Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek adjam vissza neki?

Szerintetek adjam vissza neki?

Figyelt kérdés

Van egy nővérem mindketten mar felnőttek vagyunk nővérem lassan 30 éves és egy háztartásban elunk szulonknel. Nővérem és van pasija es ott is lakik. Dolgozik de otthonra sem ad le nem vásárol nem megy le a boltba mindegyiket en vagy a szüleim csinaljak meg o csak fogyaszt.

A lényeg az hogy a noverem rosszindulatú velem nagyon es elég nehezen viselem mar. Amit ma mondott azzal pedig nem tudok mit csinálni. Van neki szep kártyája es volt rajta a vendéglátás alszamlajan 40 ezer Ft. Mivel mar nem kap szep kartyat ezért nem is foglalkozik vele de abból rendeltem otthonra néhányszor kaját mindenkinek mert ő nem tud. Viszont ma azt mondta hogy ő erről nem tudott pedig oda is adta a kártyát a szüleinknek hogy fizessem ki ot készpénzben mert különben feljelent. Na most tehat ki kell fizetnem készpénzben azt a 40 ezret mert abbol vettük a kaját miközben a szep kartyat nem is lehet keszpenzze tenni? A szep kartya az egy cafeteria plusz én adok le itthon amiből o is eszik. A szüleim azt mondtak hogy ok ezzel nem foglalkoznak. Most tehat fizessem ki neki mert azt mondta hogy feljelent? Erre mit mondjak?

28/f

2020. szept. 13. 12:51
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Utolsó: Igen ez így van. Ő is ugyanúgy evett belőle ami abból lett véve. Felajánlottam neki hogy amit lehet vele fizetni Szép kártyával azt fizetem neki de neki ez nem opció neki még mindig készpénzben kell ami már átment zsarolásba meg fenyegetésbe amit már írtam. Ha nem élnénk egy háztartásban akkor más lenne a helyzet. Én sajnálom hogy ilyen családba születtem de hát senki sem választja meg hogy hova születik.
2020. szept. 13. 20:49
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

“ hát senki sem választja meg hogy hova születik.”

Azt viszont igen, hogy 28 évesen hol lakik

2020. szept. 13. 20:53
 33/37 anonim ***** válasza:
🙏Ropogós forintban fizesd vissza🙏
2020. szept. 13. 20:56
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Meg mindig nem valaszoltal a kerdesekre, ergo ez egy kamu troll kerdes egyertelmu!
2020. szept. 13. 21:05
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
2 életképtelen 30 éves óvódás.. 🤦‍♀️
2020. szept. 13. 21:34
 36/37 anonim ***** válasza:
35-ös, a szülők se fejlettebbek érzelmileg
2020. szept. 13. 22:12
 37/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

1.) Ha Szép kártyával rendeltetek interneten, arról e-számla érkezik, valszeg a nővérkéd e-mail címére. Követeld tőle a számlákat. Mond neki, hogy fizetsz, ha átküldi neked az összest. Addig mondogasd neki, amíg meg nem szerzed.

2.) Számolj össze mindent, amit ő és a férje evett meg. Azt szépen vond le az összegből. Azután számold össze mindazt, amit a szüleitek ettek meg. Ezt felezd meg, és a felét vond le az összegből. (Így felesben álljátok a szüleitekét, ami szerintem korrekt.)

3.) A levonások után nem sok marad a 40 e-ből. Ezt a pénzt csengesd ki és tedd mellé kinyomtatva azokat a számlákat, amiket levontál. (Ahol feleztél, ott írd rá tollal. Ahol egy számlán van mindenkié, szintén. Ahol nem emlékeztél biztosan, ki mit evett, kerekíts nagyvonalúan, így se sok marad majd, amit kifizetsz.)

4.) Miután korrekt módon visszaadtad neki a jóval kevesebb pénzt, mint amire ő számít, ki fog kelni magából. Ekkor állj rá a beakadt lemez stratégiára, vagyis higgadtan ismételgesd, hogy nem fizetsz többet! Ha feljelentéssel fenyeget, mond neki, tegye. Nem fogja megtenni amúgy, mert valószínűleg nem hülye, csak baromi kapzsi. Miután már nálad az összes számla, nem rúghatna labdába és ezzel tisztában lesz.

2020. szept. 14. 00:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!