Anya megszidta mások előtt az öcsémet. Értem, hogy megérdemelt szidást, de ez nem volt túlzás, vagy tényleg ez volt a jó módszer? 20/l
A tesóm harmadikos (pénteken történt). Az osztályába jár egy fiú, akivel szellemileg van van valami gond. Anyával ketten mentünk be elhozni őt, hogy együtt mehessünk boltba, kinek mi kell itthonra. Lényeg a dolognak az, hogy mint kiderült, az osztályból egy kisebb csoport piszkálja egy ideje a fent említett fiút, köztük az öcsém is. Az anyuka megelégelte és bejött az iskolába. A többi gyereket is odaállította a tanárnő. Nos, anya, ott mindenki előtt kiborult. Nem ordított, de erélyesen, kissé felemelt hangon beszélt. Az öcsém el is sírta, sokszor pillantott rám és a többiekre, nagyon szégyellte, hogy anya mindenki előtt így szidja, hogy mit képzel magáról, a fiú is csak egy gyerek, nem kell beállnia a sorba, hogy ugyanúgy szidja ő is. Aztán amikor a végére ért, annyit kérdezett a pityergő öcsémtől, akkor már nyugodtan, de szigorúan, hogy neki milyen érzés volt, hogy ő (anya) piszkálta. Felelte, hogy nem jó. Anya erre mondta, hogy Xy-nek sem jó, ő (tesóm) mégis csinálta. Aztán a tanárnőt is számonkérte, miért nem lett eddig szólva neki vagy nekem, hogy a tesóm így viselkedett.
Nem tudom magamban eldönteni, mert mégis csak a kisöcsém, elfogult vagyok vele valamilyen szinten, hogy amit anya tett, az jó módszer, vagy tényleg túlzásba vitte.
Belátom, tényleg helyesen cselekedett.
25-ös: Hát azért... a többi gyerekhez semmi köze, csak a saját fiához. Anno, amikor többen csináltunk egy hülyeséget, akkor sem mindenkit szidott le, hanem csak engem, és négyszemközt. De való igaz, tesóm azt kapta vissza, amit adott. Na meg, azt én is tudom, hogy a szülők mehetnének anyámhoz, ha ő leszidja a többi kissrácot, pláne ha máshogy adják elő otthon, mint ahogy elhangzott. Én is voltam kisgyerek, mindig úgy adták elő, szülő vagy tanárnő előtt, hogy az rájuk nézve ne legyen olyan vészes, ferdítsen a valóságon.
25
1. A többi gyerek legyen a többi szülő gondja, mindenki nevelje meg a saját kölykét, nem a szóban forgó anya kötelessége más szülői feladatait is elvégezni.
2. Pontosan abban a körben történt a lebaszás, amelyikben a bántalmazás is, nem vadidegenek előtt tette akik azt sem tudják hogy miről van stó.
Wow.
Anyukád előtt le a kalapom, szerintem, ha tesód értelmes, akkor most megértette és megtanulta a lényeget.
Nem tudom, az a gyerek miért nem speciális iskolába jár. Én is átlagos iskolába jártam, mégis volt egy olyan osztálytársam, aki csak 6. osztály körül került speciális iskolába.
Na, azért ez túlzás! Ez úgy hangzik, mintha mindig lelkileg bántalmazott lenne. Anya nem tökéletes, neki is megvannak a hibái, de elég megalázást kapott általánosban a többi gyerektől a korai pattanásai és akkori ducisága miatt, hogy jól tudja, oktalanul nem aláz meg senkit, pláne a saját fiát. Persze, erősnek gondolom, amit csinált, de jobban átgondolva, nem testvérként, tényleg helyes volt. Visszanyalt a fagyi. Meg az ismétlem: engem is szidott már le, nem is egyszer, de soha nem látványosan, hogy biztos mindenki tudja, elég volt normális hangszínen beszélnie velem arrébb vonulva, az is megtette a hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!