Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg anyám,...

Miért nem érti meg anyám, hogy ez nekem jó?

Figyelt kérdés

Sokat készülök, hogy felvegyenek az egyetemre, magamtól tanulom a törit meg a magyart otthon. És régebben mindig mondtam anyámnak, hogy tanulnom kell, nem érek rá. És ebből ő azt szűrte le, hogy akkor én biztos egész nap a szobámban tanulok, reggeltől estig még hétvégén is. Pedig nem is egyszerre tanulom a magyart meg a törit. Jelenleg csak a törit tanulom, mindennap 1 anyagot tanulok meg, és veszek át, nem többet. Utána csak gépezek, meg filmezek, sorozatozok, mert 1 anyaggal megvagyok 1 óra alatt. Ez abból áll, hogy leírom a füzetembe, ami a könyvben van, utána meg csak átolvasgatom.

De anyám állandóan azzal jön, hogy minek ennyit tanulnom, felesleges, nem is biztos, hogy tudok belőle vizsgázni amit tanulok (hosszú sztori, akit érdekel privátban megírom). Hiába mondom neki, hogy csak 1 anyagot tanulok mindennap, mivel a szobámban vagyok ha nincs suli, akkor azt ő annak veszi, hogy tanulok. Tényleg nem szeretek a szobámból kimozdulni, meg van ott a kis világom. De ez nem azt jelenti, hogy csak seg*elek egész nap, este 10-ig. Mindig azt mondja, hogy kéne nekem vmi hobbi, de a sportot utálom, olvasni szeretek amit szintén a szobámban is tudok, és azt sem érti meg, hogy én mennyire imádom a törit & irodalmat, nekem ez a 2 a szerelem, és élvezem ha ezeket tanulhatom, nekem ez nem szenvedés. De szerinte az nem hobbi.

Szerintetek igaza van? Mit csináljak, hogy megértsen? Mondtam már neki többször is, hogy az egyetemre tanulok, most már inkább hallgat olyankor, de amikor először mondtam neki, azt mondta, hogy úgyse vesznek fel sehová, ebből lett is nagy balhé, azért inkább már nem szól, és most már nem is mondom neki inkább.

2020. szept. 9. 11:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
23%
Ez legyen a legnagyobb problémád
2020. szept. 9. 12:05
 2/18 anonim ***** válasza:
30%
Minél hamarabb húzzál ki a szobádból, és kezdj el élni, mert nem lesz ennek jó vége. Még csak nem is tanulsz, csak begubózol, hogy a "kis világodban" lehess. Ha valóban érdekelne a történelem, irodalom, akkor eljárhatnál könyvtárba, múzeumokba, színházba, irodalmi estekre, túrázni. Igenis kellene a szociális készségeidet fejleszteni, emberek között lenni, sportolni valamit, hogy ne a seggedet növeszd a számítógép előtt.
2020. szept. 9. 12:09
 3/18 anonim ***** válasza:
28%

Kettesnél a pont!

Nem is értem, hogy lehet így élni.

Anyadnak igaza van!! Mi lesz így belőled??!

2020. szept. 9. 12:18
 4/18 anonim ***** válasza:
68%
Ha az én gyermekem lennél, boldog volnék. Tudod mit akarsz mit szeretnél elérni. Nyugodtan tanulj tovább, ásd be magad abba ami számodra a legfontosabb. Remélem felvesznek az egyetemre. Ott már lesz lehetőséged mást is kipróbálni és kicsit élni, megnyílik előtted a világ a tudás által, rajtad fog múlni mit kezdesz vele. Anyukáddal pedig ne veszekedj, nem biztos h. ő átlátja Te mit szeretnél.Inkább beszélgess vele álmaidról, vágyaidról.
2020. szept. 9. 12:20
 5/18 anonim ***** válasza:
63%

Istenbarmai :D #2 az anyja vagy, vagy mi?

Teljesen fel van mindenki spanolva ezzel a szaros szociális készséggel, mert aki bele van bzulva a haverokba, meg a lógásba, az azt hiszi, hogy az a normális. Lehet, hogy van, akinek jót tesz az ilyesmi, de ha engem valaki arra erőltetett volna anno, hogy mindenképp szerezzek barátokat, meg mittudomén, agyon is vertem volna. Nincs szükségem szociális interakcióra, mert ahogy a kérdezőnek, úgy nekem is van egy saját világom, amiben tudom, hogyan érezzem jól magamat.

Ettől függetlenül van párom, de nincs szükségem szociális fejlődésre ahhoz, hogy jól érezzem magamat.

És igen, kedves kérdező, aki nem így gondolkodik, az nem is fogja megérteni. Talán valóban kimozdulhatnál gyakrabban akár sétálni, színházba, moziba, vagy konyvtárba, vagy esetleg hangszer, mint hobbi?

2020. szept. 9. 12:22
 6/18 anonim ***** válasza:
53%

Megértem anyukádat és bizony nem lennék boldog, ha így élnél.

Először is, nem egészséges, ha alig mész ki szabad levegőre. Másodszor: legyenek azért emberi kapcsolataid is. És az a kapcsolat, amikor találkozol valakivel, nem az, hogy telefonáltok egymással vagy cseteltek.

Egyensúlyt kell teremteni tennivalóink, időtöltéseink között. Szép, ha valaki elhivatott, keményen tanul rá, de a testi és lelki egészséghez hozzátartozik az is, amiket a válaszom elején írtam.

2020. szept. 9. 12:33
 7/18 anonim ***** válasza:
40%
Anyukádnak az nem tetszik, hogy egész nap a szobádban gubbasztasz. Egy nap 24 órából áll és te abból 1-et töltesz tanulással, ez semmi. Dugd ki egy kicsit az orrod, menjél ki levegőzni, sportolni, úgy a tanulás is jobban fog menni. Azt nem tudom anyukád miért baxtat a tanulással, mert te nem is tanulsz igazából csak elcseszed az időt. Ennél egy alsós gyerek többet foglalkozik a tananyaggal egy délután.
2020. szept. 9. 12:45
 8/18 anonim ***** válasza:
62%
Anyukád igazi örömgyilkos nem hallgass rá. Foglalkozz azzal ami örömet okoz. De esténként azért lemenehtnél egyet futmi hogy ne a fenekeden ülj egesz nap mert az nem túl egészséges.
2020. szept. 9. 13:30
 9/18 anonim válasza:
59%

Sok válaszadó nem gondol bele, hogy egy kis városban, faluban nincs túl sok program lehetőség a szabadban. Én is vidéken nőttem fel, hasonlóan a kérdezőhöz nekem is a szobámban meg volt mindenem amitől jól éreztem magam. Persze néha eljártunk osztálytársakkal sétalni, de velük sem éreztem magam igazán jól. Mindig különc voltam, nem a tucat zenék, filmek szórakoztattak, ezért nehéz volt a velem egyidősekkel beszélgetni. Felnőttként a fővárosban élek, van párkapcsolatom, sőt a munkatársaimmal, ügyfelekkel is megtalálom a közös hangot, annak ellenére, hogy tiniként nem fejlesztettem a "szociális készségemet".

Kedves kérdező, sajnálom, hogy édesanyád nem ért meg. Élj úgy ahogy neked jó, a saját életedben te vagy a legfontosabb, azt csináld, ami téged boldoggá tesz.

2020. szept. 9. 13:36
 10/18 anonim ***** válasza:
52%
Nincs igaza. Csináld ami boldoggá tesz. A többit meg tojd le
2020. szept. 9. 14:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!