Normális az, ha egy szülő nem támogatja a gyerekét, ha az versenyszerűen szeretne sportolni?
20!
Azért józan paraszti esszel belegondolva a vezetés meg ez a bicajozás nem egy veszélyességi kategória.
Kicsit tegyük tisztába a dolgokat.
"Ráadásul azon kívül, hogy levegőn vagy, mi ebben az egészséges?" Mivel technikai sport, nem az a lényege, hogy egészséges legyen, mint ahogy rengeteg más sportnak sem. Az már más kérdés, hogy mivel rohadt nagy fizikai állóképesség kell hozzá, ezért elengedhetetlen hozzá az egészséges életmód, rendszeres súlyzós edzés, futás stb.
A másik, hogy ők sem vakmerő hülyegyerekek, akik kétkeréken ki akarják nyírni magukat, hanem professzionális sportolók, akik több éves technikai tudással rendelkeznek.
Ez ugye világbajnoki pálya, amihez el kell érni egy szintet mire valaki itt fog versenyezni, de nyilván nem itt kezdeném, hanem lightosabb magyar pályákon, esetleg külföldi bikeparkokban (Eplény, Várrom, Sopron, Semmering stb).
"Kivéve ha valaki sponzorál, nagyon nehéz lesz azt mindig centíroztatni, a fékeket beállíttatni. Ez pedig a profi sporthoz elengedhetetlen."
Mivel magyarországon még annyira nagyon nincs nagy hagyománya ennek, évi pár versenyre való felkészítéshez azért nem kell annyi pénz. Elvinném a biciklit a RadCompany-hez, akik direkt erre specializálódtak, és rendbe raknak rajta mindent pénzért cserébe. (Nyilván aki ebben a sportban heti szinten jár versenyekre, annak valószínűleg már szponzora is van).
És akármilyen hihetetlen, nagyon ritka ebben a sportban, hogy olyan sérülés történik, hogy valakinek az egész életét megváltoztatja. Szinte minden versenyen vannak elég nagy bukások, de itt általában az történik, hogy a versenyző felkapja a biciklit amilyen gyorsan csak tudja, és megy tovább, a mez alatt eléggé "Ki vannak bélelve". Csonttörések azért szoktak lenni, de olyan esések nagyon nagyon nagyon ritkán történnek, hogy valaki lebénulna örökké. Mióta létezik ez a sport, csak pár ilyen eset volt.
Akik szerint veszélyes: ja.
Az. Mint ezer más sport.
Magatehetetlen pelenkás másképp is lehet, nem kell hozzá sport se..
24!
Ja. De statisztikailag nagyobb esélye van annak, hogy az lesz pelenkás, akimextrem sportot űz és nem az, aki mondjuk sakkozik.
Kérdező!
A kérdésfeltevésed csúsztatás, úgy lett volna korrekt, ha úgy teszed fel, hogy
"Normális az, ha egy szülő nem támogatja a gyerekét, ha az versenyszerűen szeretne EXTRÉMsportolni?"
Én egy olyan "gyerek" anyja vagyok, aki egy bizonyos sportágban magyar bajnok, miközben végig kitűnő tanuló volt és mára egy nagyon jó, piacképes diplomája van.
9 éves kora óta műveli ezt a sportot, ami megtanította sok mindenre (kitartás, szorgalom, időbeosztás, egészséges életmód, stb) úgy, hogy közben testileg-lelkileg erősítette és a testi épségét sem veszélyeztette.
Ezt anno ő választotta és az első perctől kezdve támogattuk benne.
Ellenben soha nem támogattuk volna semmilyen extrém sportban, bár biztos eljött volna az az életkor, amikor kénytelenek lettünk volna tudomásul venni.
Pedig pont azt tervezem, hogy ha lesz gyerekem, akkor gyerekkorától kezdve erre nevelném rá, hogy profi versenyző lehessen belőle :DD De ez más téma.
Azért ennyire nem ördögi ez a sport, mint amennyire itt sokan hiszitek. Rengeteg ember halt már meg/bénult le mindenféle sportban, legyen az foci, forma 1, síelés, akármi. Viszont most még rá is kerestem, de egyetlen egy esetet sem találtam, ahol valaki lebénult vagy meghalt volna Downhill mountain bike-ban. Tehát..
Tény, hogy rengeteg a sérülés (A whistler bikepark csinált egy felmérést, egy sima 5 hónapos szezon alatt több mint 2000 sérülés történt, és ez a 2000 sérülés csak 900 biciklishez tartozik.) Viszont bénulásról, halálról még soha nem hallottam, ellenben más, elvileg veszélytelenebb sportokkal.
Egy ilyen kerékpár 1.000000 ft- tól kezdődik használtan....
Az egyik ismerősöm ezt a sportot űzi.
Imádja csinálni, eddig még nem történt vele semmi. Persze volt olyan, hogy elesett stb, viszont nagyobb sérülése sosem volt.
(Azt azért hozzá tenném, hogy már 40 éves. Nemtudom, hogy mióta űzi ezt a sportot, viszont az biztos, hogy már egy jó 15 éve)
Igen, benne van a pakliban, hogy megsérülsz, minden sportban van ilyen. Elég egy rossz mozdulat és megvan a baj. (Nem csak ennél a sportnál, mindenhol!)
Én támogatnálak benne. Elvinnélek versenyekre, beszállnék a felszereléskölcségekbe.
(Előszőr is egy jó "védőfelszerelés" megvételébe szállnék be, mert első a biztonság. Utánna pedig egy kis idő múlva elkezdhetnénk nézni egy komolyabb kerékpárt is.
Első körben használtakat néznék, mert az sokkal olcsóbb, viszont ha nem lenne használtan olyan, ami megfelelne a számodra, akkor természetesen beszállnék egy új kerékpárnak is az árába.)
Én most kezdtem el nemrég thai boxolni. Engem sem akartak engedni edzésekre, mert jaj beverik a szemed, eltörik az orrod, nem lánynak való stb.
Ezek ellenére mégis elmentem és imádom. A szüleim is megbékéltek vele és beszálltak a kölcségekbe is.
(A felszerelést a saját pénzemből vettem, viszont ők pedig beszálltak a bérlet árába.)
Próbáld meg 1x őket elhívni az egyik edzésedre, vagy vegye fel valaki videóra és mutasd meg nekik, hogy milyen jó vagy!
Hogy ha látják, hogy szépen teljesítesz és szívből csinálod ezt a sportot, akkor lehet, hogy beszállnának a költségekbe.
Sok sikert kívánok neked!🙂
És vigyázz magadra!
"Rengeteg ember halt már meg/bénult le mindenféle sportban, legyen az foci, forma 1"
igen, ezek közül egyik sportban sem támogatnám a gyerekemet. a síelést is 2x meggondolnám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!