Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valakinek az egyik szülője...

Ha valakinek az egyik szülője egy mentális beteg borzalmas életképtelen semmi, hogy kell túllépni rajta?

Figyelt kérdés
Pláne ha az apja ilyen. Az én apámat férfinek sem tartom. Egy érzelmileg labilis, beteg személyiségzavaros, szociális fóbiás semmi, akit folyton csak bőgni láttam. Egy ritka beteg semmi az egész ember. Annyira irigy vagyok arra, mikor meglátom, hogy egy sikeres, magabiztos férfinek gyereki vannak. Az anyám iránt is akaratlanul haragot érzek, amiért volt olyan hülye, hogy összejött egy ilyennel. Nyilván ha egészséges lennék talán könnyebb lenne rajta túllépni, de en is depressziós es érzelmileg labilis vagyok. Egész nap az jár a fejemben, hogy miért pont én vagyok egy ilyennek a gyereke. Konkrétan a pszichológus sem mondott erre semmit. Bár ez csak az egyik baj a sok közül.
2020. okt. 8. 19:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
35%
Mondjad meg neki, hogy kezdjen el gyúrni, olvasson önfejlesztő könyveket, adjon magára, és akkor még lehet belőle egy közép-európai gigaherceg
2020. okt. 8. 20:03
 12/22 anonim ***** válasza:

Bipolaris az apad?

Hany eves vagy? Ha meg nalad tart a kamaszkor meg a levalas kortol fuggetlenul akkor jo uton haladsz. En egeszsegesen is ezt ereztem x eves koromig hogy ah hogyna tudok rajtuk tullepni. Aztan jott ket evtized bodottsag es most megint ooo olyan leszek mint a sajat szuleim.

Tehat tullepni ugy lehet, ha magaddal foglalkozol es nen apaddal es nem anyaddal. Ha egyetemen vagy legyek koleszos (majd), ha dolgozol mihamarabb koltozz el, ha tanulsz tanulj ezerrel hogy oda mehess utana ahova csak szeretnel. Es ha mar nem.leszel napi szinten osszezarva veluk es telik az ido egyszeruen felejteni fogsz, ha kozben te keresel hobbit es sportolsz es vagy dolgozol a sajat szemelyieegeden lelki egyensulyodon akkor meg hatalmas sikereket fogsz elerni.

Elhiszem hogy szornyu lehet most, de hidd el te is ha peldaul nem latod napi szinten bogni az apad akkor egybol jobban lennel egy honap mulva ha meg egyaltalan nem latnad akkor egy het mulva. Keresd pozitiv emberek tarssagat es csak figyeld oket kerdezz toluk (ne nyavalyogj senkinek)..

Pszichologus: o azert nem mond ra semmit mert neki nem tanacsolnia kell neked valamkt vagy megoldast adnia keszen a problemadra, hanem meg kell hallgasson es ugy kerdezni vagy ugy "hallgatni", higy te magadtol jojj ra a sajat megodasodra. O csak tamogato lehet de nem megoldo. Ha megoldas kell met annyira rosszul vagy akkor pszichiaterhez kell fordulnod aki gyogyszert fog adni ha nagyon rossznak latja a lelki allapotod vagy terwpiara kuldd.

Esetleg a csaladallitast probald ki ha van penzed.

2020. okt. 8. 21:42
 13/22 anonim ***** válasza:
Az, hogy kizökkenj a mindennapokból rendszeresen és lásd mi nem működik legyen szó bármivel kapcsolatba nem nyomorúság és keseredettség velejárója sem mentalitás kérdése. A mentalitás pedig a kollektív gondolkodás része ami egy jelen esetben nemzeti kincs.
2020. okt. 8. 21:45
 14/22 anonim ***** válasza:
Jellemtelen is, ha van gyereke , aki nem is tudja , hogy az apja, nemcsak sirós tesztoszteronhiányos lúzer
2020. okt. 9. 07:39
 15/22 anonim ***** válasza:

Gondolhattam volna, hogy egy ilyen hely tele lesz megkeseredett hülyékkel.

Itt egy megkeseredett hülye van, és nem a válaszolók között.

2020. okt. 9. 08:05
 16/22 anonim ***** válasza:

Csak úgy tudsz túllépni rajta, ha elköltözöl és minimalizálod a kapcsolatot kettőtök között. Utóbbi szerintem nem lesz nehéz számodra...

Próbálj meg sportolni valamit, keress valami hobbit, amit szeretsz csinálni, ki tudsz benne teljesedni (festés, rajzolás, írás stb...). Ezekből szépen lassan fel tudod építeni az önbizalmad.

2020. okt. 9. 10:24
 17/22 anonim ***** válasza:
"Ha az apád, akkor valószínűleg dugott már, szóval nem teljesen lúzer" :D :DD
2020. okt. 9. 16:43
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem ez az első kérdése sajnos... és mindig az apját szidja!!!

"Gondolhattam volna, hogy egy ilyen hely tele lesz megkeseredett hülyékkel"

Tisztában van vele hova ír,kap hideget meleget mint általában és mégis itt lóg,mindig ugyanaz szinte,csak máskép és felháborodik,hogy milyen hülyék a válaszolok! Sajnos nincs az az ember aki tudna rajta segíteni! Tehát kedves kérdező számodra nincs megfelelő tanács,ötlet,segítség mert te is mentális problémákkal küzdesz mint apukád!!

2020. okt. 9. 22:28
 19/22 A kérdező kommentje:
De, ez totálisan az első kérdésem volt. Es nem eddig nem voltam azzal tisztában, hogy csak megkeseredett emberek írnak ide, bar gondoltam, hogy a többség ilyen lesz. Ha párhuzamot látsz kérdések között, akkor te töltesz itt el túl sok időt es sajnos azon sem lehet segíteni.
2020. okt. 9. 22:42
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem tudsz esetleg elköltözni a szüleidtől?
2020. okt. 9. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!