A szülőknek mennyire van beleszólásuk abba, hogy a gyermeküknek mindenképpen legyen gyereke?
Figyelt kérdés
Tehát unoka iránti elvárás. Véleményük lehet róla. De a kérdés az, mennyire szólhatnak bele, mennyire várhatják el egyértelműen?
Szerintem semennyire.
2020. szept. 28. 19:36
21/40 anonim válasza:
Ez csak a gyerek és a párjának a dolga, hogy lesz-e gyerekük, vagy nem.
22/40 anonim válasza:
Semmi közük hozzá. Persze lehet vágyni rá, de attól, hogy vágysz valamire, nem lesz semmi bajod tőle, ha végül nem kapod meg. Én is vágytam mindig egy idősebb testvérre, és (egyelőre még :D) nem haltam bele, hogy nincs.
23/40 anonim válasza:
13-as nak:Állj,állj,álljunk csak meg! Gyermeki kötelesség? Olyan nincs. A szülő megszülte a gyereket,szóval eldöntötte hogy gondoskodni fog róla,oké,de ezt ne eröltesse már rá a gyerekére is!
26/40 anonim válasza:
Semmilyen beleszólása nincs a szülőnek hogy a gyerekének lesz-e gyereke vagy sem. Én 20 éves vagyok és a párom is. A szülei 41-42 évesek folyton az mondogatják hogy vállaljunk gyereket mert kifutunk az időböl. Mi elgondolkoztunk a gyereken de egyikünk se szereti a gyerekeket és jó szülők se lennénk meg más okok miatt úgy döntöttünk hogy nem lesz. Jelenleg azért dolgozunk nap mint nap hogy egyrész jelenleg is jó körülmények között éljünk és esetleg a jövőbe ha öregek leszünk legyen pénzünk egy jó öregekotthonára ahova bevonolunk és utolsó éveinket boldogan probléma mentesen éljük le. De szerintük az öregek otthona egy szégyen én oda csak a gyerekek dobják be a megunt szüleiket.
28/40 anonim válasza:
#13 és #16 ha csak erre alapozva szül az ember rég rossz, süljön le a pofájáról a bőr az ilyennek. Ne azért szüljön már senki, hogy idős korára kiszolgálják.
29/40 anonim válasza:
Semennyire nem szolhatnak bele. Ezt nem kényszeríthetik rá senkire; hogy gyereket vállaljon. Nem tartja tiszteletben a másik ember önálló életét, hogy ő egy önálló lény; és nem tartja tiszteletben, hogy ő nem akar gyereket, tehát a másik ember döntését nullának nézi, semmibe veszi. Mindenkinek a saját életét, saját felelősségvállalását magának kell eldönteni.
30/40 anonim válasza:
Majd ezekből jönnek a kérdések, hogy mit csináljak ha a 22 éves lányom elhagyott minket és itt hagyta nekünk az 6 éves unokáját, mert nem engedtem abortuszra őt a becsúszott gyerekkel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!