Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ha a gyereketek lelki...

Szülők! Ha a gyereketek lelki okokra hivatkozva akarná abbahagyni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Harmadéves vagyok egy három éves szakon, tehát ez az utolsó évem. Eddig úgy álltam hozzá, hogy ezt már mindenképpen végigcsinálom, hiszen csak ez a két félév van vissza. Viszont már azt érzem, hogy nem fog menni. Semmi motivációm nincsen hozzá, már egyáltalán nem érdekel az egész, teljesen elment tőle a kedvem. Ebben a félévben egyetlen egy olyan tárgyam sincsen, ami fikarcnyit is érdekelne, hasznosnak találnám vagy legalább ne görcsbe rándult gyomorral indulnék el otthonról. Azt gondoltam, hogy az utolsó évben már kevesebb tárgyunk lesz vagy könnyebbek lesznek és tudunk koncentrálni a szakdolgozatra stb., de egyáltalán nem. Csak szemináriumom van, mindegyikre óráról órára készülni kell a szorgalmi időszakban, egy rakat beadandót kell írnom, prezentációkat készíteni stb. Van olyan tárgyam, ahol olyan feladatokat kapok, hogy órákon át bámulom, olvasom, gondolkozom rajta és egyszerűen nem tudom megcsinálni, nem megy. A tanárok is nagyon szogorúak és kicsit sem segítőkészek, ha "csak legyen kész" módon összecsapsz vagy kihagysz egy feladatot, akkor szimplán megbuktatnak. Sőt, szerintem egyre rosszindulatúbbak, bunkóbbak és szemetebbek. Szakdolgozatot is kell írnom és azzal kapcsolatban sem kapunk semmi információt, segítséget, támogatást, semmit. Még a téma és a konzulens választás sem megy gördülékenyen, kb. a fél évfolyam csak áll, hogy "most mi a ***** van?". Én azt sem tudom hol áll a fejem. Ez az egész közérzetemre, hangulatomra és az egészségemre is rányomja a bélyeget. Állandóan fáradt és kimerült vagyok, nincsen kedvem semmihez, egy átlag napon meg sem szólalok csak befekszem az ágyba a takaró alá és hagyjon békén mindneki. Ingerült vagyok, stresszes, idegeskedek és sokat sírok. Reggelente és órák előtt is mindig fáj a gyomrom, izgulok, hisztizek, hányingerem van (reggelente hányni is szoktam). Nem bírom, elegem van belőle és azt érzem, hogy én ezt így nem tudom és nem is akarom végigcsinálni.
2020. szept. 25. 14:15
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
A passzív féléven is gondolkoztam már, de azt csak a probléma elodázásának érzem...
2020. szept. 25. 20:27
 22/52 anonim ***** válasza:
20%

"nem kapok pozitív támogatást vagy megerősítést, segítséget és már nekem sincsen motivációm"

Az én időmben 5 éves volt az egyetem, egyben, és semmiféle megerősítést nem kaptam öt évig, a szüleim nem foglalkoztak a tanulmányaimmal, sosem kérdeztek a jegyeimről, a vizsgáimról, a diplomaosztásomra sem jöttek el, úgy fogták fel, hogy nem nekik, hanem magamnak tanulok. Kisgyerekkorom óta nekem kellett intéznem minden iskolai dolgot. Megerősítést pedig kitől kellett volna kapnom? A tanáraink a több száz hallgató közül nem veregették nyilván pont az én vállamat, ráadásul az utolsó két év kivételével közepes diák voltam. Mivel minden szabad órámban pénzt kerestem, a szüleimnek nem volt, az ételemet, ruházkodásomat, közlekedésemet, tankönyveimet én vettem, annyi könnyebbség volt, hogy otthon lakhattam. Segítséget pedig mifélét is kellett volna kapnom? Ezt nem is értem. Amit nem értettem, és sok ilyen volt, azzal kapcsolatban saját magam - még nem volt internet - bejártam a könyvtárakat, kikerestem a katalógusból az általam nem értett nyelvtani jelenségekről szóló cikkeket, könyveket, és addig olvastam, míg fel tudtam fogni belőlük annyit, hogy átmenjek a vizsgán. Milyen segítséget kellett volna ehhez kapnom? Komolyan nem értem.

