Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülőknek mennyire van...

A szülőknek mennyire van beleszólásuk abba, hogy a gyermeküknek mindenképpen legyen gyereke?

Figyelt kérdés

Tehát unoka iránti elvárás. Véleményük lehet róla. De a kérdés az, mennyire szólhatnak bele, mennyire várhatják el egyértelműen?

Szerintem semennyire.

2020. szept. 28. 19:36
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
A vélemény és a beleszólás között jelen esetben az a különbség, hogy ha ez is a véleménye, de nem b.sztatja állandóan ezzel a gyerekeket, nem kürtöli szét világgá, de tartja magát az álláspontjához. Amikor "beleszól", akkor minden egyes találkozáskor, sosem hagy békén vele.
2020. szept. 29. 08:56
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire.
2020. szept. 29. 11:22
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer (!) elmondhatja a véleményét, illetve ha megkérdezik róla, akkor olyankor akárhányszor, de ennél több már beleszólás és ahhoz az égvilágon semmi joga nincs.
2020. szept. 29. 13:43
 34/40 anonim ***** válasza:
93%

Semennyire.

Akik lepontozták az ehhez hasonló válaszokat, azok meg is indokolnák? Tényleg kíváncsi vagyok, milyen érv lehetséges amellett, hogy más felnőtteket kötelezni kéne a párosodásra...???

Na, nálam pl. pont az egyik komoly érv a gyerekvállalás ELLEN hogy ha valami bajom lenne akkor neki kéne körülöttem ugrálni. Nem ítélnék erre senkit. Spórolok egy csomót azon, hogy nincs gyerekem, majd ha szükség lesz rá akkor fizetek egy ápolót. :) Undorodnék magamtól, ha a gyerekemnek kellene a saját életét eldobnia hogy engem pelenkázzon ingyen, mert én úgy döntöttem....

2020. szept. 30. 09:32
 35/40 Metionin ***** válasza:
100%
Semennyire.
2020. szept. 30. 11:50
 36/40 anonim ***** válasza:
83%

Nekem annyira idekívánkozik az a mondat, hogy, elnézést; "Más f@ rkával nem v3 rjük a csalánt."

Nem mertem rendesen kiírni , de ez az az eset. Tehát, hogy nem illik más helyett döntéseket hozni pl.

Gizike nem ígérheti meg Dezsőkének (Lacika tudta -és beleegyezése nélkül), hogy Lacika ott lesz valami rendezvényen, és segít is majd megszervezni; tehát nem szabad belekényszeríteni másokat ilyen felelősségteljes helyzetekbe, meg szóval nem is csak a felelősség, hogyha ő nem akar gyereket, akkor azt tiszteletben kell tartani, tehát, hogyha neki nem vágya szülővé válni, vagy még mondjuk kifejezetten nem is akar semmiképpen; tehát ha még kifejezetten taszítja is a dolog, de ha mégcsak nem is taszítja, csak egyszerűen nem vágyik erre a szülői szerepkörre, nagyobb családra, még akkor se tehát nincs joga senkinek ezt előírni, beleszólni, kikényszeríteni belőle, hogy 'márpedig legyen gyerek'.

2020. szept. 30. 16:54
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán semennyi. Lehet véleménye, azt ki is nyilváníthatja ha szeretné, de teljes mértékben figyelmen kívül lesz hagyva. (felőlem legalábbis egész biztosan)
2020. okt. 27. 20:29
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem szólhatnak bele ebbe. Az az embernek a saját döntése, hogy szeretne-e gyermekeket és ha igen, akkor mikor. Ha nem szeretne, nem kényszeríthetik rá.
2020. dec. 15. 23:05
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha felnőtt, érett emberként gondolkodó szülőkről beszélünk, akkor nekik épp, hogy nagyon is tudniuk kell(ene), hogy családot nem akarással és megfelelniakarásból alapítunk, hanem úgy, hogy belülről inicializálódik az igény, az elhivatottság és akkor bevonzzuk az ideális párt, akivel a gyermekáldás is hamarosan megérkezik. De ezek nem akarással és "megcselekvéssel" jönnek létre.

Az pedig egy külön fejezet, hogyha egy szülő képtelen tiszteletben tartani gyermeke szuverenitását és autonómiáját, ehelyett a saját elképzeléseit kényszeríti rá. Akár egzisztenciálisan, akár családalapítással, stb.

2020. dec. 16. 11:56
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyira unokázni akarnak, szüljenek maguknak vagy fogadjanak örökbe egy derékszekérnyi purdét az árvaházból. :D Senkinek nincs beleszólási joga mások gyerekvállalási szándékába, majd szépen mindenki eldönti, hogy kell-e neki gyerek vagy sem. Az meg, hogy valaki csak azért vállal gyereeket, hogy legyen, aki idős korában gondozza, mélyen szégyellje el magát, az önzőség netovábbja ez a fajta hozzáállás. Az ilyeneknek amúgy nem esik le, hogy a gyerek a szülőktől egy teljesen különálló személy? Illetve nem gondolom, hogy a gyerek kopogtatott az ajtón, hogy meg akar születni végre, hanem a kedves szülő vállalta be azt, hogy gondoskodni fog egy életről. Ebből kifolyólag pedig semmi elvárása nem lehet a gyereke felé, ha az nem akarja feláldozni az életét valamiért, amihez semmi belső indíttatása sincs (gondozni a szülőket, mert az az elvárás, feladni a karrierjét, hogy a szülőknek unokákat gyártson stb). Pont.
2021. márc. 16. 11:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!