Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim válnak én pedig el...

A szüleim válnak én pedig el akarom adni a házam?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő, a szüleim válnak. Anya hagyta el apát egy másik fél miatt. Én pedig mivel árulom a saját házam így anya és a párja meg keresett azzal hogy ők meg vennék a házam. A páromnak van háza de mivel nincs rá pénzünk most meg csinálni így addig az enyémben élünk. Anyuék bele mennének abba hogy ki fizetik nekem a vétel árat és nem kell ki költöznünk addig amíg nincs kész párom háza. Ez nagyon jó lehetőség nekünk az előre lépésben hogy lenne hol laknunk addig amíg nincs kész a párom háza és a pénzt is meg kapjuk tőlük. Viszont itt jön a gubanc hogy ha apa meg tudja akkor biztos vagyok benne hogy ki fog akadni, nagyon haragszik anyura de még mindig vissza akarja szerezni próbálkozik folyamatosan, hivogatja stb. Nem tudom mi tévő legyek. Valaki aki esetleg volt ilyen vagy ehhez hasonló helyzetben az tudna nekem tanácsot adni hogy mi lenne a legjobb döntés?

#Ház eladás családtagnak #Szülők válnak
2020. szept. 28. 08:19
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Ennyit ér sajnos. Ez egy kicsi falu. Nincs rossz állapotban csak nem nagy ház. 1 szoba, konyha-nappali, fürdő, WC, előtér. Azért ennyi az ára.
2020. szept. 28. 13:50
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

De ezt a 3 milliót is úgy adnám bele a barátom lakásába hogy abból a 3 milliónak megfelelő értékben tulajdonjogot kapok.

Nem felújításokba, bútorokra adnám amiért majd nagy valószínűseggel pereskednem kell mert egy szakítás esetén ilyenkor csak kirakják az embert...

2020. szept. 28. 13:50
 23/24 A kérdező kommentje:
Ügyvéd előtt írt papír lesz minden képen erről a 3 millió forintról. Ezt ő is így akarja.
2020. szept. 28. 14:02
 24/24 anonim ***** válasza:
82%

Most ez off, de azért jó tanács.

Hiába van ügyvéd által készített szerződés, attól még ha vége a lamúrnak, te fogsz szívni. Ha csúnya a szakítás, te indíthatsz pert, te fizetheted az illetéket, előlegezheted a perköltséget, várhatsz ki tudja hány évet a pénzedre, neked kell bizonyítanod minden xart. Én kizárólag úgy mennék ebbe bele, hogy elviszem közjegyzőhöz az okiratot, hogy lássa el végrehajtási záradékkal, így nemteljesítés esetén közvetlenül végrehatjható lesz. Ezt jogászként írom, mint jó tanácsot.

Lásd részletesen:

[link]

2020. szept. 28. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!