Miért oly divatos ez a közhely, hogy a lányos apák legyilkolják a lányuk pasiját?
Lányos apuka: van puskám, meg klórmész, meg nagy a kert.
Stb stb. Rengeteg szeterotípia, viccbe csomagolt közhelyesség szól arról, még pólók is készülnek hogy egy apa a lánya körül legyeskedő fiúkat látatlanban és alapból gyűlöli, életveszélyesen fenyegeti, meg akarja ölni, el akarja üldözni. De nem tapasztalati vagy információalapú döntésképpen, hanem látatlanban és alapból.
De ebben mi a vicces? És mi az oka?
Az, hogy egy szülő félti a gyerekét, az egy dolog. De az azért életszerűtlen, ha egy apa azt akarná, hogy SOHA senki rá se nézzen a lányára. Sőt, akkor később meg az lenne a baja, hogy nincs unoka.
Szóval nekem kicsit olyan, mintha az apa a túlféltéssel azt kiáltaná a világnak, hogy "alkalmatlan vagyok helyes értékrendű lányt nevelni" valamint "sem magamban, sem a lányomban nem bízom" no meg hogy "szűzen kell meghalnia".
De tényleg, ebben mi a vicces és miért van így?
(Az ilyen "ha lenne lányod, értenéd" és "nem érted te ezt" típusú válaszok helyett, inkább magyarázatokat, indokokat szeretnék olvasni, mert tényleg nem tudom és nem értem ennek a "hagyománynak" a mibenlétét és jogosságát)
Lehet, hogy én vagyok extra mázlista, de életem során csupa normális kvázi-apóssal áldott meg a sors, nem hogy fenyegetés, de hangos szó se esett soha köztünk. De ez szerintem elég általános, az apósoknak koránt sincs olyan negatív megítélésük, mint az anyósoknak...
#18 "Sose engedném az apákat kettesben lány gyerekkel.." - orvos látott már???
"épp látunk elég hírt"
Akarod mondani propagandát...
Miközben nem figyelsz az életre, ahol a legtöbben nem olyanok, mint amit a híradó állít.
:( sajnálom azt, aki elhiszi, hogy a világ olyan és Csak olyan, mint a hírekben. Ott nincs semmi, ami átlagos, azaz nem kivételes, nem rendkívüli. Ezt azért remélem tudatosítani fogod ezután...
Hát nem tudom, apukám pl. sosem bánt tárgyként a nőkkel meg ilyesmi, 40+ éve házasok anyuval, és sosem volt az a "rosszfiú", de nálunk meg az a sztori, hogy két bátyám van, így én vagyok az egyszem kicsi lánya, ezért mindig is jobban féltett.
Amikor először lett barátom, húzta a száját, kérdezgetett róla meg minden, de azért abszolút nem ez az "agyonlövöm és elásom a kertben" kategória. Inkább az fájt neki szerintem, hogy kezdek felnőni, nem maga a tény, hogy van valakim. Akkor is kiborult, amikor elkezdtem melltartót hordani :D
Most 30 vagyok, lassan 9 éve együtt a párommal, apukám nagyon szereti (és viszont). Unoka is van már... Szóval nálunk azért egészséges kereteken belül maradt ez.
Egy 16 éves életét tönkre lehet vágni néhány csepp ondóval.
A pasi meg megússza és felelősséget sem kell vállalni. Ezután a nő nem kívánatos és rüfke lesz ráadásul a teljes karrierje ketté törhet (kivéve, ha Orbán hívő és csinál még 3 gyereket, mert akkor munka helye lesz a gyerek).
Szóval félti az ember a gyerekét. És nem bízik a neveltetésben és ha neked nem is, nekem volt közeli ismerősöm, akit megerőszakoltak. Az egyiket durván egy szadista az utcán jól megverve a lányt, a másikat meg leitatta a pasi és utána húzta brére. Na ez ellen cska úgy tudod védeni a lányod, hogy elmondod neki, csak. Társaságban bulizzon, sose hagyják részeg barátnőjüket egyedül és csak józanul és óvszerrel esetleg tablettával, vagy más fogamzásgátlóval szexeljenek.
De azt is tudja minden szülő, hogy sok mindenben ő sem hallgatott a szüleire amiből később gond lett. Nem feltétlen ilyen jellegű, de gond lett. Ezért tudja, hogy vele is meg fog esni, a lánya egyszer lázadni fog. És csak reméli, hogy jól nevelte és nem csinál olyan nagy hülyeséget.
De komolyan!
Hány ember van, aki tudta az első aktus alatt, hogy ha a nő részeg, akkor nem tud józanul dönteni és emiatt törvény szerint erőszakot követ el, ha szexuális együttlétet folytat vele?
Mert ebből volt több egyetemi balhé, ami rendőrségig ment el Magyarországon.
Na mennyien tudták ezt első közösslülésükkor?
Vagy mennyien kaptak. Szexuális felvilágosítás? Még mai napig tabu a saját gyerekkel erről beszélni? Miért?
#18: Nálad komoly gondok vannak a toronyban. Ne magadból indulj ki (akármelyik oldalon állsz is).
Ne hagyjuk kettesben? Idióta! A legkisebb gyerekkel apja maradt itthon GYES-en.
Nem vagyunk egyformák, mást tartunk viccesnek. De az azért beteges amit itt sokan írnak... ez egy egyszerű, ártalmatlan poén lenne, félti a lányát és kész. Nem, nem azért mert ő is mocsok volt a lányokkal vagy mert szexuális vonzalmat érez iránta és nem akarja hogy más megkapja. Mikor én léptem a tinikorszakba és elmondtam itthon hogy tetszik egy fiú vagy "összejöttem" valakivel apa is poénkodott hogy ha megbánt van puskánk...
De soha nem ölne meg senkit.
Igen! 7-es jól megfogalmazta!
Ismerősöm mondta,fiatal korában ő és a haverjai is minden lányt csak lefektetni, majd eldobni akartak, nem nézték őket semmibe.Ezért retteg amikor egy fiú megkörnyékezi a lányát.Mert tudja, mi jár egy fiú eszében.
Viszont fiú gyereket se akart, mert ő rettentő rossz volt , iszonyat sok hülyeséget csinált, és nem akarja hogy ilyen fia legyen.
Az én édesapám nem tilt el a fiúktól,sőt drukkol,hogy megtaláljam az igazit!
De én is megkérdeztem tőle ugyanezt és azt mondta,hogy azért csináljá ezt az alukák,mert ők pontosan tudják,hogyan viselkednek ilyenkor a fiúk,mit gondolnak a nőkről és főleg nagyon kanosak.Rengeteg fiú csak enyhíteni akarja a testi vágyait.És ezért mindent megtesz.
Miután ezt elmondta megértettem.
Addig én is csak találgattam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!