Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem nézi meg, ha...

Anyám miért nem nézi meg, ha már nem hiszi el?18

Figyelt kérdés

Szerdán KRESZ vizsgám lesz és az előbb három órán keresztül gyakoroltam az előírt oktató program segítségével, ami az időt méri. Addig anyut megkértem, hogy ne zavarjon, ne jöjjön be a szobába.(egy szobában vagyok vele, mert apu "horkol", így ő van egyedül külön szobában) Ha anya bejön akkor mindig az van belőle, hogy szól a tv, ő meg alszik/telefonozik, szóval nem azt nézi, de lecsukni nem lehet, szóval elég zavaró. Ha meg nem megy a tv akkor fél percenként beledumál valamibe.

Jó, anyám nem jött be, kivételesen tényleg nem zavart, ha már megkértem rá. Befejeztem a gyakorlást, ő meg nagy megsértődve közli, hogy én tuti nem foglalkoztam három órát a KRESZ anyaggal, mert látta, hogy elérhető vagyok Messengeren. (Egy közös csoportban mindenki tartja a kapcsolatot az oktatóval, ha valami kérdés merül fel tanulás közben, szóval érthető, hogy miért voltam elérhető...)

Én mondtam neki, hogy jó akkor nézze meg, a program a gépen merte az időt. Nem, ő nem nézi meg... Ráadásul nem is szól most hozzám.

Ha nem hiszi el, hogy tanultam és duzzogni akár a semmin, akkor miért nem képes megnézni gépen, hogy, tényleg azt csináltam három órán keresztül? Egyáltalán miért olyan hihetetlen, hogy vizsga előtt három órákat tanulok egyben?

2020. szept. 12. 15:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%

Valszeg csak rajtad tolti ki a fusztraciojat, amit amugy apad okoz.

Vele aludni nem tud, nincs privat szferaja se, sajat szobaja ugye, te is kikuldted...mindenki csak eldobj, mindenhonnan elkell jonnie stb stb. Remelem erted, ilyenkor csak a nyugodt szep szavak hatnak.

2020. szept. 12. 15:06
 2/21 anonim ***** válasza:
75%
Anyád egy energiavámpír, szívja a véred, apáddal meg nem fekszik már le, azért a te lakrészedet használja. Rémes asszony.
2020. szept. 12. 15:07
 3/21 anonim ***** válasza:
12%
Másokat, főleg idegeneket, miért akarsz bevonni a játszmáitokba???
2020. szept. 12. 15:13
 4/21 anonim ***** válasza:
11%

"miért olyan hihetetlen, hogy vizsga előtt három órákat tanulok egyben?"

Gondolom, az előéleted miatt... 😇

2020. szept. 12. 15:28
 5/21 anonim ***** válasza:
94%

Engedd el.

Ne idegeskedj ilyeneken, ha nem hisz neked akkor az ő dolga.

Sok sikert majd a vizsgához, majd a vezetéshez és balesetmentes közlekedést! :)

2020. szept. 12. 16:00
 6/21 anonim ***** válasza:
98%

Be akart menni a szobába és nem mehetett, ez a baja.

Neurózist okoz ez a szobaelosztás, ahogy éltek.

Mindenkinek kéne legyen saját.

2020. szept. 12. 16:16
 7/21 anonim ***** válasza:
81%
A 3-as, 4-es az ügyeletes troll, hagyd figyelmen kívül, ezzel éli ki magát. Az összes kérdésbe beleszól, ugyanilyen romboló módon.
2020. szept. 12. 16:44
 8/21 anonim ***** válasza:
58%

#3-as vagyok, a #6-os leírta a triviális, de talán így is hasznos válasz.

u.i.: Nem vagyok troll.

