Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám nem engedi a kollégiu...

Az anyám nem engedi a kollégiumot gimnáziumba. Mit tehetnék? L

Figyelt kérdés

Mindig jól tanultam. Egy erős iskolába szeretnék menni továbbtanulni. Bejárós vagyok úgy döntöttem inkább a kollégium lenne a jó választás, mivel minden barátom bent van a városba, plusz nem kéne fél hatkor kelnem. Nincs annyira messze, mivel csak a szomszéd város de akkor is bent szeretnék lenni a mindennapokban. Gyakran hazajárhatnék, akár iskola után hétköznap is haza mehetnék, majd estefele vissza. Ingyenes koli.

Felhoztam ezt anyukámnak, de nem engedi es szerinte hülyeség, alig akar róla hallani. Mit tegyek?

2020. okt. 17. 12:15
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
71%

20-as

Én is a középsuliba fél 6kor keltem, mert 20 km-el odébb mentem kb fél órás út, nem gondolnám, hogy megterhelő lenne... Ha meg ennyire közel lakik akkor nem veszik fel alapból a koliba mivel más helyét foglalná. Lehet ingyenes a koli mikor Bpn okj miatt középsulis koliba kellett mennem nekem is az volt.

Kedves kérdező!

Anyukádnak ebben az esetben igaza van. Felesleges. Ahogy írták lehet menni 1-2 járattal később haza max kamuzol hogy plusz órák voltak.

2020. okt. 17. 15:08
 22/37 anonim ***** válasza:
75%
Tuti ingyenes lenne az a koli? A közel lakóknak nem szokott az lenni.
2020. okt. 17. 15:10
 23/37 anonim ***** válasza:
81%

20#

Nyílván nem voltál kollégista 🤣 én igen.

6kor van ébresztő max fél 7.

Én se látom igazán okát, hogy koleszol légy kérdező! Másrészt ha koleszos vagy ott napirend van, nincs dulátonként ide oda buszozás kedved szerint, majd este be esel aludni.. Ez nem így működik.

2020. okt. 17. 15:44
 24/37 anonim ***** válasza:
88%

Igaza van az utolsónak!

Én is voltam gimibe koleszos...

3-4 en egy szobában csak zavarjátok egymást, másik szobákból is, hűtőből eltünik a kajád, ébresztő van... Szoba takarítás, közös zuhanyzó és wc, állandó ki-be jelentkezés és el se engednek csak ha szülő ír igazolást, tanulószoba ami kötelező...

2020. okt. 17. 15:53
 25/37 anonim ***** válasza:
73%
20, azon felül, amit korábban már kifejtettek, ha fél8kor kelne, már rég elkésett.
2020. okt. 17. 17:24
 26/37 anonim ***** válasza:
85%
Én is pont ezt akartam írni. Koleszos voltam, és minden meg volt tervezve. Épp hogy hazaértünk, adtak kb egy órát, hogy együnk, meg összekészítsük a házit, aztán irány tanulni, közös helyiségben vacsoráig. Utána volt este 7-9-ig kimenő. 10-kor pedig lámpaoltás. Nekem szerencsém volt, mert az átlagom miatt nem kellett a többiekkel együtt tanulnom, de mindig be kellett jelentenem, hogy hova megyek, és mikor érek vissza. A várost csak indokolt esetben lehetett elhagyni. Azt is igazolásokkal. Ez nem úgy van, hogy te suli után fogod magad, haza mész, aztán majd jövök.
2020. okt. 17. 18:40
 27/37 anonim ***** válasza:
81%

Ráérsz az egyetemen kollégiumba menni. Az a legeslegnagyobb királyság a világon. Imádtam, életem legszebb időszaka volt és nagyon jó kollégiumban laktam, még takarítónő is volt és 2 ágyas szobák, mindenhol konyha, 4en használtunk 2 wct és 2 zuhanyzót.

A középiskolás kolesz egy undoríto szar, ne sajnáld.

2020. okt. 17. 18:41
 28/37 anonim ***** válasza:
86%

Igaza van anyukádnak, csak nem jó a stratégiája. Engednie kellene, kb. 1 hónap múlva visszasírnád magad. Amennyi középsulis kollégiumot én láttam Magyarországon ott mindenhol kb. az ágyad volt a személyes tered+ehhez egy szekrény. 3-4 ágy egy kb. 10m2-es szobában. Rosszabb esetben fürdés és WC közösen a folyosón kb. 80-100 embernek. Hűtő nuku, kb. 50-60 emberre egy. Annak se sok haszna, mert ellopják a kajádat. Tehát házikoszt felejtős.

Ehhez jön a napirend ahol minden percedet beosztják. A kimenőd ugyanis attól függ, hogy milyen tanuló vagy. Ha nincs meg egy bizonyos átlag kimenőd semmi, csak tanulás.

A csicskáztatás és szívatások kokinként változnak, de létező jelentés, csak legfeljebb nem beszélnek róla.

Az, hogy amikor úgy tartja kedved hazamész meg felejtős. Ha középiskolásként beiratkozol a koliba akkor nem mehetsz haza csak hétvégeken. Ott még komoly szabályok vannak.

Az amire te vágysz az csak a főiskolai/egyetemi kolira jellemző, ráérsz akkor is beköltözni, ott legalább normális körülmények vannak. Pl. alapból felnőttként kezelnek.

2020. okt. 17. 21:16
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
De képzeljétek el,én is voltam kollégista,ès az hogy 6:30-kor ébresztö van, nem jelentette azt, hogy fel is kell kelni, simàn aludtam fél 8-ig.ja és ha 8-kor kezdödik a tanítàs és a kollégium az iskola mellett van, mint hogy ez sokszor megesik, miêrt is késne el???Ti ostobàk, ha nem tudtok valamit, legalàbb hülyesègeket ne írjatok, és simàn hazamehettünk hèt közben ha akartunk,csak írni kellett igazolàst hozzà.
2020. okt. 17. 22:20
 30/37 anonim ***** válasza:
57%
29#, bizonyára belefért fél nyolc és nyolc között a reggeli/fogmosás/öltözés/ágyazás/fésülködés. ja nem. látszik is a kifinomult stílusodon
2020. okt. 17. 22:57
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!