Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért oly divatos ez a közhely...

Miért oly divatos ez a közhely, hogy a lányos apák legyilkolják a lányuk pasiját?

Figyelt kérdés

Lányos apuka: van puskám, meg klórmész, meg nagy a kert.

Stb stb. Rengeteg szeterotípia, viccbe csomagolt közhelyesség szól arról, még pólók is készülnek hogy egy apa a lánya körül legyeskedő fiúkat látatlanban és alapból gyűlöli, életveszélyesen fenyegeti, meg akarja ölni, el akarja üldözni. De nem tapasztalati vagy információalapú döntésképpen, hanem látatlanban és alapból.

De ebben mi a vicces? És mi az oka?

Az, hogy egy szülő félti a gyerekét, az egy dolog. De az azért életszerűtlen, ha egy apa azt akarná, hogy SOHA senki rá se nézzen a lányára. Sőt, akkor később meg az lenne a baja, hogy nincs unoka.

Szóval nekem kicsit olyan, mintha az apa a túlféltéssel azt kiáltaná a világnak, hogy "alkalmatlan vagyok helyes értékrendű lányt nevelni" valamint "sem magamban, sem a lányomban nem bízom" no meg hogy "szűzen kell meghalnia".

De tényleg, ebben mi a vicces és miért van így?

(Az ilyen "ha lenne lányod, értenéd" és "nem érted te ezt" típusú válaszok helyett, inkább magyarázatokat, indokokat szeretnék olvasni, mert tényleg nem tudom és nem értem ennek a "hagyománynak" a mibenlétét és jogosságát)

2019. febr. 23. 19:55
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
66%
Mert a társadalmunk alapból patriarchális. Ahol az apa uralkodik a lánya felett. Lásd muszlim emberek. Vagy akár nálunk is ez volt pár évtizeddel ezelőtt, hogy TÉNYLEG rá sem nézhetett a csaj egy faszira sem. És ez a szokás megmaradt. csak enyhült kicsit.
2019. febr. 23. 20:06
 2/31 anonim válasza:
86%
Én amikor 18 éves voltam hetente 1-szer, szombatonként 1 órára találkozhattam a pasimmal de csak úgy, hogy ha kinéz az ablakon lásson minket. Sokszor megkaptam hogy ha nagypapává teszem akkor kinyír. A mai napig nem értem én sem mi ez a nemes szokás az apák részéről. De például páromnak előző kapcsolatából van egy 7 éves lánya. mikor 5 éves volt úgy jött haza az oviból hogy a kis Kevinke megcsapta a fenekét. Másnap nem vihettem oviba, a drága apuka vitte oviba a leányzót és kiosztotta a szerencsétlen 5 éves kis Kevinkét...
2019. febr. 23. 20:07
 3/31 anonim ***** válasza:
84%
Az az alapja, hogy a férfiak ismerik saját maguakt, hogy ők mit csináltak a lányokkal fiatal korukban, és ettől óvni akarják a saját lányukat
2019. febr. 23. 20:07
 4/31 anonim ***** válasza:
92%
Ma már remélhetőleg csak poénkodásból...
2019. febr. 23. 20:14
 5/31 anonim ***** válasza:
11%

1.nek: egyáltalán nem vagyunk patriarchális társadalomban sőt! Mi nők több dolgot megengedhetünk magunknak. (esély egyenlőség nincs, egyik végletből a másikba estek az emberek.)

Kérdésre a válasz:

Mert senki nem akarja, hogy a lányát egyéjszakás rib@. ncnak használják.

2019. febr. 23. 20:16
 6/31 anonim ***** válasza:
51%

Amerikai tanulmányok szerint tizennyolc éves koruk előtt a lányok egynegyedét-egyharmadát éri valamilyen szexuális abúzus:

[link]

Ezek döntő többsége családon belül történik.

Persze, hogy a kislányát megerőszakoló apuka nem akarja átengedni másnak az áldozatát.

2019. febr. 23. 20:26
 7/31 anonim ***** válasza:
90%
Az apukákba ilyenkor jeges rémület hasít, hogy a kislányával valaki ugyanúgy fog bánni, ahogy egykor ő bánt a lányokkal.
2019. febr. 23. 20:29
 8/31 anonim ***** válasza:
94%
Még a kapcsolatunk előtt a páromnak volt egy csajozós korszaka, inkább csak kihasznáta a lányokat. Egyszer megkérdeztem, hogy mit tenne ha a lánya is összeekadna egy hasonló fickóval. Kapásból jött, hogy mire annyi idős lesz vesz puskát. Nem azért mert uralkodni akar,csak tudja, hogy mocsok volt és hány lányt megbántott, nem akarná, hogy a lányát is bántsák.
2019. febr. 23. 20:35
 9/31 Alain Delon ***** válasza:
59%
Mert satu bunkók, és más módon nem tudják magukat "jó apaként" feltüntetni.
2019. febr. 23. 20:39
 10/31 anonim ***** válasza:
30%
Mert minden férfi egyforma a nő az ővék,a tulajdon a lány is feleség is,használatra vannak,mindenki,a járokelő nő is az ővék stb.. Tudatalatt az összesz pedofil is..
2019. febr. 23. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!