Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya megszidta mások előtt az...

Anya megszidta mások előtt az öcsémet. Értem, hogy megérdemelt szidást, de ez nem volt túlzás, vagy tényleg ez volt a jó módszer? 20/l

Figyelt kérdés

A tesóm harmadikos (pénteken történt). Az osztályába jár egy fiú, akivel szellemileg van van valami gond. Anyával ketten mentünk be elhozni őt, hogy együtt mehessünk boltba, kinek mi kell itthonra. Lényeg a dolognak az, hogy mint kiderült, az osztályból egy kisebb csoport piszkálja egy ideje a fent említett fiút, köztük az öcsém is. Az anyuka megelégelte és bejött az iskolába. A többi gyereket is odaállította a tanárnő. Nos, anya, ott mindenki előtt kiborult. Nem ordított, de erélyesen, kissé felemelt hangon beszélt. Az öcsém el is sírta, sokszor pillantott rám és a többiekre, nagyon szégyellte, hogy anya mindenki előtt így szidja, hogy mit képzel magáról, a fiú is csak egy gyerek, nem kell beállnia a sorba, hogy ugyanúgy szidja ő is. Aztán amikor a végére ért, annyit kérdezett a pityergő öcsémtől, akkor már nyugodtan, de szigorúan, hogy neki milyen érzés volt, hogy ő (anya) piszkálta. Felelte, hogy nem jó. Anya erre mondta, hogy Xy-nek sem jó, ő (tesóm) mégis csinálta. Aztán a tanárnőt is számonkérte, miért nem lett eddig szólva neki vagy nekem, hogy a tesóm így viselkedett.

Nem tudom magamban eldönteni, mert mégis csak a kisöcsém, elfogult vagyok vele valamilyen szinten, hogy amit anya tett, az jó módszer, vagy tényleg túlzásba vitte.

2020. okt. 11. 13:21
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
92%
Ezt nagyon jól csinálta anyukád. Sajnos mostanában a legtöbb szülő nem tudja nevelni a gyerekét (bizonyíték erre a nyílt utcán ripacskodó rakás tizenéves), de anyukádnak úgy tűnik sikerül. És ami még pozitívabb, hogy tette ezt testi fenyítés nélkül.
2020. okt. 11. 14:01
 22/64 anonim ***** válasza:
0%
De, ettől fog megszakadni vagy igazán leépülni.
2020. okt. 11. 14:01
 23/64 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon jól csinálta. Mit megnem adtam volna érte anno, ha az engem bántókat is helyreteszi valamelyik szülő.
2020. okt. 11. 14:04
 24/64 anonim ***** válasza:
97%
"De, ettől fog megszakadni vagy igazán leépülni." Az érdekel hogy a bántalmazott osztálytársra hogy hat amit csináltak? Felfogod hogy az anyahelyesen járt el?
2020. okt. 11. 14:08
 25/64 anonim ***** válasza:
14%

Több okból is helytelen módszer.

1.Nem csak az öcséd piszkálta a srácot, így a többi piszkálódó is ugyan olyan szidást érdemelt volna.

2.Ha a szülőnek bármi dolga konfliktusa, kérdése, kérése, stb komolyabb ügye van a gyermeke felé az sosem tartozik másra! Főleg nem oktalan osztálytársakra. Intézze el a gyerekkel kulturáltan négyszemközt.

Vagy ha már így intüzte, akkor az összes csúfolódóra vonatkoznia kellett volna a szavának és nem kiemelni az öcsédet.

2020. okt. 11. 14:11
 26/64 anonim ***** válasza:
11%

Jól megalázta öcsédet, tudod szemet-szemért, fogat-fogért 😉

Aztán csodálkozunk hogy szekál mást, de az anyja is képes jól lejáratni mindenki előtt, meg is van a jó példa, honnan kaphatta vajon.

2020. okt. 11. 14:12
 27/64 anonim ***** válasza:
4%
#24 És te felfogod, hogy az anya helytelenül járt el?
2020. okt. 11. 14:12
 28/64 anonim ***** válasza:
89%

"2.Ha a szülőnek bármi dolga konfliktusa, kérdése, kérése, stb komolyabb ügye van a gyermeke felé az sosem tartozik másra! Főleg nem oktalan osztálytársakra. Intézze el a gyerekkel kulturáltan négyszemközt."

Tényleg nem lehet azt megérteni, hogy akkor nem megy át a gyereknek? Hogy pont az volt a lényeg, hogy mások előtt tegye? Hogy ez egy kamulebaszás volt?

2020. okt. 11. 14:15
 29/64 anonim ***** válasza:
19%
A szellemileg visszamaradott gyerek miért nem jár speces iskolába? Nem bántás, csak kíváncsiság.
2020. okt. 11. 14:16
 30/64 anonim ***** válasza:
100%
Talán mert nem olyan szinten elmaradott, és az a környezet visszavetné?
2020. okt. 11. 14:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!