Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Végtelenül haragszom a szüleim...

Végtelenül haragszom a szüleimre, hogy nem tanulhattam nappalin, nem adatott meg. El fog egyszer múlni?

Figyelt kérdés

17 évesen magamra hagytak a bátyámmal.

Keményen küzdöttünk, hogy munkát találjunk, érettségizzünk és főállású munka mellett elkezdtük az egyetemet.

Van egy kialakult egzisztencia, átlag fizetés, emellett csinálom a levelezőn most a mérnökit és végtelenül haragszom a szüleimre, hogy nem tehettem meg, hogy nappalis legyek, mert ott hagytak a kakiban minket (elváltak és mindkettőnek lett párja és pl. apám úgy költözött el, hogy nem tudom hol lakik, de anyám sem támogatott sose)

Sokkal nehezebb az egész.

Elmúlik ez valaha?

2020. szept. 7. 21:54
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
77%
Engem tíz hónapos koromban hagytak magamra, oszt mégis:) Nem utálom őket, illetve az anyámat, mert nincs semmilyen kapcsolatunk. Az utálkozás lerombol, az irigykedés is.
2020. szept. 8. 06:56
 12/28 anonim ***** válasza:
85%

-9-jogos a gyülöleted.főleg az ilyen látványos megkülönböztetésnél, mint amit tesód és közted tesznek.

-11- igen, alanyi jogon jár az ELtartás,kiskorúként mindenképp, de ha van miből, akkor utána is segitenie kellene minden normális szülőnek az ivadékát, ha már saját kedvére és örömére világra pottyantotta.Ha nem képes a feneke alá tolni legalább a lakhatást, akkor minimum segitse hozzá ahhoz a végzettséhez, amiből meg tud élni a gyerek.Ezt a jog is igy gondolja, nem véletlen, hogy a gyerektartást is addig kell fizetni, amig tanul a gyerek, akár egyetemen is, de 25 éves koráig mindenképp.

2020. szept. 8. 07:07
 13/28 anonim ***** válasza:
63%
és még annyi, hogy amit a környezetembeb láttam, abból leszürhető, hogy valóban csaki a haláluk után fogsz megnyugodni ,és elengedni ezt a problémát.
2020. szept. 8. 07:10
 14/28 anonim ***** válasza:
és megint én: bocsi, a tesó-dolgot egy másik esettel kevertem, itt mindkettőtöket pácban hagytak, már látom
2020. szept. 8. 07:13
 15/28 anonim ***** válasza:
67%

Mint írta már valaki, az utálat és a gyűlölet nem vezet semmire. Én is utáltam a szüleimet. Apám alkesz volt, anyám elvált tőle és lett egy új párja. Amikor nevelőapámmal vitás helyzet volt, anyám megmondta, nem fog kiállni mellettünk tesómmal, mert mi kirepülünk, ő meg nem akar egyedül maradni. Nem éreztem jól magam otthon, ezért belemenekültem egy rossz házasságba, ami 10 évet elvett az életemből.

Azóta felnőttként megtanultam másképp látni a dolgokat. Megbocsátottam anyámnak, azóta nagyon jó viszonyban vagyunk. Nem éri meg gyűlölködni. Az élet rövid.

2020. szept. 8. 07:27
 16/28 anonim ***** válasza:
35%
Egyreszt Meg kellene vizsgalni, hogy a szüleidnek mi volt az oka és mi a magyarázatuk erre a viselkedesre, Ök hogy nöttek Fel stb.. mársészt egy élet nem attól lesz sikeres és boldog, hogy mennyire tanult az illetö vagy mi a munkája. A Karrier nem mindegy igaz a kapitalizmusban ezt akarjak belénk sulykolni.
2020. szept. 8. 08:27
 17/28 anonim ***** válasza:
47%
Mármint nem lekicsinyleni szeretnem a problemadat. De nekem Pl. A lelki elhanyagolás a szülök reszeröl ami rosszul esne. De konkreten a föiskola a Magyar valosagban egy kivaltsag amit rengetegen nem engedhetnek Meg magzknak.
2020. szept. 8. 08:58
 18/28 anonim ***** válasza:
17-18 ás válasz-Na pontosan erre akartam én is rávilágítani, mikor a terápiát javasoltam.
2020. szept. 8. 10:25
 19/28 anonim ***** válasza:

Jogos a haragod, de ne engedd hogy felemesszen!

Probald a pozitiv oldalaz nezni, tudom eleg nehez, mert hasonlo cipoben voltam/vagyok.

De amit elertem es anelkul, hogy magamra maradtam volna soha nem valt volna valora, mert egy kis burokban nottem volna fel, vagy relativ kenyelemben nem csinaltam volna meg, mert nem lettem volna rakenyszerulve.

2020. szept. 8. 10:54
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Uristen 16-os. Az a mondat amit leirtal, hogy anyad mit mondott megmagyarazott jopar evet az eletembol.

Anyan mindig a pasijat helyezte elonybe. Valas utan a 2. hapsijahoz ugy koltozott, hogy mi gyerekek 1 honapot meg az 1. pasijanal laktunk.

🤣🤣 Horror ciki szitu. Anyam meg egy retkes rib&nc.

A 2. pasijanal rendesen lelki terror volt, amig azt a kis idot ott laktunk - amugy kulon laktunk, ami miatt az iskolam majdnem rankkuldte a gyamhatosagot. Papiron anyam is velunk lakott, na meg jo tanulok voltunk szoval nem lett semmi vegul.

Viszont igy ertem. Mi felnovunk, o meg nem akar egyedul maradni. Szoval minket a “vonat ala lehet dobni”... es a pasi marad az elso helyen.

Sose ertettem hogy lehet egy anya ilyen onzo rib&nc. Es mondta is hogy o nem akar egyedul maradni, de arra sose gondoltam, hogy rank ugy gondol mint eltuno darabok az eletebol. Koszi...

2020. szept. 8. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!