Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok akkor tenni, ha...

Mit tudok akkor tenni, ha lassan 20 éves vagyok és folyamatosan bántalmaz az apám? Általában szavakkal, de néha fizikailag is

Figyelt kérdés

Nem engedi, hogy azzal a férfival legyek, akivel én akarok. Mindenről be kell számolnom, hogy mikor érek haza, hova megyek, kivel megyek. A múltkoriban megrugdosott. Szeretnék elköltözni innen és azzal lenni, akivel szeretnék, de félek, hogy botrányt fog csinálni. Megfenyegetett, ha szégyenbe hozom, akkor megöl engem is és anyát is. Hogyan tudok távolságtartási végzést kérni?

19/L

2020. okt. 19. 20:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
A rendőr nem biodíszlet. Kérsz távoltartásit és ha megy ki hívod a zsarukat.Intézkednek. Van a bíróságon panasznap ott elmondanak mindent ingyen.
2020. okt. 19. 21:24
 12/22 anonim ***** válasza:
72%
Anyukaddal egyutt kene kivennetek egy alberletet, es elmenekulni onnan, mert ez nem normalis.En nem mernem igy anyamat se ott hagyni, de persze en nem donthetek helyette, elofordulhat, hogy o nem akarna jonni velem, de azert mindent megprobalnek.
2020. okt. 19. 23:28
 13/22 anonim ***** válasza:
96%
Engem azért érdekelne, hogy anyud mit szól ehhez? Vagy ő a tipikus szobadísz, aki van, de nincs semmi érdemi haszna?
2020. okt. 20. 09:51
 14/22 A kérdező kommentje:
Anya már nem lakik velünk, pont ezért. Viszont egy szobás lakásban lakik és húgom cuccait és az enyémet, nem tudom, hogy hova tudnánk tenni.
2020. okt. 20. 12:47
 15/22 anonim ***** válasza:
91%

“Pont azért nem akar velem összeköltözni, mert attól tart, hogy majd nem tudunk tőle nyugodt életet élni.“

Biztos, hogy ezzel a férfival akarsz élni, kérdező?

De ha nem akarsz elmenni otthonról, akkor milyen más megoldást szeretnél, hogy javasoljunk neked?

2020. okt. 20. 14:14
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a kerdezo 19 eves, 19 evesen en meg gimis voltam, mert evvesztes vagyok, nem tudtam volna munka mellett nyugodtan befejezni a sulit, plusz ugye egyetemre keszultem, nem is volt mindegy, hogyan sikerul az erettsegim. Tehat eltartani magamat biztosan nem tudtam volna meg akkor, lehet, hogy a kerdezo is hasonlo helyzetben van.

Az anyukajanak lenne a felelossege egyebkent normalisan gondoskodni rola es a tesojarol, nem otthagyni oket egy ilyen vadbarom mellett. Viszont az aktualis pasihoz ilyen fiatalon nem biztos, hogy jo otlet menekulni, mert kesobb meg aztan tole nem fogsz tudni eljonni, ha megromlik a kapcsolat, mert nem lesz ra penz.

2020. okt. 20. 14:21
 17/22 anonim ***** válasza:

Megváltoztatni nem tudod, költözni tudsz csak. Nem a barátoddal hanem máshova. Ha dolgozol ki tudsz venni egy szobát. Ne mondd el apádnak hogy hova így utánad menni sem tud.

Nem teljesen világos hogy most a hugod is ott lakik? Ha igen akkor hány éves? Ha ott lakik ő is én nem hagynám egyedül.

2020. okt. 20. 15:54
 18/22 Savlekotő ***** válasza:
72%

Anya már nem lakik velünk, pont ezért. Viszont egy szobás lakásban lakik és húgom cuccait és az enyémet, nem tudom, hogy hova tudnánk tenni

csodás anya lelép a gyereket a bántalmazónál hagyja a pasid meg nem kér a balhéból.

2020. nov. 15. 21:01
 19/22 anonim válasza:
80%

A fizikai bántalmazással csak óvatosan, még ha meg is érdemli az ilyen görény szülő. Az ilyen ember, mint a kérdező által leírt, képes ölni... Akár a saját gyerekét. Nagy szavak, de így van.

Engem is ilyen apa nevelt. Agresszív, arrogáns, megalázó. Valahogy éreztem mindig, hogy ez nem csak szigor. Mikor apa leköp, belenyomja a fejem a kádba, veréssel fenyeget. Ha kocsival utaztunk azt játszotta, hogy elkezdett fékezni, a mögöttünk lévő előzött, majd gázt adott, kéjesen kiabálva: mi van hülyegyerek nem megy? Aztán szépen megy tovább a dolog. Apa a saját hibái miatt is a gyerekét veszi elő. Az utolsó csepp az volt nálunk, hogy apám meghúzta a kocsi oldalát. Visszaállt a garázsba, másnap pedig rám fogta, hogy összetörtem a kocsiját. Üvöltöztünk, egymásnak mentünk, én meg kiütöttem egyetlen ütéssel. Mivel a verés lett volna az utolsó fegyvere velem szemben, de ebben is legyőztem (ahogy logikus ész érvelésben is), felkelt a földről, odaszaladt habzó szájjal a konyha pulthoz, felvett egy kést és nekem rontott. A saját gyerekét akarta megölni. Ott akkor véresre vertem, ütöttem rúgtam.. (soha nem emeltem kezet senkire addig)

Szóval az ilyen idegbeteg apák képesek ölni, ezért mondom,hogy óvatosan a tettlegességgel. Azóta minden kapcsolatot megszakítottam a családommal, apámmal, anyámmal (aki végignézte ahogy tönkremegyek), testvéremmel. Elköltöztem Németországba egyedül. Az átélt traumák hatására gyógyszereket kellett szednem, és terápiára járnom, de megérte. Alakul az életem.

Aki bántalmazott gyerek, mindig legyen egy terve. Amiben csak az ÉN számít. Egy terv a kapcsolat végleges megszakítására. Csak így megy. A megalázás sem fáj annyira, ha tudod, hogy egyszer lesz saját életed a patkány szüleiden túl.

2020. nov. 21. 10:14
 20/22 anonim válasza:

Kerdezőnek egy tanács!!! Ne a barátodtól várd a menekülést ebből a helyzetből. Te alakítsd ki a Saját Függetlenségedet. Albérlet pl tökéletes. Számold fel a fizikai függést (lakhatás, anyagiak), aztán az érzelmit (pszichológus!!!)

Hidd el, csak elindulni nehéz egy ilyen helyzetben. Mivel eddig nem volt saját életed, minden apró általad elért siker óriási pozitív érzés lesz neked, pl költözés albiba, saját kereset. Ha zsíros kenyeret eszel minden nap egy albérletben jó ideig az anyagiak hiánya miatt, még arra is büszke leszel, mert szabad leszel.

Mérgező, lehúzó családot mielőbb otthagyni. Örökké elszívják az energiáid legalább 70 százalékát. Vágj bele! Meglátod, megéri!!

2020. nov. 21. 10:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!