Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya megszidta mások előtt az...

Anya megszidta mások előtt az öcsémet. Értem, hogy megérdemelt szidást, de ez nem volt túlzás, vagy tényleg ez volt a jó módszer? 20/l

Figyelt kérdés

A tesóm harmadikos (pénteken történt). Az osztályába jár egy fiú, akivel szellemileg van van valami gond. Anyával ketten mentünk be elhozni őt, hogy együtt mehessünk boltba, kinek mi kell itthonra. Lényeg a dolognak az, hogy mint kiderült, az osztályból egy kisebb csoport piszkálja egy ideje a fent említett fiút, köztük az öcsém is. Az anyuka megelégelte és bejött az iskolába. A többi gyereket is odaállította a tanárnő. Nos, anya, ott mindenki előtt kiborult. Nem ordított, de erélyesen, kissé felemelt hangon beszélt. Az öcsém el is sírta, sokszor pillantott rám és a többiekre, nagyon szégyellte, hogy anya mindenki előtt így szidja, hogy mit képzel magáról, a fiú is csak egy gyerek, nem kell beállnia a sorba, hogy ugyanúgy szidja ő is. Aztán amikor a végére ért, annyit kérdezett a pityergő öcsémtől, akkor már nyugodtan, de szigorúan, hogy neki milyen érzés volt, hogy ő (anya) piszkálta. Felelte, hogy nem jó. Anya erre mondta, hogy Xy-nek sem jó, ő (tesóm) mégis csinálta. Aztán a tanárnőt is számonkérte, miért nem lett eddig szólva neki vagy nekem, hogy a tesóm így viselkedett.

Nem tudom magamban eldönteni, mert mégis csak a kisöcsém, elfogult vagyok vele valamilyen szinten, hogy amit anya tett, az jó módszer, vagy tényleg túlzásba vitte.

2020. okt. 11. 13:21
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
64%

Anyukád nagyon jól tette. Igenis meg kell tanulnia, hogy a dolgoknak következménye van, utána a tanárt is számon kérte, tehát nem csak öcsédet szidta, respect.

viszont miért kerül egy fogyatékos gyerek egy sima általánosba? sosem értettem miért jó az ha normális gyerekek közé kerül, mert a fogyatékos gyerek lelassítja az osztály tanulását és ő sem érzi jól magát a bőrében, mert ugye a többi kigúnyolja és jobban érzékeli, hogy ő más (persze attól függ milyen fogyaték és mennyire fogyatékos).

2020. okt. 11. 20:27
 62/64 A kérdező kommentje:
61-es hsz: Igaz, nem 1-2 éve volt osztálytársam általánosban a szellemileg fogyatékkal élő gyerek, de akkoriban, nálunk nem lassította az osztályt, mert rengetegszer vitték fejlesztésre, és gondolom én, papírjai is voltak, így simán átengedték következő osztályba.
2020. okt. 11. 20:33
 63/64 anonim ***** válasza:
92%
Egyetlen egy eset van, amikor én is leüvölteném és iszonyatosan haragudnék a gyerekemre: ha ok nélkül bántana másokat. Öcséd is teljes mértékben megérdemelte, másból nem tanulnak. Neked nyilván nem nagy dolog, mert valószínűleg sosem bántottak a korodbeliek, de aki átélte ezt, az tudja miért elfogadhatatlan. Engedékeny személy vagyok, nem balhézom, de ezért az egyért én is leüvölteném a sárga földig.
2020. okt. 14. 23:19
 64/64 anonim válasza:
74%
egyáltalán nem vitte túlzásba, ez egy nagyon jó módszer, persze nem rendszeresen :)
2020. nov. 3. 15:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!