Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha erről értesíte...

Mit szólnál, ha erről értesítene a középiskola lányoddal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Kapnál egy levelet, hogy egy jó ideje rendszeresen jár az iskolai pszichológushoz, és eléggé úgy tűnik, hogy a problémáinak a kezeléséhez valószínűleg inkább egy pszichiáterre lenne szükség. Illetve az is világos lenne a számodra, hogy a problémáinak a fő forrása a szülői háttér, főképpen te.

Te pedig nem tudtad, hogy ő egyáltalán jár, sőt te megmondad neki, hogy nehogy el merjen menni pszichológushoz, mert az mekkora szégyen neked szülőnek. Plusz azt is hozzátetted, hogy neki semmi szüksége ilyen hülyeségekre, ebben a korban nem lehet semmi gondja, pláne komoly nem.

Ilyen esetben mit szólnál egy ilyen értesítő levélhez? Mi a várható reakció szerintetek?

2020. okt. 19. 14:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%

Meglepődnék, mert ilyen levelet nem is írhatnak, hogy a szülő az oka mindennek.

Olyat írhatnak, hogy jelenjek meg az iskolai pszihológusnál, mert szeretne velem beszélni, de nem írhat le olyat, hogy miattam depressziós a lányom, én avgyok az oka.

2020. okt. 19. 14:54
 2/15 A kérdező kommentje:
Nyilván nem, ez egy elméleti kérdés.
2020. okt. 19. 14:57
 3/15 anonim ***** válasza:
93%
Szégyelném magam, hogy a lányomnak problémái vannak én pedig ilyen semmire kellő sz@r anya vagyok. De valószínű a fent említett anya nem fogja magát szégyellni. Nagy balhét fog csapni, sajnáltatni fogja magát és érzelmi zsarolásba kezd.
2020. okt. 19. 14:59
 4/15 anonim ***** válasza:
99%

Nem írnak ilyen levelet. Nálam volt hasonló helyzet (gyerekként), de nem így járnak el ebben az esetben.

És amikor ilyen helyzet áll fent, ott többnyire az jellemző hogy a szülőt vagy nem is érdekli, vagy soha nem fogja belátni, hogy ő is hibás a dologban. Tehát eleve nem is lenne ez megoldás, nem vinné semerre az ügyet.

2020. okt. 19. 15:24
 5/15 anonim ***** válasza:
97%
Mivel ilyen levél nem születhet, így még elméletileg sem érdemes róla beszélni!
2020. okt. 19. 15:45
 6/15 anonim ***** válasza:
14%
Egy 12 évesnek is lehet problémája te taho. Felnőtt ember vagyok, es emlekszem gyerekként es tinikent is rengeteg problemam volt. "el ne merjel menni, mert szegyen a szulonek" latszik,hogy problémád van a gyereknevelessel. Neked nem meri elmondani a problémáit, mert szerinted neki még nem is lehetnek. Azt hiszed csak a felnotteknek van problemajuk? Tevedsz. Erre mondják azt, hogy minek ennek gyerek
2020. okt. 19. 16:16
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Meglepődnék,de eszembe se jutna le szídni
2020. okt. 19. 16:16
 8/15 anonim ***** válasza:
84%

Milyen szülő az, akinek nem tűnik fel, hogy a gyerekének konkrétan pszichiátriai problémái vannak? Szerintem ezen a ponton eléggé megbukott, mint szülő, inkább ne szóljon semmit.

Vicces, hogy a B-kat. jogsihoz 8 általános kell legalább, meg egy drága több lépcsős tanfolyam, de gyereke minden idiótának lehet.

2020. okt. 19. 16:17
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te nem a szülő vagy, hanem a gyerek, ugye?

Félsz a szüleid reakciójától?

2020. okt. 19. 16:20
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
#9 de ilyen levél nem születhet szóval leginkább sem gyerek sem szülő nem lehet.
2020. okt. 19. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!