Nővéremnek minden babacuccot megvettek újonnan, majd nagy
kegyesen felajánlják hogy féláron megvehetem?
Figyelt kérdés
Nagyon haragszok rájuk, a szüleimre. Nővéremnek a babakocsitól kezdve mindent megvettek. Most 2 évvel később az én babámnak meg nem vesznek semmit, hanem folyamatosan felhív Anyám hogy meg tudjuk venni féláron a nővérem babakocsiját, meg minden szirszrját. Amikor visszautasítom, akkor meg azzal jönnek hogy aki anyagi gondokkal küzd az ne válogasson, milyen jó ez a fél ár! Engem állítanak be telhetetlennek, aki nem fogadja el a kedves nővére segítségét!
Én vagyok a hülye hogyha a szüleink ingyen adták neki, akkor az lenne a minimum hogy nekem is ingyen adja oda? Azt nem is említem, hogy szerintem másoknál a kisebb testvér babája is kap cuccokat a nagyszülőktől ingyen. Nem csak árkedvezményt a használtra.
Az nem fair hogy bármit is elvársz, hisz a te döntésed hogy gyereket szulsz, akkor az anyagiakat is teremtsd meg hozza. Az viszont fair lenne hogy ha már ő ingyen kapta, neked is ingyen adja oda, ha annyira neked akarja adni. Ha nem, mondd meg neki adja el jofogason ismeretlennek, így annyit kérhet amennyit akar. Ha viszont a tesójának adja es ő is ingyen kapta, nekem nem lenne pofám pénzt kerni tőle. Ha ennyire pénzezni akar adja el masnak.
2020. ápr. 10. 12:35
2/15 anonim válasza:
Megmondod nekik,hogy baromira rosszul esik,hogy amit a nővérednek ajándékba adtak azt most neked pénzért kínálják. És ha ekkora különbséget tesznek közöttetek akkor inkább tartsàk meg maguknak mert szàmodra megalázó,hogy amit másik unukának ingyen adtak azt akarják a te gyerekednek eladni. Majd rájuk rakod a telefont.
2020. ápr. 10. 12:45
3/15 anonim válasza:
Most mit csináljátok itt a p..tokat?Ha veletek történne ugyanez ,nyilván nektek nem esne rosszul,mi a f.t kell bunkónak lenni,tök érthető,hogy ahol az egyik gyereket támogatják,ott a másik is számít rá és nem elvárja!
2020. ápr. 10. 12:47
4/15 anonim válasza:
Közölném tesómmal, hogy én aztán igazán nem várom el tőle, hogy miattam anyagi kár érje, és biztatnám, hogy adja el idegeneknek jó magas áron. Nem tudom, el lehet-e udvariasabban küldeni valakit a p*****a.
Ha megszületik anyámék új unokája, az én gyerekem, a rokonság csak jegy ellenében láthatná. Idősávos lenne a jegyárusítás: amikor nem akarok találkozni velük, akkor a normál ár ötszöröse lenne a tarifa. Ja, és megmondanám nekik, hogy az idegenek dupla áron látogathatnak meg, a rokonságnak olcsóbb (a 8. sortól hátrafelé) a gyerekem megtekintése.
2020. ápr. 10. 13:00
5/15 A kérdező kommentje:
2,3: mire megyek ezzel?! Hogyan jön ez ehhez?
Adja el akinek akarja csilliárdokért a cuccait. Engem az zavar hogy felhívnak, benyögik az árkedvezményt, majd az elutasítás után én vagyok a luxus igényű és finnyás. Még én vagyok a rossz, akinek semmi nem elég. Mindent meg fogunk mi venni magunktól! Anyagi gondjaink annyiban vannak mint mindenki másnak! Minden belefér, csak olcsóbb, mint a legtöbb embernek. Az említett babakocsi 200 ezer forint volt, mi 40-50-ért fogunk venni. Nem veszem meg 100-ért a használtat amire a szüleink adták a pénzt.
2020. ápr. 10. 13:07
6/15 anonim válasza:
Szerintem sem elvárás ez a kérdező részéről. Nekem is rosszul esne ez az egész, nem is kicsit. Abszolút nem a pénzről meg anyagiakról van szó, de ez azért milyen viselkedés már. Nem vagyok követelőző ember, 16 éves korom óta dolgozom, hogy a családom, szüleim válláról levegyem a terhet, illetve támogathassam őket amennyire lehet. Jelenleg sem egy munkahelyen dolgozom ezért. Alapból sosem szerettem más pénzét költeni,csak a magamét esik jól. De ha velem így viselkednének a testvérem meg szüleim én lehet nem is beszélnék velük amíg ezt át nem gondolják.
2020. ápr. 10. 13:30
7/15 anonim válasza:
Ezt nagyon gyökér dolognak tartom,de főleg az anyád részéről,hogy van pofája felhívni téged,hogy vedd meg pénzért amit ő már egyszer ajándékba adott a másik unokájának. Én se adnék ilyen felajánlásèrt egy forintot se! Sőt elküldeném a búsba,hogy ezentúl foglalkozzon csak a másik unokájával,titeket még felejtsen el!
2020. ápr. 10. 13:48
8/15 anonim válasza:
Ha ez a történet nem kamu, megszakítanám velük a kapcsolatot és többet feléjük sem néznék. Elég abszurd egy történet, az biztos... Egyébként mi a kérdésed pontosan? Mert leírtad hogy mi a helyzet és azt válaszolót pedig írt neked értelmes megoldást, abba meg belekötöttél.
2020. ápr. 10. 14:42
9/15 anonim válasza:
Bár valóban az lenne a fair, ha neked is vennének, nyílván ha amúgy a használt cuccoknak nincs bajuk, akkor igazából felesleges pénzkidobás lenne újat venni... De akkor legalább azt ingyen kéne oda adni.
Ez nagyon felháborító, hogy tőled pénzt várnak el, míg a nővéredet rámogatták.
Különösen, -hogyha esetleg nem is jó a kapcsolatotok-, itt nem elsősorban rólad, hanem a gyerekedről van szó, aki még biztosan nem követett el ellenük semmit.
2020. ápr. 10. 14:48
10/15 anonim válasza:
Én is ki lennék akadva, nekem is rosszul esne, de ha rászorulok, akkor inkább megveszem féláron, mint, hogy ne legyen, mikor kell azért mert sértődözök vagy dupla annyiért kelljen megvennem. Ettől még nyilván rossz érzés lehet és nem igazságos, de az élet ilyen. Pláne azok után ami most zajlik a világban örülnék neki, hogy ez a legnagyobb problémánk, de legalább egészségesek vagyunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!