Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek adjam vissza neki?

Szerintetek adjam vissza neki?

Figyelt kérdés

Van egy nővérem mindketten mar felnőttek vagyunk nővérem lassan 30 éves és egy háztartásban elunk szulonknel. Nővérem és van pasija es ott is lakik. Dolgozik de otthonra sem ad le nem vásárol nem megy le a boltba mindegyiket en vagy a szüleim csinaljak meg o csak fogyaszt.

A lényeg az hogy a noverem rosszindulatú velem nagyon es elég nehezen viselem mar. Amit ma mondott azzal pedig nem tudok mit csinálni. Van neki szep kártyája es volt rajta a vendéglátás alszamlajan 40 ezer Ft. Mivel mar nem kap szep kartyat ezért nem is foglalkozik vele de abból rendeltem otthonra néhányszor kaját mindenkinek mert ő nem tud. Viszont ma azt mondta hogy ő erről nem tudott pedig oda is adta a kártyát a szüleinknek hogy fizessem ki ot készpénzben mert különben feljelent. Na most tehat ki kell fizetnem készpénzben azt a 40 ezret mert abbol vettük a kaját miközben a szep kartyat nem is lehet keszpenzze tenni? A szep kartya az egy cafeteria plusz én adok le itthon amiből o is eszik. A szüleim azt mondtak hogy ok ezzel nem foglalkoznak. Most tehat fizessem ki neki mert azt mondta hogy feljelent? Erre mit mondjak?

28/f

2020. szept. 13. 12:51
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
91%
hol akar feljelenteni? a rendőrök kiröhögik..
2020. szept. 13. 13:00
 2/37 anonim ***** válasza:
95%

És most mi mit mondjunk?

Egyrészt nagyon szomorú, hogy ezt nem tudjátok egymással megbeszélni, családon belül ( a szülők hozzáállását sem értem).

Másrészt csak a Te oldaladat ismerjük - nem tudjuk, a másik fél hogy látja ugyanezt.

Azt meg már rég meg kellett volna beszélni, hogy ha a nővéred pasija ott lakik, ott eszik, és dolgozik, akkor addjon bele valamennyit a rezsibe és a kajába. Jut eszembe: a nővéred dolgozik?

2020. szept. 13. 13:04
 3/37 anonim ***** válasza:
37%

Felrovod a nővérednek, hogy a szülőkkel lakik majd 30 évesen, miközben te szintén a szülőkkel laksz majd 30 évesen. Az hogy te adsz a szüleidnek pénzt ő meg nem, az a szüleid dolga/döntése, velük kell ezt lemeccselned.

A szép kártyát meg a szüleidnek adta, nem neked, tehát az engedélye nélkül használtad, ergó loptál tőle. Add vissza neki a pénzt, a továbbiakat meg a szüleiddel beszéld meg.

2020. szept. 13. 13:07
 4/37 A kérdező kommentje:
De szep kartyat nem lehet készpénzzel tenni. Az cafeteria. Én úgy adom vissza hogy én állom a saját kerestemből az ételt es amit akar amit szep kártyáról lehet fizetni az kifizetés készpénzben de mint készpénzt úgy kéri. O dolgozik meg en is de ő nem ad le itthon azzal az indokkal merthogy lakásra gyujt de mar több éve ezt mondja. Én adok le itthon es a hazimunkakban is részt veszek de ezt a szülők sem értékelik es ez megy rá az egészségedre ez a lelki terror.
2020. szept. 13. 13:14
 5/37 anonim ***** válasza:
100%
Tehat bazari majomnak nez az egesz csaladod...koltozz el, allj a sajat labadra es kesz, amugy se artana 28evesen.
2020. szept. 13. 13:18
 6/37 A kérdező kommentje:
Ez igaz de én se állok jól anyagilag hogy vegyek egy lakást. Nincs önerőm se millióim de én adok le itthon a kerestem 50 %-at.
2020. szept. 13. 13:20
 7/37 anonim ***** válasza:
81%
Jah tehát eleve eszed ágában nem volt visszaadni, csak azért írtad ki a kérdést, hogy nekiálljunk habzó szájjal szidni a nővéredet. Ha nem tetszik a rendszer, költözz el.
2020. szept. 13. 13:22
 8/37 anonim ***** válasza:
71%
Albérlet is van a világon
2020. szept. 13. 13:25
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

Anya, apa, úgy érzem 28 évesen ideje a saját lábamra állnom, így a következő 2-3 hónapban nem adnék le pénzt, hanem félretenném kaucióra, már keresem is a megfelelő albérletet.

Hajrá!

2020. szept. 13. 13:26
 10/37 anonim ***** válasza:
Leadod a kereseted felet??? Hát amikor én meg a szüleimmel éltem akkor úgy csináltam,hogy a rezsi egy harmadát leadtam plusz 5000 forint kaja pénz, de ezen felül gyakram vásároltam be mind etelt mind háztartáshoz szükséges dolgokat.azert az 50% elég soknak tűnik habár nem tudhatom mennyit keresel
2020. szept. 13. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!