Miért oly divatos ez a közhely, hogy a lányos apák legyilkolják a lányuk pasiját?
Lányos apuka: van puskám, meg klórmész, meg nagy a kert.
Stb stb. Rengeteg szeterotípia, viccbe csomagolt közhelyesség szól arról, még pólók is készülnek hogy egy apa a lánya körül legyeskedő fiúkat látatlanban és alapból gyűlöli, életveszélyesen fenyegeti, meg akarja ölni, el akarja üldözni. De nem tapasztalati vagy információalapú döntésképpen, hanem látatlanban és alapból.
De ebben mi a vicces? És mi az oka?
Az, hogy egy szülő félti a gyerekét, az egy dolog. De az azért életszerűtlen, ha egy apa azt akarná, hogy SOHA senki rá se nézzen a lányára. Sőt, akkor később meg az lenne a baja, hogy nincs unoka.
Szóval nekem kicsit olyan, mintha az apa a túlféltéssel azt kiáltaná a világnak, hogy "alkalmatlan vagyok helyes értékrendű lányt nevelni" valamint "sem magamban, sem a lányomban nem bízom" no meg hogy "szűzen kell meghalnia".
De tényleg, ebben mi a vicces és miért van így?
(Az ilyen "ha lenne lányod, értenéd" és "nem érted te ezt" típusú válaszok helyett, inkább magyarázatokat, indokokat szeretnék olvasni, mert tényleg nem tudom és nem értem ennek a "hagyománynak" a mibenlétét és jogosságát)
Valaki hibájáért nem más felel, azért ez remélem, egyértelmű, kedves utolsó.
Kérdésre válaszolva, én is tapasztaltam, nekem is mondogatta/mondogatja apukám, és tudom, hogy nem rosz szándékból mondta, sőt, de mégis zavart. Amikor a bátyám mondja, az is zavar. Ez leginkább abból jön, amit már előttem leírtak páran, hogy apuka tudja, anno hogy viselkedett ő vagy az ismerősei, ettől védené a lányt. Csak az a baj, hogy ezt azzal lehetne megoldani, hogy esetleg a fiúkkal is megértetik az emberek, mit lehet mit nem, annyira nem bonyolult dolog. Olyan fiúkat kellene nevelni, akik, hogy ha nem a saját fiaink, nem lennénk paranoiásak amikor a lányaink járnak velük.
Ez olyan, mint az anya fia kapcsolat. Szereti, de nem lehet teljesen (szexuálisan) az övé, másé se legyen.
Meg amúgy igen, a férfiak mindenkit dugnának 0-tól halálig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!