Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok ilyen helyzet...

Hogy reagálnátok ilyen helyzetben? Az anyám kibeszetle a mentális gondjaimat az új barátjának es azt, hogy öngyilkos akarok lenni, ahelyett, hogy az en pártomon állt volna, mikor a pasi engem szapult.

Figyelt kérdés
Mindezt úgy, hogy közben feléd semmilyen aggodalmat nem mutat, olyan, mintha fel sem fogná, hogy halmozottan mentális beteg vagy, de amikor egy kiborulásodnak a fültanúja az új pasija, utána végig rólad beszél vele a hátad mögött, elmondja neki, nagy drámaian, hogy nem akarsz élni, majd végig a pasi mellett all, miközben ő szidalmaz, úgy, hogy semmit nem tud rólad? Bipolaris vagyok es borderline, nincs senkim, szakemberek eddig nem segítettek. Egyszerűen hihetetlen volt latni, hogy e elmondja neki a legbelsőbb magánügyeimet, de mikor en beszélek vele, akkor meg olyan, mintha fel sem fogná, hogy mi van velem. Most is ez jár a fejemben, es inkább ide írok, minthogy neki felhozzam, mert csak az lesz a válasz, hogy “mar megint kezded?” Fogalma sincs arról, hogy mi az a bipolaris depresszió, a borderline, vagy a kenyszerbetegseg, de az új pasijanak,(akit milliószor jobban imád, mint engem), így kibeszél. Még csak a neten sem hajlandó utána nézni ezeknek a betegségeknek. Pedig mar az apám is nagyon beteg volt es meg azt sem látja, hogy tőle örököltem a hajlamot.
2020. szept. 16. 17:52
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Ennél azért sokkal árnyaltabb a dolog. En 90 százalékban visszafogom magam vele kapcsolatban. Van, hogy hónapokig nem is lát es nem is beszélünk. Inkább beveszek több xanaxot, csak hogy ne kezdjek el vele veszekedni. Minden nap jönnek a duhrohamok, ezeket szinte mindig visszafojtom, pont miatta.

De ő egesz életében érzelemmentes volt velem, nem csak azóta, mióta mar nagyon látszik rajtam a betegség. Az új pasijat viszont imádja, sokkal jobban mint engem.

Szeretni sem lehet egy ilyen embert? Gyilkosokat látogatnak a börtönben az anyjuk... a gyerekét minden normális embernek imádnia kellene. Neki kellene az elsőnek lenni.

Egyébként ő rengeteg indokot ad nekem arra, hogy elveszitsem a fejem, ennek ellenére nagyon visszafogom magam.

Arról nem is beszélve, hogy ő ment hozza a total beteg apámhoz, ő nem lépett, mikor megnyomoritotta az életünket es most csodálkozik, hogy beteg vagyok.

Ez az “álljálmále” megint nagyon “prolis” es felesleges megjegyzés.

2020. szept. 16. 19:49
 12/22 anonim ***** válasza:
38%
Mit vársz el anyukádtól? S ha nem lesz?
2020. szept. 16. 19:56
 13/22 anonim ***** válasza:
54%
Gondolom te is egész életedben voltál ilyen. Ezért határolja el magát érzelmileg. Egy borderlinenek pedig piszok könnyű okot adni a dührohamra. Szerintem se menjünk bele, hogy egy nyamvadt ásítás is lehet ok például. Éltem együtt borderline emberrel, hadd tudjam már, hogy micsoda szörnyeteg tud lenni úgy, hogy közben szentül hiszi, hogy ő valójában az áldozat. Nekem is apám volt az. Ismerem.
2020. szept. 16. 20:49
 14/22 A kérdező kommentje:

Fentebb leírtam mar, hogy gyerekkoromban semmi gond nem volt velem. Egy par eve kezdett jobban kijönni rajtam. Másrészt egy anyának soha a büdös eletben nem szabad érzelmileg elhatárolódni a gyerekétől. Milyen felfogásod van neked?? Remelem soha nem akarsz gyereket. Ami engem felingerel, az pl. az, hogy a pasija sokkal fontosabb neki, mint en. Eleve ilyen típus.

Egy ásítas felingerel? Pont nem. Sőt, ha összetörik valami, ha kiborul valami, engem ezek a dolgok tejesen hidegen hagynak. Őt pont nem. En a fontos dolgokra figyelek. Ne ismerd mar jobban látatlanban a helyzetünket.

2020. szept. 16. 20:59
 15/22 anonim ***** válasza:
31%
Na ha meg nem ismerjük, akkor mi a fenének szóljunk hozzá?
2020. szept. 16. 21:01
 16/22 anonim ***** válasza:
31%
Mirci, te vagy az? :D
2020. szept. 16. 21:17
 17/22 anonim ***** válasza:
26%
Jaj, legalább magadnak ne hazudj, kérlek. Olyan gyerektől, aki borderline, sajnálom, de Teréz anya is elhatárolódna érzelmileg, mert mérgező. Ne magyarázd a bizonyítványt, aki nem ismeri a betegséget még talán el is hiszi neked. Ő most akadt ki, és nem sírógörccsel, meg dührohammal, hanem csak beszélt a párjával az érzéseiről. Ez nem árulás, csak sajnos veled kapcsolatban tojáshéjon jár az ember. Ami kimerítő mentálisan. Ugyan hadd találjon már valakiben megnyugvást. Ennyit engedj meg neki szerintem, ha már magadnak megengeded, hogy az esetek "10" százalékában meg olyan legyél, amilyen.
2020. szept. 16. 21:35
 18/22 A kérdező kommentje:

Milyen érdekes, hogy itt az összes “borderline szakértőnek”ugyanannyi zöld pipaja van... ennyire kényszeres vagy? Egyébként meg ha a gyerekből borderline lesz, az javarészt a szülő hibája. Nem beszélt a pasijaval az érzéseiről, hanem együtt szidalmazta a 25 éves lányát egy olyannak, akit ismert fél éve, de ettől függetlenül ő mar a világ közepe.

Egy normális szülő pedig nem elhatárolódik a beteg gyerekétől, hanem megpróbál neki segíteni, mivel ő a szülő, ő az idősebb es ő vállalt gyereket.

2020. szept. 16. 21:44
 19/22 anonim ***** válasza:
75%
Kíváncsi vagyok, hadd kérdezzem meg, milyen segítséget várnál el a külvilágtól, anyukádtól?
2020. szept. 17. 03:40
 20/22 anonim ***** válasza:
A pasit szereti, téged meg nem tud. Attól még ez van. És attól, hogy homokba dugod a fejed, még te is tudod, hogy mi vagy. Amikor épp meg akarsz halni, hogy azzal zsarold az embereket, még te magad is tudod éppen. Szánlak a betegséged miatt, de attól még az vagy, ami.
2020. szept. 17. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!