2020. szept. 12. 16:52
 9/21 A kérdező kommentje:

Igazából anyám amióta az eszemet tudom velem van egy szobába, mert apám több műszak mellett nem akart felkelni hozzám, amikor kicsi voltam, így egyedül elfoglalta a nagyobb szobát. Aztán úgy volt, hogy hét évesen majd lesz saját szobám, anyuék egy szobába lesznek, mint minden normális gyereket nevelő pár. Aztán az különböző "indokok" nem jött össze. Aztán azért nem mert apám alkoholista lett 10 éves korom körül, amikor munkahelyet váltott. És akkor az volt az indok, hogy gimiben úgy is kolis leszek (akkoriban nem akartam, de inkább úgy döntöttem azóta, hogy az leszek, szóval most az vagyok), minek nekem külön szoba, ráadásul, hogy lehetek olyan önző, hogy elvárom anyától, hogy apámmal egy szobában legyen. Aztán apám 15 éves korom körül letette a piát, amikor ismét munkát váltott, azóta arra van fogva, hogy "horkol", meg minek nekem külön szoba, amikor úgyis 4-5 éjszaka egy héten úgyis koliba vagyok.

És ez anyáméknak "tökéletes". Apám elvan magának, igazából köszönő viszonyban vagyunk. Neki ez az állapot jó, semmi házi munkát nem kell csinálnia, mert anyám szerint, meg apu szerint is az a nők dolga csak. Szóval szinte mindent megcsinál anyu, meg néha én, amikor itthon vagyok, és anyám hagyja. Például én digitális oktatás mellett többet voltam itthon és segítettem. Apu ennek az időszaknak az első egy hónapjában kényszer szabadságon volt, ehhez képest sz*rt se csinált. Ehhez képest én voltam anyám által cseszegetve, hogy én semmit sem csinálok, holott segítettem neki, meg tanultam. Apám ehhez képest mit csinált egy hónapig, amíg kényszer szabadságon volt? Evett, aludt, tvzett. Felé anyámnak egy rossz szava nem volt, mert tőle már az is jó, hogy nem alkesz....

És ahogy látom, ez az állapot anyámnak is megfelelő, mert semmi érdemlegeset nem tesz ellene. Neki tökéletesen megfelel, hogy még egy dolog miatt tudja sajnáltatni magát, legalább ezt is be lehet vetni érzelmi zsarolásnak velem szemben.(Ami egyre kevésbé hat, dehát ez is egy indok arra, hogy milyen rossz gyereke van....)

Szóval én azt látom, hogy apámnak "jó", ott van anyám, aki megcsinál helyette mindent, és ráhagyja, hogy házimunkából nem veszi ki a részét. És anyámnak is "jó", mert legalább van még egy ok, ami miatt sajnáltathatja magát.

És én pl nem tudok annyit besegíteni, ha koliban vagyok hétköznap, és az csak látszat megoldás lenne. Egyszer úgyis elköltözök, lehetőleg minél hamarabb, és akkor ismét nem tudnék minden nap segíteni. Egyszer anyám is megöregszik, nem fogja bírni egyedül, ha már nem szeretik egymást apámmal, akkor sem az a fő baj, hogy anyagiak miatt sem lép egyik sem, hanem, hogy apám semmit nem csinál meg otthon. És ez idővel tarthatatlan lesz anyám számára is, ha mást nem a korából adódóan. Én meg nem rendelhetem alá az életemet az ő hülyeségeiknek, és ha így haladunk tovább, mint eddig, hogy évről évre rosszabb, akkor nem csak, hogy nem tehetem meg külön élet mellett, hanem nem is tenném meg...

2020. szept. 12. 17:04
 10/21 anonim ***** válasza:
77%

"hogy lehetek olyan önző, hogy elvárom anyától, hogy apámmal egy szobában legyen"

Egy normális férj-feleség kapcsolatban fel sem merülne, hogy ne együtt aludjanak.

A szüleid kapcsolata azonban abnormális, de ha nekik ez így kölcsönösen jó, akkor lelkük rajta. Te tényleg csak egyet tehetsz, ahogy le is írtad: mielőbb lelépsz otthonról és saját lábadra állsz.

2020. szept. 12. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!