Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülőknek mennyire van...

A szülőknek mennyire van beleszólásuk abba, hogy a gyermeküknek mindenképpen legyen gyereke?

Figyelt kérdés

Tehát unoka iránti elvárás. Véleményük lehet róla. De a kérdés az, mennyire szólhatnak bele, mennyire várhatják el egyértelműen?

Szerintem semennyire.

2020. szept. 28. 19:36
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem semennyire, mert:

1. A tested a te tulajdonod, nem az övék.

2. Az életeddel szintén csak te rendelkezhetsz.

3. Nem tisztességes az a játék, hogy "én megszültelek, most te is szülj...".

2020. szept. 28. 20:24
 12/40 anonim ***** válasza:
94%
En akartam gyereket, de 0% beleszolast engedtem vna, ha nem akarok. Viszont 2. gyermeket nem akarunk, es mar jon a csalad egy resze a „ mikor lesz teso“-val... semennyi kozuk nincs a gyerektemahoz senkiknek, a paron kivul!
2020. szept. 28. 20:24
 13/40 anonim ***** válasza:
13%
Hát vegyesek az érzéseim, megértem a szülőket is meg a fiatalt is. Először is attól félnék, hogy később meggondolja magát és addigra már kifut az időből és szenvedni fog a gyerekem. Másodszor félnék attól, hogy egyedül, magányosan hal meg, mert ugye többnyire a gyerek temeti el a szülőt,és nagyon gáz, ha a hatóságnak végig kell járnia a rokonokat, hogy bocs, de nem tudnád intézni a rokonod temetését? Vagy ugyanez ha esetleg kap egy sztókot és nyomorék lesz. Még ha van is pénz arra hogy ellásáák vm idegenek, ha nincs egy gyerek aki kontrolláálja az egészet, akkor simán meglopják. Nincs aki kiverje a balhét a nővérnél, hogy de igenis lássa el az anyámat, tegye tisztába, nincs aki biztosítja neki a méltó véget. stb. Persze ez csak akkor igaz ha jó a kapcsolat, de még ha rossz is,a legtöbb gyerek akkor is teljesíti a gyermeki kötelességét, már csak önmaga miatt is egy rossz szülő esetében is. mindig fenáll az esély, hogy egy gyerek félremegy és csak gondot okoz a szülőnek, de ez a ritkább, emiatt nem vállalni szerintem hülyeség, ennyi kockázatot kéne vállalni az életben. ami jó, az a szertet, soha senki nem fog úgy szeretni és ragaszkodni mint agyereked, főleg kiskorban. Egyből hozzád jön ha baja van, ha éhes, ha fázik, ha sír, ha meg akar nyugodni, te meg csak átöleled és köszben adod kapod a szeretetet. A rossz viszont a féltés, a gondtlanaság többé nem lesz realitás, mindig félhetsz hogy megtörnétik veled a legrosszabb amit egy szülő átélhet, hogy elveszted a gyereked. Anyagik miatt, hogy több pénz legyen, többet utazhassak stb én biztos nem mondanék le a gyerekről. a pénz nm ér annyit. igaz hogy a gyerek fárasztó, de azért mert a legtöbb szülő elrontja az egészet. Túlvállalják magukat, nem figyelnek magukra, nem osztják jól be a pénzt, elkezdenek bunkón beszélni egymással mert fáradtak, nem segítenek egymásnak hanem menekülnek és végül válás.De nem gyerek a hibás ezért.
2020. szept. 28. 20:28
 14/40 anonim ***** válasza:
6%
Gratulálok a pontozóknak, akiknek csak annyira futja az agytekervényeiből, hogy semennyire...
 15/40 anonim ***** válasza:
95%
Nem értem a problémát. Ma már 40 fölött is szülnek a nők. Közel sem példa nélküli, hogy testvérek között 20+ év a korkülönbség, mert anyu második házasságából is lett baba. Ha a kedves "mama" babázni akar, akkor szüljön magának, ott a lehetőség.
 16/40 anonim ***** válasza:
6%
ismerek egy nőt, neki sem lett gyereke, igaz neki azért mert csalta a férje és végül elváltak. ott maradt egyedül. eltemette a szüleit, aztán mikor 51 lett és beteg volt, anyámat hívta fel, a barátnőjét, hogy vigyen neki gyógyszert mert fel se bírt állni. Barátnők persze, de azért nem oylan szoros barátnők, anyám is mondta ilyenkor örül hogy megszült minket, ő ezt nem bírta volna hogy idegenekre szoruljon rá.
2020. szept. 28. 20:32
 17/40 anonim ***** válasza:
93%
13 mégis minek meg hogy szüljön a gyereked saját gyereket, ha majd a téged kell pelenkáznia? Tényleg érdekel hogy képzeled ezt el. Dolgozzon, mert ugye lakni kell, meg enni kell, plusz lássa el a gyerekeit, meg ápoljon téged... Hogy ő esetleg saját életet szeretne az nem érdekes?
2020. szept. 28. 20:35
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Véleménye lehet, de elvárása nem. Vagyis elvárhatja, de nem jelent semmit..
2020. szept. 28. 20:37
 19/40 anonim ***** válasza:
5%
Hát akkor marad az amit 16-os írt, hogy a szülei pelenkázására még futja, vagy ki tudja fizetni másnak hisz nem kellett saját gyerekre költenie többet rakhatott féle, neki viszont már seki nem fogja ugyanezt megcsinálni. Vagy úgy gonoltad, hogy se a szüleivel nem akar törődni se pedig gyerekkel?
2020. szept. 28. 20:39
 20/40 anonim ***** válasza:
88%
Mi a különbség (gyakorlati szinten) a vélemény és az elvárás között?
2020. szept. 28. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!