Miért oly divatos ez a közhely, hogy a lányos apák legyilkolják a lányuk pasiját?
Lányos apuka: van puskám, meg klórmész, meg nagy a kert.
Stb stb. Rengeteg szeterotípia, viccbe csomagolt közhelyesség szól arról, még pólók is készülnek hogy egy apa a lánya körül legyeskedő fiúkat látatlanban és alapból gyűlöli, életveszélyesen fenyegeti, meg akarja ölni, el akarja üldözni. De nem tapasztalati vagy információalapú döntésképpen, hanem látatlanban és alapból.
De ebben mi a vicces? És mi az oka?
Az, hogy egy szülő félti a gyerekét, az egy dolog. De az azért életszerűtlen, ha egy apa azt akarná, hogy SOHA senki rá se nézzen a lányára. Sőt, akkor később meg az lenne a baja, hogy nincs unoka.
Szóval nekem kicsit olyan, mintha az apa a túlféltéssel azt kiáltaná a világnak, hogy "alkalmatlan vagyok helyes értékrendű lányt nevelni" valamint "sem magamban, sem a lányomban nem bízom" no meg hogy "szűzen kell meghalnia".
De tényleg, ebben mi a vicces és miért van így?
(Az ilyen "ha lenne lányod, értenéd" és "nem érted te ezt" típusú válaszok helyett, inkább magyarázatokat, indokokat szeretnék olvasni, mert tényleg nem tudom és nem értem ennek a "hagyománynak" a mibenlétét és jogosságát)
1.nek: egyáltalán nem vagyunk patriarchális társadalomban sőt! Mi nők több dolgot megengedhetünk magunknak. (esély egyenlőség nincs, egyik végletből a másikba estek az emberek.)
Kérdésre a válasz:
Mert senki nem akarja, hogy a lányát egyéjszakás rib@. ncnak használják.
Amerikai tanulmányok szerint tizennyolc éves koruk előtt a lányok egynegyedét-egyharmadát éri valamilyen szexuális abúzus:
Ezek döntő többsége családon belül történik.
Persze, hogy a kislányát megerőszakoló apuka nem akarja átengedni másnak az áldozatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!