A szüleim válnak én pedig el akarom adni a házam?
Elvi kerdes! En biztos, hogy szoba sem allnek veluk, olyan embert meg vegkepp nem engednek a hazamba, aki valamelyik szerettemnek fajdalmat okozott. Anyud is meger egy miset. Ami nem megy azt nem kell eroltetni, de tisztessegesen is lehet intezni dolgokat! Nyilvan ezzel akarnak lekenyerezni, hogy szeoen elfogadd azt akivel Anyad felreku**! Te pedig sajnos vevo vagy ra...
Mellesleg szerzodessel mindent meglehet oldani. Unokatestveremek nemreg vettek lakast, a volt tulajnak 4 honapja volt kikoltozni. Ezt sokan csinaljak.
Beszéld meg apukáddal, hogy ne meglepetés legyen neki.
Szerintem egy normális apa örül, hogy a gyereke boldogul és előrelép. Vagy addig lakhatnátok apukádnál?
"ez szerintem le lett papírozva"
Vagy nem. Nem hiszem el, ha nem a saját szememmel látom, de vannak ilyen hülyék. Egyik barátnőm jó pár milliót beleölt egy házba, ami még csak nem is a párjáé volt, csak a szülők ígérték, hogy majd ő örökli. Aztán összevesztek a szülők a fiukkal és a húgára iratták a házat. Barátnőm természetesen egy fillért nem látott viszont a pénzéből.
Kérdező, ha el is adod a házat, vegyél a pénzből egy lakást. Azt ki tudod adni, plussz jövedelem, ha meg bármi van mindig lesz hová menned.
1. Én semmiképpen nem adnám el családon belül valakinek a házat, mert a problémák elöre borítékolhatóak, ha valami nem stimmel a fizetéssel vagy egyébbel, akkor jön a "rokon/családtag vagyok" kártya, és a végén te fizetsz rá többé vagy kevésbé.
2. Ilyen helyzetben sem az anyámnak, sem az apámnak nem adnám el, mert csak konfliktus lesz belöle.
3. A saját ingatlan eladása után feltétlen arról kell egy hivatalos okmány, hogy X összeg a saját vagyonod, ha ebböl a párod házára költesz, az mindig szabályosan dokumentálva legyen (hivatalos számla vagy kölcsönszerzödés), mert csak így lehet szükség esetén biztosítani, hogy ezt szakítás esetén visszakaphasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!