2020. szept. 26. 02:05
 23/52 anonymousreview60 ***** válasza:
88%
#22: Tetszik, nem tetszik, de a mai generáció nem így működik.
2020. szept. 26. 04:48
 24/52 anonim ***** válasza:
5%
23as igen a mai generáció el van kényeztetve és csak hisztizni képes.
2020. szept. 26. 06:17
 25/52 anonim ***** válasza:

Nagy hiba lenne, menjen levelezőre ha nem bírja a nappalit, de fejezze be.

Ennyit megszenvedett már vele akkkr ne a végén adja fel.

Később megbánná az biztos.

Ha nem is kezd ezzel a végzettséggel semmit, akkor is.

2020. szept. 26. 06:52
 26/52 anonymousreview60 ***** válasza:
#24: De ez nem a mai generáció vétke, hanem az őket nevelő szüleik bűne, ne felejtsd.
2020. szept. 26. 07:09
 27/52 anonim ***** válasza:
En meg evek ota banom, hogy nem mentem egyetemre es mar nem is tudok. Te meg sírsz.. Szomoru.
2020. szept. 26. 08:48
 28/52 A kérdező kommentje:
Generációfüggő vagy sem, de szerintem közel sem az a normális, amit pl. a 22-es is felvázolt. Én azt gondolom, hogy az ember nem azért jár egyetemre, hogy kimerüljön, kiégjen, megalázzák, leépüljön az élete, mindig mindent egyedül saját maga szenvedjen végig, amíg bele nem pusztul. Nekem már ebből is elegem van, hogy mindig mindent a kisujjunkból kell kiszopnunk, mert mindenhol csak a rosszindulattal találkozik az ember, mindenki paraszt módjára viselkedik veled, senki nem segít semmiben és senkit nem érdekel semmi. Én igenis vágynék a visszajelzésre, a kritikára, véleményekre, segítségre és támogatásra a tanároktól, mert szerintem ebből lehet tanulni, építkezni, fejlődni és egyáltalán haladni valamerre. Ehhez képest pedig pedig mindenkitől csak a vita, a veszekedés, az ujjal mutogatás, a rágalmazás, a fenyegetőzés és személyeskedés jön. Soha semmit nem lehet normálisan elintézni, megbeszélni vagy megoldani. Egy szájbatekert tárgyfelvétel is úgy indul, hogy minden ütközik mindennel és versenyeztek a helyekért, mert a tanárok még a kötelező órák létszámát sem hajlandóak elegendő létszámmal meghirdetni. Aztán nem arra a szakirányra vesznek fel amire jelentkezel mert az intézet vezetője kikerüli a szabályt (és nem KKI, hanem időbeli sorrend alapján osztanak be). A szakdolgozatírás is úgy működik nálunk, hogy találj ki egy témát és akkor azzal kezdj el házalni, amíg valaki el nem vállalja (és nincsenek ajánlott témák, nincsenek tájékoztatók stb.). Jönnek a beadandók (amit nyilván mindig másolsz), a zh-k és vizsgák (amiket nyilván mindig kipuskázol) és még lehetne sorolni... Elegem van belőle, hogy el kell tűrnöm azt a sok sz*t, amit a képzés alatt kapok és végig bizonygatnom kell, hogy ki vagyok és mire vagyok képes. Ha egy pozitív szót sem kapsz soha, akkor igenis felmerül benned a kérdést, hogy ezt mégis mi a bánatért csinálod. Bennem is felmerült és őszintén mondom, hogy elképzelni nem tudom miért csináltam már egyáltalán eddig is.
2020. szept. 26. 10:33
 29/52 A kérdező kommentje:
A szüleim pedig engem is "csak" anyagilag támogatnak, de egyébként egyáltalán nem érdekli őket, hogy mi van velem, mi történik velem, hogy érzem magam, mit tanulok, hogyan megy stb... szerintem évek óta nem is tudtam beszélgetni velük, mert sz*nak mindenre.
2020. szept. 26. 10:34
 30/52 A kérdező kommentje:
Most már nem tudok levelezőre menni.
2020. szept. 26. 10:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!