Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elég 20.000 forint ajándékba...

Elég 20.000 forint ajándékba a 18-ik születésnapjára?

Figyelt kérdés
Lányunk 18 lesz egy hónap múlva és adnánk neki egy közepes pénzösszeget, arra költhetné amire akarná
2020. szept. 6. 17:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Én tortát kaptam és jogosítványt, testvéreim is. Nálunk ez a szokás. De hogy őszinte legyek, a torta és a 20k is jó ajándék lett volna, a lényeg nekem amúgyis a torta volt, meg a közös ünneplés a családdal (és külön a barátokkal).
2020. szept. 6. 19:00
 12/19 anonim ***** válasza:
93%
Semmi baj nincs ezzel. Én 18. szülinapomra azt kaptam, hogy elmehettem továbbtanulni technikumba, és lakhattam otthon továbbra is. Bátyámnak 10 évvel előttem ez nem adatott meg, neki mennie kellett dolgozni, mert nem tudtak a szüleink annyi pénzt keresni, amivel négyen el tudtunk volna lenni. Pénzt vagy nagyobb értékű dolgot (10 ezer felett) én sosem kaptam még a szüleimtől. Nincs ezzel semmi baj addig, amíg valaki nem annyira nagyképű, hogy a drága ajándékok hiányát annak tudja be, hogy őt biztos nem szeretik, nem elég fontos nekik, vagy valami hasonló.
2020. szept. 6. 19:08
 13/19 anonim válasza:
9%
kapjon mellé még két nagy pofont is, proliknál úg szokás
2020. szept. 7. 14:12
 14/19 anonim ***** válasza:
62%

Én egy nagyon szép fényképalbumot kaptam, ahova az addigi családi fotóinkból válogattak, az nagyon szép emlék.

Szüleimtől pénzt nem kaptam egyik szülinapomra sem.

Ha úgy álltok anyagilag, akkor jó az a 20000, de szerintem mellé még valami személyes is jó lenne. Pl egy ilyen album, egy közös élmény, vagy bármi, amire tényleg emlékezhet.

2020. szept. 7. 15:44
 15/19 anonim ***** válasza:
47%
Sosem szenvedtem hiányt semmiben, úgyhogy én semmit nem kaptam és nem is hiányoltam.
2020. szept. 7. 16:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Anyám nem volt eleresztve, semmi rendkívülit nem kaptam, de nem is érdekelt. Aztán 2 év múlva, amikor jobban ment neki (örökölt), alkalom nélkül pótolta egy komolyabb nyaklánccal, ez akkor jobban esett, mintha "csak" alkalomra adta volna. Még ha az a 18. szülinap is.

Szóval rajtatok áll, milyen körülmények között éltek, mennyi fér bele. Ha tényleg csak sálban, kesztyűben, dezodorban, zokniban kimerültek az eddigi szülinapok, valószínű OK a 20 rugó. Ha eddig toronyórát kapott lánccal, akkor meg kevés.

2020. szept. 8. 09:07
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem voltunk anyagilag nagyon erősek, de én egy tortát, és az egész családtól egy laptopot kaptam. Azóta is megvan.

A pénz személytelen, a 18. Szülinaphoz. Valamit csak ji tudtok találni a család többi tagjával, hogy mit szeretne, minek örülne.

2020. szept. 9. 09:42
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha ennyit tudtok neki adni, akkor semmi baj vele, biztos örülni fog neki, hiszen tudja, a lehetőségekhez mérten kap tőletek.

De mellette azért legyen valami személyes kis ünneplés is, ami emlék marad számára.

2022. okt. 30. 15:48
 19/19 anonim ***** válasza:

18# vagyok és csak most nézem, ez már 2 éves kérdés.

Azóta betöltötte a 20. életévet is :))

2022. okt. 30. 15:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!