Rossz anya-gyerek kapcsolat miatti bizalmatlanság rendbehozható? 24/N
Anyám már kiskoromtól utált, mindent megtett, hogy egy szardarabnak érezzem magam. 18 évesen elköltöztem otthonól, egyetemre mentem, dolgoztam és teljesen megszakítottam minden kapcsolatot vele. Ez hat éve volt, már 24 vagyok, de még mindig nem tudok bízni senkiben, párkapcsolatom sem volt, mert egyszerűen képtelen vagyok normális emberi kapcsolatok kialakítására. Barátaim vannak, sőt, szerintem a barátaim a legcsodálatosabb emberek a világon, mégis azt érzem, bennük sem tudok bízni, félek, hogy semmit nem jelentek nekik.
Olyanokat kérdeznék, akik hasonló helyzetben nőttek fel: nálatok ez rendbejött? Ha igen, hogyan?
Nálam igen. Barátok,pszichoterapeuta,és a Férjem akit megismertem sokat segítettek.
40N
Engem is utált anyám, 18 évesen elköltöztem, elmentem dolgozni, stb.
Én végig normálisan viselkedtem vele, majd egy idő után elkezdett rámszállni, beleokoskodni az életembe, elég tiszteletlen módon. Jó darabig fájt, hogy a kapcsolatunk egyre inkább elmérgesedik. A fülembe jutott, hogy a hátam mögött szid, elmond mindennek...
Akkor meg is szakítottam vele a kapcsolatot, majd egy év múlva úgy döntöttem, adok még egy esélyt ennek az egésznek. Továbbra sem bírt normálisan viselkedni velem, sőt a nő egyszerűen leépült idegileg, tévképzetei vannak. És még ezért is engem hibáztat.
Szóval többet nem fogom keresni. Ahhoz, hogy egy kapcsolat renbejöjjön két fél szükséges. Hiába szeretnél te közeledni anyádhoz, ha ő továbbra is semmibe vesz. Építgesd inkább a saját életedet, ahelyett, hogy energiavámpírokba fektetsz energiát.
Persze nem tudom, hogy a te helyzeted pontosan hogy néz ki. Én is ismerek olyat, akinek rossz volt a kapcsolata a szüleivel, de mára kibékültek.
Jaj ne haragudj, félreértettem a kérdést. :/
Szóval hát igen a bizalmatlanságon pszichoterápia sokat tud segíteni, vagy ha van egy jó barátod, akivel le tudsz ülni megbeszélni mindezt
A mi rossz kapcsolatunkat sajnos nem tudtam helyrehozni. Igen, tudatosan írtam, hogy "nem tudtuk", mert hogy csak én próbálkoztam. Anyám nem. És ugye egy kapcsolat rendbehozatalához 2 ember kell.
Rossz volt a kapcsolatunk gyerekkorom óta. Sosem voltunk jóban úgy igazán. 19 évesen elköltöztem. Pár évig interneten keresztül kommunikáltam vele. Ez volt az első esélye. Utána találkoztunk. Ez volt a második. És nem, nem lehetett már rendbehozni. Sajnos.. :(
Pedig egyébként úgy vágtam neki az egésznek, hogy Ez a kapcsolat úgy sz*r ahogy van, de mivel mindenkinek jár egy esély, és végülis semmit sem veszíthetek, belevágtam. Nem jött be.
Jártam terápiára, nagyon sokat olvastam (könyveket), néztem filmeket önismeret, boldogság, önelfogadás, emberismeret, életcélok keresése témában. És azt hiszem az öngyilkossági gondolatoktól sikerült eljutnom a boldog élet eléréséhez vezető rögös út kezdetéhez. De megérte.
Sok sikert neked is Kérdező, és többi válaszadó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!