Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy a szüleim megvetté...

Jogos, hogy a szüleim megvették neki a lovat? Nagyon féltékeny vagyok.

Figyelt kérdés

16/L vagyok, van egy 15 éves húgom. Mindketten lovaglunk, én három, ő hét éves kora óta. Engem komolyabban foglalkoztat a dolog, nem csak hobbi szinten, szeretnék felnőttkoromban edző lenni. Jelenleg díjlovas rajtengedélyem van és készülök az ugróra. A húgom soha nem versenyzett, nem is akart, ugrani sem ugrott soha, egyszerűen nem érdekli. Nekem úgy tűnt, ez neki csak hobbi.

Eddig kettőnknek bérelték a szüleink a lovarda egyik lovát, felváltva lovagoltunk rajta. Nekem régi álmom egy saját ló, megdolgozom érte, rendszeresen lovaglok és babysitterkedek (11 éves korom óta), hogy meg tudjam majd venni a szükséges felszereléseket, ha arra kerül sor. Erre a húgom egyet vakkantott, hogy lovat szeretne, nekiálltak keresni. Megtalálták a tökéletes lovat, kipróbálta, jó volt, megvették neki. De nem csak ilyen hobbiló, egy 9 millió (!) Ft-os ugróló. Megvettek neki minden szükséges felszerelést is. Nekem továbbra is bérlik a lovardai lovat, de egy másik lánnyal közösen, aki szintén versenyzik, vagyis már versenyen is ketten leszünk rajta. Azt mondták, hogy fel sem ülhetek a húgom lovára, egyszer sem. Egy ismerősöm a testvérével közösen kapott lovat, szerintem ez korrekt.

Igen, irigy vagyok. Nagyon.

16/L

2020. szept. 16. 15:35
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
95%
Már megbocsáss, de a szüleid valami szektába járnak? VAgy mi ez a semmit nem adunk kölcsön egymásnak szabály...?
2020. szept. 16. 21:47
 42/55 A kérdező kommentje:
#41 Nem. Én sem értem, miért. Mindketten megkaptunk mindent, amit akartunk (mármint a kisebb dolgokat), ezért ez a mániájuk, hogy akkor kérj te is olyat, de ne kérd el a másikét.
2020. szept. 16. 21:52
 43/55 anonim ***** válasza:
96%
Hát elég ostoba szabály, én még életemben ilyet nem hallottam....
2020. szept. 16. 22:02
 44/55 anonim ***** válasza:
96%

Most így elképzeltem, ahogy a szüleid komolyan előadják a 15 éves lány, kilencmilliós ló, és a "megdolgozott érte" fogalmakat. Sajnos csak azért nem nevettem rajta, mert komolynak igazán gáznak tűnik. :/

Hát, szívből sajnállak kérdező, pedig itt nincs esély arra, hogy bárki kilencmilliós ajándékot kapjon, de azt hiszem, nem cserélnék veled. De a húgoddal sem. :/

2020. szept. 16. 22:04
 45/55 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ez egyébként nem is irigység vagy féltékenység, hanem egy nagy igazságtalanságon való jogos felháborodás.

A "szabály" is meglehetősen abnormális így a 21. században, amikor pont hogy a fogyasztás észszerűsítése lenne a cél. Ez nem azon múlik, hogy megengedhetem-e magamnak, hanem agyilag felfogom, hogy nem célszerű mindenből mindenkinek venni egyet, ha nem használjuk állandóan. Ahogy írsz, abból gondolom hogy jó neveltetést kaptál, valószínűleg a szüleid is tanult emberek, úgyhogy nem lenne akadálya annak hogy gondolkodjanak, bár most úgy tűnik, hogy több fronton sem gyakorolják ezt a tevékenységet. Atyaég... szóval ha az egyik gyerek kér valamit, a másik meg csak kipróbálná, akkor vegyek egyet neki is? Képzelem, mekkora pazarlás megy nálatok.

2020. szept. 16. 22:15
 46/55 anonim ***** válasza:
100%
A szüleidnek mintha az lenne célja,h.megutáljátok egymást a húgoddal.
2020. szept. 16. 23:00
 47/55 Savlekotő ***** válasza:
85%
És majd csodálkoznak itt is miért gyűlöli később szerencsétlen a saját húgát,letették az alapokat.. Meg jönnek kérdezni mit csináljunk h a lányaink ki jöjjenek egymással később..
2020. szept. 17. 00:44
 48/55 anonim ***** válasza:
93%
A mi lovardánkban hasonló történt. A szülők részéről ez gusztustalan húzás, ez a véleményem.
2020. szept. 17. 05:03
 49/55 anonim ***** válasza:
18%

Örülj neki, hogy ennyire jól megy a szüleidnek, el van intézve az egesz kis életed... plusz van egy húgod is, magányosnak sem kell lenned.

En meg erre vagyok kva irigy.

Egyébként a szüleiddel vmi nagyon nem stimmel.

2020. szept. 17. 07:38
 50/55 anonim ***** válasza:
100%

Elárulod, hogy hol tartjátok a lovat? Mármint nem a cím èrdekel nyilván, hanem hogy milyen helyen.

Én csak azt nem értem, hogy az eladó hogy adhatott el kvázi egy 15 éves GYEREKNEK egy olyan lovat, akinek valóban nem elég az, ha heti 2 nap 1 órát bénázik a hátán valaki.

Meg ne haragudj, de egy hobbilovaglásra elég egy 1 millás ló is, felesleges volt ilyen drága. Olyan, mintha nagyzolási mániájuk lenne vagy nem is tudom. Valami nem stimmel a szüleiddel.

A húgoddal meg ha jóban vagytok, ne hagyjátok, hogy egymás ellen fordítsanak titeket!

2020. szept. 17. 08:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!