Normális az, ha egy szülő nem támogatja a gyerekét, ha az versenyszerűen szeretne sportolni?
Utolsó előtti, ez nálunk is így volt, van.
Mondom, megyek síelni, életemben eloször, 40 évesen.
Erre anyám: de hát nem is tudsz síelni.
Mások meg ugye úgy születtek, hogy tudnak...
Akárhány éves is voltam, mindig az volt, hogy ehhez te túl öreg vagy, már késő megtanulnod, ezt te úgyse fogod tudni...
nem lehet, hogy féltenek? de azt nem merik bevallani, így inkább - kerülő úton - fikáznak?
mi ez a sport, ha nem titok..
Az a baj, hogy ha leírom milyen sport, megint elmegy más irányba.
De amúgy itt van, szerintem egy videóból jobban lejön mi ez, mintha csak a nevét leírnám:
Szülői szemmel nézve, valóban nem megnyugtató, én sem lennék boldog, ha a gyerekemnek ehhez támadna kedve.
Viszont apád módszere, ahogy az önbizalmadat akarja letörni, legalább olyan veszélyes, csak nem fizikálisan, hanem mentálisan.
Egyrészt ez rohadt veszélyes, másrészt azért drágának tűnik az a bringa.
Kivéve ha valaki sponzorál, nagyon nehéz lesz azt mindig centíroztatni, a fékeket beállíttatni. Ez pedig a profi sporthoz elengedhetetlen.
A testi veszély meg mindig ott van, ha belédáll valami pózna, ha ráesel a nyakadra...könnyedén egy életre megváltoztathatja az életedet.
19 évesen gondolom még nem esett le, de kicsit nézz bele a mozgássérültek életébe. Mennyi egy kerekesszéket is elbíró otthon építése? Mennyivel csökken a szakma lehetőségeid skálája, ha pl egy nyílt törés miatt nem tudsz 8 órát állni, mászkálni? Ha mondjuk egy balesetben összezúzod a fogaid felét, 20 évesen fogprotézissel élni milyen lenne?
Nem elvenni akarom a kedved, de ezek a kockázatai ennek a sportnak. Ennyi idősen én is csináltam hülyeségeket, de felnőtt fejjel örülök, hogy megúsztam komoly sérülés nélkül.
Kedves #19-es! A vezetés is veszélyes! Naponta mennyien meghalnak az utakon.
Rengeteg olyan szakma, hobbi van, amit mi "átlag emberek" pelenka nélkül nem csinálnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!