Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért oly divatos ez a közhely...

Miért oly divatos ez a közhely, hogy a lányos apák legyilkolják a lányuk pasiját?

Figyelt kérdés

Lányos apuka: van puskám, meg klórmész, meg nagy a kert.

Stb stb. Rengeteg szeterotípia, viccbe csomagolt közhelyesség szól arról, még pólók is készülnek hogy egy apa a lánya körül legyeskedő fiúkat látatlanban és alapból gyűlöli, életveszélyesen fenyegeti, meg akarja ölni, el akarja üldözni. De nem tapasztalati vagy információalapú döntésképpen, hanem látatlanban és alapból.

De ebben mi a vicces? És mi az oka?

Az, hogy egy szülő félti a gyerekét, az egy dolog. De az azért életszerűtlen, ha egy apa azt akarná, hogy SOHA senki rá se nézzen a lányára. Sőt, akkor később meg az lenne a baja, hogy nincs unoka.

Szóval nekem kicsit olyan, mintha az apa a túlféltéssel azt kiáltaná a világnak, hogy "alkalmatlan vagyok helyes értékrendű lányt nevelni" valamint "sem magamban, sem a lányomban nem bízom" no meg hogy "szűzen kell meghalnia".

De tényleg, ebben mi a vicces és miért van így?

(Az ilyen "ha lenne lányod, értenéd" és "nem érted te ezt" típusú válaszok helyett, inkább magyarázatokat, indokokat szeretnék olvasni, mert tényleg nem tudom és nem értem ennek a "hagyománynak" a mibenlétét és jogosságát)

2019. febr. 23. 19:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
23%
Pedig az ilyen megérdemli, hogy lássa a lánya szenvedését. A ruhadék.
2019. febr. 23. 22:04
 12/31 anonim ***** válasza:
95%

Valaki hibájáért nem más felel, azért ez remélem, egyértelmű, kedves utolsó.

Kérdésre válaszolva, én is tapasztaltam, nekem is mondogatta/mondogatja apukám, és tudom, hogy nem rosz szándékból mondta, sőt, de mégis zavart. Amikor a bátyám mondja, az is zavar. Ez leginkább abból jön, amit már előttem leírtak páran, hogy apuka tudja, anno hogy viselkedett ő vagy az ismerősei, ettől védené a lányt. Csak az a baj, hogy ezt azzal lehetne megoldani, hogy esetleg a fiúkkal is megértetik az emberek, mit lehet mit nem, annyira nem bonyolult dolog. Olyan fiúkat kellene nevelni, akik, hogy ha nem a saját fiaink, nem lennénk paranoiásak amikor a lányaink járnak velük.

2019. febr. 23. 22:36
 13/31 anonim ***** válasza:
77%

Ez olyan, mint az anya fia kapcsolat. Szereti, de nem lehet teljesen (szexuálisan) az övé, másé se legyen.

Meg amúgy igen, a férfiak mindenkit dugnának 0-tól halálig.

2019. febr. 23. 22:56
 14/31 anonim ***** válasza:
33%
Engem is utált exem apja, nagyon. De megvédett mindig az exem, meg megzsarolta az apját.
2019. febr. 23. 23:22
 15/31 anonim ***** válasza:
57%
Pocsék lehet ilyen savanyúnak lenni.
2019. febr. 23. 23:22
 16/31 anonim ***** válasza:
79%
#6 ez itt nem Amerika
2019. febr. 24. 00:51
 17/31 anonim ***** válasza:
93%
Úgy látom itt a legtöbb válaszolónak elég szar tapasztalatai lehetnek, megy az általánosítás ezerrel, ráadásul már olyan dolgok is idekeveredtek amik elég abnormálisak. Persze ha egy apa félti a lányát akkor rögtön meg akarja dugni....komolyan mondom egyes emberek elég hülye gondolkodással rendelkeznek. Valószínűleg tényleg az lehet, hogy magából indul ki az olyan ember, hogy ő milyen volt és fél, hogy a lánya is ilyen fiúval akad össze. Természetes, hogy félti a gyermekét és szerintem ugratás szintjén nincs is ezzel baj, de túlzásokba nem kell esni. Különben meg meg kell ismerni az udvarlót. Meg ha belegondolunk egy lányt valahol tényleg jobban kell félteni mint egy fiút.
2019. febr. 24. 01:04
 18/31 anonim ***** válasza:
7%
Vagy épp látunk elég hirt az apuci féle molesztálásrol,biztos feleség nem ért rá.. Sose engedném az apákat kettesben lány gyerekkel..
2019. febr. 24. 01:15
 19/31 anonim ***** válasza:
90%
A párom apja a legjobb haverom! És mellette még azt is elmondhatom, hogy egy olyan apát látok benne, amilyen apát kapnom kellett volna a sorstól! Nem szabad általánosítani de hazudnék, ha azt mondanám, az első perctől kedves volt velem. Tennem kellett azért bőven, hogy megszívleljenek! És teljesen normális, ha a lányos szülők féltik a lányukat. 19/f
2019. febr. 24. 04:01
 20/31 anonim ***** válasza:
71%
Ha férfi vagy és lesz egy szép, csinos lányod, azonnal tudni fogod :D
2019. febr. 24. 08:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!