Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim válnak én pedig el...

A szüleim válnak én pedig el akarom adni a házam?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő, a szüleim válnak. Anya hagyta el apát egy másik fél miatt. Én pedig mivel árulom a saját házam így anya és a párja meg keresett azzal hogy ők meg vennék a házam. A páromnak van háza de mivel nincs rá pénzünk most meg csinálni így addig az enyémben élünk. Anyuék bele mennének abba hogy ki fizetik nekem a vétel árat és nem kell ki költöznünk addig amíg nincs kész párom háza. Ez nagyon jó lehetőség nekünk az előre lépésben hogy lenne hol laknunk addig amíg nincs kész a párom háza és a pénzt is meg kapjuk tőlük. Viszont itt jön a gubanc hogy ha apa meg tudja akkor biztos vagyok benne hogy ki fog akadni, nagyon haragszik anyura de még mindig vissza akarja szerezni próbálkozik folyamatosan, hivogatja stb. Nem tudom mi tévő legyek. Valaki aki esetleg volt ilyen vagy ehhez hasonló helyzetben az tudna nekem tanácsot adni hogy mi lenne a legjobb döntés?

#Ház eladás családtagnak #Szülők válnak
2020. szept. 28. 08:19
1 2 3
 11/24 Morzsi007 ***** válasza:
36%
Kérdező, mióta vagy együtt a pároddal, mennyi idősek vagytok?
2020. szept. 28. 09:42
 12/24 A kérdező kommentje:
3.5 éve vagyunk együtt. Én 26 vagyok ő 36.
2020. szept. 28. 09:49
 13/24 anonim ***** válasza:
15%
Én nem adnám el anyámnak. Hirdetném, úgyis megvenné más. Anyád az új pasi miatt hagyta el apádat. Te asszisztálsz anyádék boldogságához. Apád hol lakik? Hogy boldogul?
2020. szept. 28. 10:43
 14/24 anonim ***** válasza:
67%

Sajnos pénz beszél kutya ugat.

Van az a helyzet, amikor félre kell tenni, a kettőjük dolgát.

Te eladó vagy, O pedig a vevő.

Ennyi

2020. szept. 28. 10:49
 15/24 A kérdező kommentje:
13. Igen el tudok adni másnak, viszont ott 1 hónap után költözni kell. A ház annyi idő alatt nem készül el. Nem asszisztálok, de nem is fogom el dobni egyiket sem. Apám a saját házában lakik. Meg van köszi. És nem kell azt hinni hogy ő tökéletes. Velem szemben nem igazán rendes. Minden öcsémnek ad, folyamatosan pénzt ad neki. Volt olyan hogy előttem adott neki 60.000 hogy tessék fiam tedd el. Én meg semmit. Szóval jah ez van
2020. szept. 28. 11:01
 16/24 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell összekeverni az érzelmeket és a racionalitást. A dolgokat tárgyilagosan kell kezelni.
2020. szept. 28. 11:31
 17/24 anonim ***** válasza:
81%

Gondolkozás nélkül eladnám anyámnak.

Nincs rizikó, egyben fizetnek, akkor mi lehet a gond? Ráadásul kompromisszumképesek a kiköltözést illetően, ami roppant kedvező.

Apukádnak meg kell értenie, hogy ilyen feltételek mellett senki nem a maga ellensége, ez nem befolyásolja a te érzelmeidet semmilyen irányban, ez csak üzlet.

Attól még nem fogja tudni visszaszerezni anyukádat, mert ha nem a te házadat veszik meg, akkor megvesznek mást, csak te kerülsz egy rosszabb helyzetbe.

2020. szept. 28. 12:49
 18/24 anonim ***** válasza:
69%

1. Eladnám anyámnak. A kettejük házasságához semmi közöm, nem ítélkezhetek az ügyükben.

2. A pénzből lakást vennék magamnak, semmi esetre sem ölném bele más ember ingatlanába. Olyan kincs van a birtokodban fiatal korodban amiről a magyar fiatalok legnagyobb része csak álmodik: egy tehermentes saját ingatlan. Ha ezt most elkótyavetyéled, a büdös életben nem lesz többé ingatlanod. Nagyon-nagyon meg kell gondolni hogy kivel csinálsz kettőből egyet, mert a te esetedben csak te járhatsz rosszul. Nagyon maximum csak úgy lenne ez elfogadható hogyha tulajdonjogot kapok annak a háznak bizonyos részére. De én még úgy sem mennék bele. Saját lakás amit kiadok, a maradékból adnék bele a pasim lakásába ahol együtt tervezünk lakni, a számlákat gondosan megőrizve.

2020. szept. 28. 13:19
 19/24 A kérdező kommentje:
Nem nagy összegről van azért szó, 3 millió ft. Ebből házat nem tudnék venni pedig falun lakók. De így is 5-6 millió körül kezdődnek azok a házak amiket lakni is lehet.
2020. szept. 28. 13:31
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Hát ez tényleg kevés, valóban csak ennyit ér? Kicsi, rossz állapotú?
2020. szept. 28. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!