Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ha a gyereketek lelki...

Szülők! Ha a gyereketek lelki okokra hivatkozva akarná abbahagyni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Harmadéves vagyok egy három éves szakon, tehát ez az utolsó évem. Eddig úgy álltam hozzá, hogy ezt már mindenképpen végigcsinálom, hiszen csak ez a két félév van vissza. Viszont már azt érzem, hogy nem fog menni. Semmi motivációm nincsen hozzá, már egyáltalán nem érdekel az egész, teljesen elment tőle a kedvem. Ebben a félévben egyetlen egy olyan tárgyam sincsen, ami fikarcnyit is érdekelne, hasznosnak találnám vagy legalább ne görcsbe rándult gyomorral indulnék el otthonról. Azt gondoltam, hogy az utolsó évben már kevesebb tárgyunk lesz vagy könnyebbek lesznek és tudunk koncentrálni a szakdolgozatra stb., de egyáltalán nem. Csak szemináriumom van, mindegyikre óráról órára készülni kell a szorgalmi időszakban, egy rakat beadandót kell írnom, prezentációkat készíteni stb. Van olyan tárgyam, ahol olyan feladatokat kapok, hogy órákon át bámulom, olvasom, gondolkozom rajta és egyszerűen nem tudom megcsinálni, nem megy. A tanárok is nagyon szogorúak és kicsit sem segítőkészek, ha "csak legyen kész" módon összecsapsz vagy kihagysz egy feladatot, akkor szimplán megbuktatnak. Sőt, szerintem egyre rosszindulatúbbak, bunkóbbak és szemetebbek. Szakdolgozatot is kell írnom és azzal kapcsolatban sem kapunk semmi információt, segítséget, támogatást, semmit. Még a téma és a konzulens választás sem megy gördülékenyen, kb. a fél évfolyam csak áll, hogy "most mi a ***** van?". Én azt sem tudom hol áll a fejem. Ez az egész közérzetemre, hangulatomra és az egészségemre is rányomja a bélyeget. Állandóan fáradt és kimerült vagyok, nincsen kedvem semmihez, egy átlag napon meg sem szólalok csak befekszem az ágyba a takaró alá és hagyjon békén mindneki. Ingerült vagyok, stresszes, idegeskedek és sokat sírok. Reggelente és órák előtt is mindig fáj a gyomrom, izgulok, hisztizek, hányingerem van (reggelente hányni is szoktam). Nem bírom, elegem van belőle és azt érzem, hogy én ezt így nem tudom és nem is akarom végigcsinálni.
2020. szept. 25. 14:15
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
88%
Kérj segítséget pszichológustól, mert éppen egy nagyon nagy hibát készülsz elkövetni. Lehetsz árufeltöltő is, de úgy még rosszabbul fogod érezni magad.
2020. szept. 25. 14:21
 2/52 anonymousreview60 ***** válasza:
94%
Ha most abbahagyod, akkor sem tudsz már másik szakot kezdeni, plusz alapdiplomád sem lenne, és akkor kidobtál 2 évet. Ezt a problémát meg kellene beszélned egy nagyon jó baráttal cagy terapeutával.
2020. szept. 25. 14:22
 3/52 anonim ***** válasza:
84%
Nagy hiba lenne.
2020. szept. 25. 14:35
 4/52 anonim ***** válasza:
80%
Már csak egy év, ezt már fél lábon is.
2020. szept. 25. 15:12
 5/52 anonim ***** válasza:
89%
A szakdolgozatról mi sem kaptunk egyéb információt, mint hogy minimum hány oldalas legyen. A formáját stb. már a korábbi években megírt rengeteg 15 oldalas szemináriumi dolgozattal begyakoroltuk.
2020. szept. 25. 15:19
 6/52 anonim ***** válasza:
57%

Ne haragudj, de szerintem burokban élsz. Ha otthagyod, akkor mind az 5 eddigi felevedet ki kell fizetni. Ez barátok közt is milliós összeg.

Arról nem is beszélve, hogy mégis mik a terveid, hol fogsz elhelyezkedni?

A vilagvalsag elején vagyunk, rohadtul nincs munka, képzett, tapasztalt emberek is hónapokig keresnek. Egy felbehagyott egyetemmel, tapasztalat nélkül szerinted találsz normális helyet a mostani helyzetben?

Ezt a pár hónapot már kibirod szerintem.. Hidd el, hogy rosszabbul jársz, ha most otthagyod..

Én is sokszor fontolgattam egyetem alatt. Azóta túl vagyok rajta és egyáltalán nem bántam meg, hogy van diplomam és nincs visszafizetendo tandijam...

2020. szept. 25. 15:49
 7/52 anonim ***** válasza:
78%
És hol szeretnél élni egyetem abbahagyása után? Miből tartanád el magad?
2020. szept. 25. 15:50
 8/52 anonim ***** válasza:
79%

Nem lennék boldog. Én végig dolgoztam alapszak és meterszak alatt is, a mesternél ugyanígy óráról órára kellett készülni, szinte minden napra volt valami beadandó. Nehéz volt, de az élet ennél már csak nehezebb lesz.

Persze ha gyömorgörcse lenne az egésztől, akkor nem erőltetném. De ebben az esetben elvárnám, hogy keressen munkát, vagy találja ki, milyen szakmát szeretne tanulni. Egyetemi tanulmányokat a továbbiakban nem hiszem, hogy támogatnék.

2020. szept. 25. 15:57
 9/52 anonim ***** válasza:
80%
Lekerülnél diplomás státuszból segédmunkás státuszba. Ha szakmát akarsz, kemény százezrekért be kell iratkoznod egy szakgimnáziumba, mivel az OKJ-kat megszüntetik. Semmi értéke nincs az abbahagyott egyetemi tanulmányaidnak. Sőt, ha kiderül, úgy fogják fel, hogy ha ott nem tudtál kitartani, munkaerőnek sem lehetsz kitartó, fel sem vesznek. És valóban: tudomásom szerint vissza kell fizetned az abbahagyott állami oktatásod költségeit is. Illetve a szüleidnek kell visszafizetniük, hiszen te munkanélküli leszel egy ideig, szakma nélkül. Én biztosan nem tudnék ekkora összeget kifizetni.
2020. szept. 25. 16:06
 10/52 anonim ***** válasza:
88%
A reggeli hányás terhesség jele is szokott lenni. Csak szólok.
2020. szept. 25. 16:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!