál, előfordul, az élet megy tovább.. Anyukád már MÁSNAP elvárt?? Már aznap nem szabadott volna hagyni, hogy kiess a rutinból!

Nem vagy beteg, az orrod dugult el! A felfázás meg marhaság, nem létezik ilyen betegség! Felfázásnak a hugyúti fertőzést hívják, megfázásnak meg a náthát! Egyiket sem a hidegben kapod el.

Szedd össze magad és viselkedj ember módjára, hiszen lázad sincs, fájdamaid sincsenek, teljesen nonszensz ez a dráma és felháborodás, amit levágsz, a sok 10 éves meg adja alád a lovat, akik szintén babusgatásra vágynak ha eldugult a nózijuk.. Komolyan a 6 évesen strammabb gyerek, ma felmászott a macskakaparóra, hanyattvágódott vele, jó nagy púpja lett, és meg se nyikkant, te meg itt drámázol, hogy délelőtt kellett kelned, pedig a sulit is megúsztad!

2020. okt. 24. 17:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!