Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lesz a kötelező misére...

Mi lesz a kötelező misére járásból?

Figyelt kérdés

Én amíg le nem érettségiztem, jártam misére a szüleimmel, nem kérdőjeleztem meg hogy ne menjek. Persze hogy megszokásból, sosem láttam értelmét és minél több ember ismertem meg akinek volt köze a valláshoz, annál jobban elment a kedvem (sajnos nem csak ettől, hanem az élettől is). Aztán amikor már nem voltam otthon nem mentem többet.

Most van egy testvérem aki 13 éves, megkérdezte a szüleimet hogy miért kell misére járni? A válasz az volt: "Azért, mert. Bérmálkozó leszel és misére jársz."

Milyen szülők ezek? Nem látják hogy ennek semmi értelme nincs? Ha akarnának se tudnának érvelni mellette. A testvérem ráadásul hasonlóan gondolkodik mint én. Mondhatni ő gondolkodik, meg előbb kezd lázadni. Nekem is ezt kellett volna, de most már mindegy. 26/F

2020. szept. 13. 18:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
64%
Nem kell érvelniük. A vallás a hiten alapul.
2020. szept. 13. 18:20
 2/20 A kérdező kommentje:
#1 Igen ezt tudom én is, de mivel mi a testvéremmel szoktunk gondolkodni is, nem fogjuk megérteni, mert amit éreznek azt csak ők érzik és nem a valóság. Azt sajnálom, hogy ahogy ő fel fog nőni, egyre jobban eltávolodik majd érzelmileg tőlük, ami az én tapasztalatom alapján, elég szar érzés.
2020. szept. 13. 18:23
 3/20 anonim ***** válasza:
66%
Na és mi a kérdés? Vallásszabadság van. Ha ők hisznek, az ő dolguk. Ha ti nem hisztek, az a tietek. Az öcséd jár a misére amíg kiskorú. Ennyi.
2020. szept. 13. 18:24
 4/20 A kérdező kommentje:
#3 Az a kérdés hogy mi lesz ebből szerintetek? Jobb lesz neki vagy rosszabb?
2020. szept. 13. 18:26
 5/20 anonim ***** válasza:
33%
De hiszen ott van az érvelés: Azért kell járnia, mert bérmálkozó lesz. Ha nem jár, akkor nem kap pecsétet, nem lehet bérmálkozó. Hogy a vallásnak van-e értelme, ezen kár vitatkozni, az viszont tény, hogy templomi esküvőt, csak hívők kaphatnak, tehát van értelme templomba járatni a gyereket, mert lehet, hogy pont kapóra jön majd 10-20 év múlva, hogy járt templomba.
2020. szept. 13. 18:28
 6/20 anonim ***** válasza:
56%
Van gyorstalpaló is esküvő előtt, te nagyon okos! Semmi értelme az egésznek. Csak a hülyék megvezetésének egyik ősidők óta bevált módja. De engem az sem érdekel ha az ufókban hiszel! Én betiltanám hogy gyerekeket félreneveljenek, sőt megrontsanak! Majd felnőtt korában mindenki eldönti hogy mit akar!
2020. szept. 13. 18:33
 7/20 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem sem lesz tőle semmi "baja". Nekem is volt egy korszakom kamaszként, amikor voltak kétségeim a hit felől, de templomba járni akkor is jó volt. Volt, hogy nem is igazán figyeltem a szertartásra, de az az idő akkor is az "enyém" volt, elgondolkodtam ezen-azon (sokszor olyasmin, amit ott tapasztaltam / hallottam), összességében úgy érzem, hogy "gazdagabb" lettem tőle.
2020. szept. 13. 18:34
 8/20 anonim ***** válasza:
47%

Szegényebb nem lesz tőle, így legalább sokkal tudatosabban tud majd dönteni, hogy hisz-e, ha igen akkor miben.

A szüleid pedig persze, hogy erőltetik, hiszen vallásos nevelesben részesítettek mindkettőtöket aminek ez is része, a vallásos nevelés pedig az ő hitük része.

Egyébként pedig, a biblia ismeretét mindenkinek kötelezővé tenném (nem a vallással való egyetértést!),jelenleg a legolvasottabb könyv a világon, illik ismerni.

2020. szept. 13. 18:45
 9/20 anonim ***** válasza:
75%
Elég szomorú, hogy még mindig itt tartunk a 21. században.
2020. szept. 13. 18:51
 10/20 Savlekotő ***** válasza:
77%

Nekünk kötelező volt a hittan is,sok minden kötelező volt, mégis ateista vagyok,semmi köze a misére járásnak a hívőséghez,főleg ha csak ráerőltetik ezt valakire ő meg elmegy de leszarja amit ott hall,azt sajnos nem tudják erőszakkal senkibe bele tuszkolni akinek vagy minimális agya,18 év utána meg el lehet távolodni elmebeteg hit gyülekezetesektől,jehova tanúitól is..

70F

2020. szept. 13. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!