Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aggódom a fiam miatt. Vajon...

Aggódom a fiam miatt. Vajon mi lehet vele? Állandóan csúnyán beszél, ordibál, feszült és bizalmatlan. Azt mondja semmi baja és az osztályfőnöke is csak szépeket mond róla, de nagyon megváltozott. Ezelőtt nem volt rá jellemző ez a viselkedés. 16 éves

Figyelt kérdés

2020. szept. 7. 17:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%

Nem lehet, hogy csak nem avat be, hogy mi változott?

Ha szívesen megy iskolába, az jelentheti, hogy ott van a kutya elásva. Mármint rendben van, hogy valaki szeret suliba járni, csak én gondolnék arra, hogy új társaság, új szokások stb jelentek meg, amiket az iskolában tud kiélni, otthon nem, emiatt feszült otthon, a feszültsége miatt meg káromkodik -ami ha szintén új, akkor szintén a társaság lehet mögötte.

Szülőin/fogadóórán négyszemközt érdeklődj a tanároknál.

2020. szept. 7. 21:13
 12/19 anonim ***** válasza:
30%
Amig be nem zár a kijárási korlátozás miatt, vidd el a helyi családgonozóba!
2020. szept. 7. 21:44
 13/19 anonim ***** válasza:
18%
Itt az ideje körbenézni a gyerek körül, az ilyen hirtelen jött viselkedésváltozás nem sok jót igér....Ne legyen igazam
2020. szept. 7. 21:53
 14/19 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted?
2020. szept. 8. 00:11
 15/19 anonim ***** válasza:
75%
Családgonozóban jelemzően húszonéves tanácsadó lányok dolgoznak - rémes fizetés, és még tartó lelkesedés miatt. Nekik könnyebb rájönniük az okokra és megoldásokra, hisz ez a tanult szakmájuk.
2020. szept. 8. 00:16
 16/19 anonim ***** válasza:
53%
A feszült viselkedés mögött félelem lappang.Valaki bánthatta,valamit titkol előled stb.Beszélj vele,mondja el neked.
2020. szept. 8. 09:48
 17/19 anonim ***** válasza:
62%
Valami baj biztos van, viszont én inkább családon belül keresném ezt. Egy idős vagyok a fiaddal, csak éppen lány, viszont ez rám is egészen jellemző, bár igyekszem tenni ellene, mert akármilyenek is a szüleim, szeretem őket. Tehát én saját tapasztalatból beszélek, és innen nézem a dolgokat, viszont az is lehet, hogy tényleg csak rossz társaságba keveredett, hormonális, vagy lelki gondjai vannak. Ülj le vele beszélni szerintem, de semmiképpen sem támadóan, hanem kedveskedve, de ha nem nyíl meg, akkor ne támadd le, csak biztosítsd, hogy ott vagy neki!
2020. szept. 8. 09:59
 18/19 anonim ***** válasza:
71%
Nehogy beszélj vele....csak rosszabb lesz,hidd el tudom mert en is annyi vagyok
2020. szept. 8. 21:55
 19/19 lsBence válasza:
Nekem van egy elméletem anyuka és ezt minden rossz szándék nélkül írom, de érdemes átgondolnia. Lehetséges, hogy magával van baja. Eddig túl tökéletesnek látta a fiát, ő pedig folyamatosan igyekszik a kedvére tenni és ezekkel a mi bajod kérdésekkel, csak még több stresszt tesz a nyakába. Elmondhatja, hogy nem vár el tőle mindent, de egy tini ezt máshogy fogja érezni. Vannak, olyan témák is amiket nem feltétlenül szeretne megbeszélni magával a gyereke és ez egy bizonyos pontig normális is. Itt két alapvető opciót látok: vagy magányos a fia titkon vagy pedig szerelmes. Ha az iskolában túl jól viselkedik lehetséges, hogy egészségtelenül leplezi az érzéseit és ezt otthon kompenzálja. A pszichológus nem tűnik rossz ötletnek, de semmiképpen sem kérdezősködjön megszállottan arról miről beszéltek ott. A pszichológus az alap dolgokat elmondja, a fia meg, majd ha készen áll beavatja önt. Ha rákérdez mi a baja a fiának és ő válaszolni kezd mindenképpen hallgassa, majd végig, mert bárhogyan is kezdi sokszor egy stressz löket után amit elhiszem, hogy nehéz végig hallgatni jöhet valami tényleg nagyon fontos mondandó. Nem tudom mennyit vannak együtt a fiával, de azt javasolnám hagyja néha kicsit egyedül, akkor is, ha otthon van és inkább kevesebbet, de tartalmasabban legyen teljesen a közelébe.
2020. szept. 13. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!