Normális az, ha egy szülő nem támogatja a gyerekét, ha az versenyszerűen szeretne sportolni?
Szia!
Szerintem az egy nagyon rossz dolog, hogy a szüleid olyasmiket mondanak rád, hogy "Te sosem fogsz így kerékpározni!", illetve ehhez hasonló módon elveszik az önbizalmadat.
Hosszú távon nem tesz jót a lelki egészségnek.
Viszont azt meg tudom érteni, hogy féltenek, a videót nézve szerintem is könnyen történhet ezekkel a sportolókkal valamilyen súlyosabb baleset.
Ha szülő lennék, félve engedném el a gyermekemet egy ilyen versenyre, vagy akárcsak edzésre.
Gondolj bele, egy szülőnek normális estben az fáj a legjobban, ha a gyermekével történik valamilyen rossz dolog!
Viszont ha a gyermekemnek ez lenne az álma, szerintem megengedném neki.
Ha a te szüleid nem így gondolják, akkor is másképpen kellene megpróbálniuk lebeszélni erről.
Ha a drága felszerelést nem engedhetitek meg magatoknak, mert nem vagytok abban az anyagi helyzetben, akkor sajnos ezt meg kell értened, szerintem próbáld meg megkeresni magadnak az árát, ha teheted!
A szülők támogatása nélkül nagyon nehéz elérni a céljainkat, de semmi sem lehetetlen.
Nekem a hosszútávfutás a hobbim, minden nap legalább 15 kilométert futok.
Nem szeretném versenyszerűen csinálni, sajnos nincsenek elég jó képességeim hozzá, egyszerűen örömöt okoz nekem, a velem történt rossz dolgokért ebben találtam meg a vígaszt.
A szüleim azt mondták, hogy nem engedik meg, hogy egyesületi tag legyek, nem fognak nekem futóruházatra költeni.
Ők ebbe egy fillért sem fognak beleölni, haszontalan, felesleges dolognak tartják a sportolást.
Tudomásul vettem.
A zsebpénzemből vásároltam magamnak egy olcsó futócipőt a Decathlonban (6.000., vagyis hatezer Forint volt), drágábbra nem tellett.
Így is nagyon boldog vagyok vele.
Edzés előtt felkapom a futócipőt, egy szakadt mackónadrágot, meg egy kinyúlt pólót, aztán nyomás futni! :D
Lefutom a 15 kilométert, majd hazamegyek.
Néhány futóversenyt már megnyertem, mindennél jobban szeretem a futást, de ennek ellenére nem ebben látom a jövőmet.
Viszont ha neked ez a sport az álmod, adj bele mindent, tarts ki minden helyzetben!
Kellő alázattal, szorgalommal és kitartással nagyszerű sportoló lehet belőled.
Ne törődj azzal, ha nem hisznek benned!
A te teljesítményed úgysem rajtuk múlik.
Engem sem támogatnak a szüleim a futásban, mégis csinálom.
De arra figyelj oda, hogy jó tanuló maradj az iskolában, hogy ha esetleg másképpen alakulna az életed, akkor is el tudj majd helyezkedni.
Sok sikert kívánok mindenhez! (=
És akkor ha én vagyok? Olcsóbb lesz a kenyér vagy mi? :D
Szerintem a kérdés szempontjából lényegtelen, hogy én vagyok-e.
Na ezért nem akartam kitérni arra, hogy milyen sportról van szó.
De amit írtál, azok alapján ahogy látom egyik kérdést és a válaszokat sem olvastad végig. Az előző kérdésben is 6000000000000000000000000000000x leírtam, hogy nem apám venné meg a biciklit, de úgy látom az idióták kedvéért, akik olvasni sem tudnak megint le kell írnom... És nem hetek óta szenvedek ezzel, hanem évek óta, mivel ez a célom régóta, ezt szeretném csinálni :)
Na shh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!